Eğitim Tribulus Terretis Nedir, Ne İşe Yarar? Demir Dikeni Faydaları Nelerdir?

Tribulus Terretis Nedir, Ne İşe Yarar? Demir Dikeni Faydaları Nelerdir?

21.07.2022 - 17:10 | Son Güncellenme:

Tribulus terretis, halk arasında bilinen ismiyle demir dikeni ya da çoban çökerten otudur. Küçük yapraklı bir bitkidir ve dünyanın çok farklı yerlerinde yetiştiği bilinir. Demir dikeni bitkisinin hem kökü hem de meyvesi uzun yıllar tedavilerde kullanılmıştır. Tribulus terretis nedir sizler için tüm detaylarıyla ile derledik.

Tribulus Terretis Nedir, Ne İşe Yarar Demir Dikeni Faydaları Nelerdir

Tribulus terretis cinsel isteğin artmasına katkıda bulunur. Ayrıca yoğun antrenmanlar sonrasında oluşan kas yorgunluklarının azalmasına da yardım eder.

Tribulus Terretis Nedir, Ne İşe Yarar?

Tribulus terretis halk arasında demir dikeni olarak bilinen bir bitkidir. Orta Doğu'nun bir kısmında, Afrika, Asya ve Avrupa bölgelerinde yetişmektedir. Demir dikeni bitkisinin kökü ve bitkisi bazı tedavilerde kullanılmıştır. Tribulus Terretis kan şekeri üzerinde etkilidir ve kalp sağlığını da korur. Düzenli olarak tribulus terretis takviyesi alan kişilerin kolesterol düzeylerinin düşük ve kan şekerlerinin de düzenli olduğu tespit edilmiştir. Demir dikeninin libido geliştirici etkisi de mevcuttur. Düşük libidoya sahip olan erkeklerin cinsel istekleri tribulus terratis tedavisinden sonra artmıştır. Demir dikeninin takviye olarak günde üç kez ve yemeklerden sonra tüketilmesi önerilir.

Demir Dikeni Faydaları Nelerdir?

Haberin Devamı

Cinsel işlevin artmasına yardımcı olur.

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Yoğun geçen ve yoran antrenmanlar sonrasında oluşabilecek olan kas yorgunluklarının azalmasını sağlar.

Cilt sorunlarının önlenmesine yardım eder.

Enerji seviyesini dengeler.

İdrar problemlerinin önlenmesine yardımcı olur.

Ereksiyon sıklığının da artmasını sağlar.

 

Yazarlar