Eğitim Triko Nedir? Triko İle Kazak Arasındaki Farklar Nelerdir?

Triko Nedir? Triko İle Kazak Arasındaki Farklar Nelerdir?

29.03.2021 - 01:21 | Son Güncellenme:

Genelde triko ile kazak birbirine karıştırılır. Fakat aslına bakılırsa her ikisinin de farklı anlamları bulunur. Peki triko nedir? Triko ile kazak arasındaki farklar nelerdir? İşte bu konuda merak edilenler.

Triko Nedir Triko İle Kazak Arasındaki Farklar Nelerdir

Kullanım amaçlarına bağlı olarak triko ile kazak farklı anlamlara sahiptir. Biri kullanım noktasında diğeri ise üretim açısından önemli bir yer teşkil eder. Tekstil açısından bakıldığı vakit ise her ikisinin de çok önemli olduğunu dile getirmek gerekir.

Haberin Devamı

 Triko Nedir?

 Birçok farklı alanda kullanılan ve duyulan kelimelerden biri triko sözcüğüdür. Özellikle söz konusu tekstil olduğu vakit yaygın olarak kullanıldığını söylemek mümkündür. Kumaş üretiminde kullanılan dolgu tekniğine triko denir.

 Kumaşın yüzeyinde kullanılan İlmik ile beraber farklı malzemeler kullanılabilmektedir. Böylece herhangi bir giyim parçası ya da farklı bir kullanım alanı gerçekleştirmek isteniyorsa, trikodan hazırlanmış olan kumaşlar değerlendirilir. O yüzden bu sektör için büyük öneme sahip olan tasarım yapıları içerisinde yer aldığı söylenebilir.

 Triko ile Kazak Arasındaki Farklar Nelerdir?

 Yukarıda dendiği gibi triko kumaş üretiminde kullanılan bir dokuma tekniği olarak öne çıkar. Yani farklı tasarımlar kapsamında kumaşın üretilmesi için bir tekniktir. Kazak ise herkesin bildiği gibi bir giyecek çeşididir. Boğazlı ya da boğazsız, bisiklet yaka, kalın ya da ince gibi birçok değişik tasarımı bulunur. Her tasarım erkek ya da kadın ile beraber çocuğa bağlı olarak farklılık yaratabilir.

Haberin Devamı

 Ayrıca değişik mevsimlerde kullanılan günümüzde birçok farklı tasarım ve modele sahip kazaklar bulunur. Ancak triko ise özel bir dokuma tekniği kapsamında, kazak ve benzeri giyim parçalar için hazırlanan kumaş yapımıdır. Düz makinelerde örme tekniği üzerinden ele alınan triko, farklı kumaşların hazırlanmasına olanak verir. Böylece ele alınmış ve hazırlanmış olan kumaşlar eşliğinde kazak ve benzeri birçok giyim parçası hazır hale getirilir.