Eğitim Türk Dili Dergisi Nasıl Yazılır? Türk Dili Dergisinin Doğru Yazımı Nasıldır?

Türk Dili Dergisi Nasıl Yazılır? Türk Dili Dergisinin Doğru Yazımı Nasıldır?

10.05.2021 - 01:26 | Son Güncellenme:

Türk Dili dergisi yıllardır yayın hayatında olan ve geniş kitlelerce okunan bir dergidir. Türk Dili dergisini yazmak gerektiğinde ufak bir duraksama yaşanmaktadır. Türk Dili dergisinin doğru yazılışı nasıl olmalıdır. Türkçe imla kurallarına uygun kullanım nasıl olmalıdır? İşte Türk Dili dergisinin yazımı hakkında merak edilenleri derledik.

Türk Dili Dergisi Nasıl Yazılır Türk Dili Dergisinin Doğru Yazımı Nasıldır


Türk Dili dergisi uzun yıllardır yayın hayatında ve önemli bir dergidir. Bu derginin ismi nasıl yazılmalıdır ve daha fazlasını bu yazıda bulacaksınız.

Türk Dili Dergisi Nasıl Yazılır?

Türk Dili dergisi, Türk Edebiyat ve dergicilik alanında uzun zamandır varlığını sürdüren önemli bir dergidir. Türk Dili Dergisinin nasıl yazılması gerektiği konusunda duraksama yaşanmaktadır. Duraksama yaşanan konu her 3 sözcüğün baş harflerinin büyük mü küçük mü yazılması gerektiği noktasında toplanmaktadır.

Türk Dili Dergisinin Doğru Yazımı Nasıldır?

Türkçe imla kurallarına göre; gazetelerin ve dergilerin isimleri özel isim olduğundan özel isimler büyük harfle yazılır. Bu kuralı Türk Dili dergisinin yazımı için uyguladığımızda derginin adı olan "Türk Dili" büyük harflerle yazılır fakat bu özel isimden sonra gelen kelimeler ise küçük yazılır. Bu durumda dergi isminin devamında gelen "dergi" sözcüğü küçük harfle yazılmalıdır.