Eğitim Turnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Turnitin Programı Nasıl Kullanılır?

Turnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Turnitin Programı Nasıl Kullanılır?

25.02.2021 - 17:09 | Son Güncellenme:

Turnitin; son dönemde oldukça popüler olan bir kopya kontrol aracıdır. Özellikle ödev ve raporların kopya olup olmadığının anlaşılması için kullanılan Turnitin programı, bir nevi intihal testidir. Peki, herkesin kullanmak istediği Turnitin nedir, ne işe yarar? Turnitin programı nasıl kullanılır? İşte Turnitin programı hakkında bilinmesi gereken her şey.

Turnitin Nedir, Ne İşe Yarar Turnitin Programı Nasıl Kullanılır

Turnitin; bütün dünyada yaygın kullanım alanı olan, ödev, rapor ve tezlerdeki kopya oranını hesaplayan programdır.

Turnitin Nedir, Ne İşe Yarar?

Turnitin bütün dünyayla birlikte kullanımı Türkiye'de de günden güne artan bir program. Bu program başarılı araçları ve kullanım kolaylığı sağlaması sebebiyle oldukça sık tercih ediliyor. Turnitin'in gelişmiş araçları hazırlanan ödev ve tezlerdeki intihal oranını kısa sürede hesaplıyor ve böylelikle benzersiz ödev ve tez çalışmaları yapılmasına imkan tanıyor.

Kopya benzerlik testinin yapılması yazıların birbirinden farklı eşsiz içerikler sunmasını sağlıyor. Turnitin benzerlik oranını ölçerken aynı zamanda satır satır bir kontrol sunuyor ve benzerlik ya da çakışmayla karşılaştığı her bir cümleyi işaretleyerek gözler önüne seriyor.

Turnitin Programı Nasıl Kullanılır?

Turnitin yazılardaki orjinallik oranını hesaplayarak öğrencileri benzersiz tez ve ödevler oluşturmaya teşvik eden bir yazılımdır. Kullanımı oldukça kolay olan bu yazılım, birkaç dakika içerisinde kontrol edilen metin belgesinde kopya oranını ortaya çıkarır.

Programın kullanılması için aşağıdaki adımları izlemelisiniz.

Haberin Devamı

Turnitin sistemine üye olarak kullanıcı adınız ve şifrenizle birlikte giriş yapın.

Sistemdeki "Yükle" seçeneğinden kontrole tabi tutmak istediğiniz metin belgesini yükleyin.

Yükleme işlemi metin belgesinin büyüklüğüne bağlı olarak farklı sürelerde sisteme yüklenir.

Metin belgesinin sisteme yüklenmesiyle birlikte işlenmesi de başlar. İşlenme tamamlandığı zaman bir bildirim alırsınız.

İşlemin tamamlanmasıyla birlikte sisteme yüklediğiniz yazının karşısında intihal oranı ve detayları belirtilir. Benzerlik oranı kısmına tıklayarak belgeyi görüntüleyebilir ve raporlayabilirsiniz.