Eğitim Uçağı Kim İcat Etti? İlk Olarak Uçak Ne Zaman Bulunmuştur?

Uçağı Kim İcat Etti? İlk Olarak Uçak Ne Zaman Bulunmuştur?

04.05.2021 - 02:42 | Son Güncellenme:

Dünyanın en önemli icatları arasında şüphesiz uçaklar gelir. Dünyayı değiştiren bu icadın ilk ne zaman ve kim tarafından ortaya çıkarıldı merak edilen konulardan biridir. Peki Uçağı kim icat etti? İlk olarak uçak ne zaman bulunmuştur? İşte bu konu hakkında merak edilen farklı bilgiler.

Uçağı Kim İcat Etti İlk Olarak Uçak Ne Zaman Bulunmuştur

1900'lü yılların başlarına dayanan ilk uçağın keşke ile beraber, modern hayat tamamen değişti. Sadece hayat değil aynı zamanda savaşların ve keşiflerin seyri önemli oranda değişmiş oldu.

Uçağı Kim İcat Etti?

Uçaklar hakkında en merak edilen konulardan biri kimin icat etmiş olmasıdır. Uçak Amerikalı Wright Kardeşler tarafından keşfedildi. İlk kez bu kardeşler uçuş yaparak dünyayı değiştirdi ve adeta devrim yaşandı. Böylece yolculuklar, uzay keşfi ya da savaşlar çok daha farklı bir noktaya evrildi.

İlk Olarak Uçak Ne Zaman Bulunmuştur?

Uçak ilk olarak 17 Aralık 1903 yılında yapılan uçuş ile beraber dünyaya duyuruldu. Aerodinamik ses teorisine bağlı kalınarak yapılmış olan bu uçuş, Wright kardeşler tarafından gerçekleştirildi. Bu uçak 2 pervaneli idi ve pilot ile beraber 335 kilogram geliyordu.