Eğitim Uhde Ne Demek? Uhde Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Uhde Ne Demek? Uhde Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

31.05.2021 - 04:13 | Son Güncellenme:

Toplumda bazı kelimeler fazla kullanıma sahip olmamaktadır. Bu yüzdende duyulduğu zaman insanlar tarafından anlamı merak edilmektedir. Uhde kelimesi de insanlar arasında fazla kullanıma sahip olmayan ama anlamı merak edilen kavramlardan biri olmaktadır. Peki, uhde kelimesi hangi anlama gelmektedir? Uhde kelimesi için TDK nasıl bir açıklamada bulunmaktadır? İşte, uhde kelimesi hakkında bilinmesi gerekenler.

Uhde Ne Demek Uhde Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Uhde kelimesi anlam olarak, bir kimsenin yapması gereken iş yada görev olarak ifade edilmektedir. Halk arasında sorumluluk olarak bilinmektedir. Uhde kelimesi Türkçeye Arapçadan geçen kavramlardan biri olmaktadır.

Uhde Ne Demek?

Uhde kelimesi, insanların yapmakla mesul tutulduğu görev ya da iş için kullanılan kavramlardan biri olmaktadır. İnsanlar gücünün yettiği işleri becerebilme kapasitesine sahip olmaktadır.

Uhde kelimesiyle ilgili uhdesinden gelmek ve uhdesinde olmak şeklinde söylemler bulunmaktadır. Bu söylemler, o işin sorumluluğunu üstüne almak, sorumluluğunda olmak ve üzerine aldığı işi başarmak, becermek anlamında kullanılmaktadır.

Uhde TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Uhde kelimesi Türk Dil Kurumuna göre, bir kişinin yapmakla görevli olduğu iş ya da sorumluluklar olarak ifade edilmektedir.