Eğitim Uzay Sondası Nedir, Özellikleri Nelerdir? Uzay Sondası Dünya'ya Geri Döner Mi?

Uzay Sondası Nedir, Özellikleri Nelerdir? Uzay Sondası Dünya'ya Geri Döner Mi?

23.03.2021 - 00:40 | Son Güncellenme:

Uzay sondası terimi, uzay ile ilgilenen kişiler tarafından merak edilmektedir. Bu uzay aracı alakalı bilgi toplamak isteyen kişiler uzay sondası ile alakalı internet üzerinden araştırma yapmaktadır. Uzay sondası nedir, özellikleri nelerdir? Uzay sondası Dünya'ya geri döner mi? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Uzay Sondası Nedir, Özellikleri Nelerdir Uzay Sondası Dünyaya Geri Döner Mi

Uzay sondası, uzay ile ilgili veri toplamak amacı ile uzaya gönderilen araçlara verilen isimdir. Bu araçlar uzaya meraklı olan kişilerce merak edilmektedir. Bu sebeple de internet üzerinden sıklıkla araştırılmaktadır. 

Haberin Devamı

 Uzay Sondası Nedir, Özellikleri Nelerdir?

 Uzay sondası ismi verilen araçlar, uzaya gönderilip buralarda bilgi toplamak amacı ile geliştirilmiştir. Uzay sondası içerisinde astronot bulunmaz. Bu araçlar insansız uzay aracı ismi ile de bilinmektedir. Uzay sondalarının amacı bilim insanlarının detaylı araştırmalar yürütebilmesi için topladıkları bilgileri Dünya'ya göndermektir. 

 Uzay Sondası Dünyaya Geri Döner mi?

 Ay'a ilk gönderilen ve kısmen başarı gösteren ilk uzay sondası Luna 1 olmuştur. Bu sonda 1959 yılında gönderilmiştir. Venera isimli uzay sondası ise 1970 yılında Venüs'e yolandı. Bu uzay sondası Sovyetler Birliği tarafından gönderilmiştir. 

 Huygens Sondası ise Avrupa Uzay Ajansının Satürn uydusu olan Titan'a gönderdiği bir sondadır. 25 Aralık 2004 tarihinde gönderilen bu araç 14 Ocak 2005 yılında Titan'a iniş yapmıştır.