Eğitim Vira Bismillah Ne Demek? Vira Bismillah Neden Denir?

Vira Bismillah Ne Demek? Vira Bismillah Neden Denir?

08.03.2021 - 13:15 | Son Güncellenme:

Vira bismillah özellikle kıyı illerimizde yaşayanların çok iyi bildiği bir kavramdır. Ancak yaygın bir kesim vira bismillah ile ne anlatılmak istendiğini pek bilmeyebilir. İşte ilgiyle okunacak ve vira bismillah ile anlatılan kavramın ne olduğunu açıklayan detaylar yer alıyor. Vira bismillah ne demek? Vira bismillah neden denir? İşte, tüm detaylar.

Vira Bismillah Ne Demek Vira Bismillah Neden Denir

 Vira bismillah, denizcilerin ve özellikle balıkçıların kullandığı bir ifadedir.

Haberin Devamı

 Vira Bismillah Ne Demek?

 Vira bismillah kelimesi ilginç bir kombinasyondur. Rumca "çapa kaldır" deyimi olan bu söze Arapça olan bir ek getirilmiştir. Halk arasına "haydi bismillah " anlamında ve balıkçılar arasında kullanılır. " Vira" kelimesini ister Fransız olsun, ister Alman olsun, ister Rus olsun her denizci bilir.

 Gerçekten de birçok dilde "vira " kelimesinin kendi dillerinde bir karşılığı yoktur. Yani "vira" kelimesi uluslararası denizcilikte bir terimdir. Denizcilikte çok sayıda ifade Latinceden alınmıştır.

 Vira Bismillah Neden Denir?

 Denizcilikte ve balıkçılıkta "vira bismillah" tabiri iyi bir başlangıç dilek ve temennisi ile kullanılır. Vira bismillah denilerek balık avlamak üzere yola çıkılır. Vira bismillah denilerek denize açılır.