Eğitim Vücudun Bölümleri Nelerdir? İngilizce İsimleri İle Vücüdumuzun Bölümleri

Vücudun Bölümleri Nelerdir? İngilizce İsimleri İle Vücüdumuzun Bölümleri

06.06.2021 - 01:58 | Son Güncellenme:

İnsanların vücudu belirli bir düzenle oluşmuştur. Bu düzen sayesinde hayatımız daha kolay bir şekilde ilerlemektedir. Vücutta yer alan tüm bölümlerin kendine has işlevi bulunmaktadır. Vücudun bölümleri herkesin kolaylıkla anlayacağı bir konudur. Vücudun bölümleri nelerdir? İngilizce isimleri ile vücudumuzun bölümleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Vücudun Bölümleri Nelerdir İngilizce İsimleri İle Vücüdumuzun Bölümleri

Vücudun temel bölümleri 3 bölümden oluşmaktadır. Bu temel bölümlerde kendi arasında ayrılmaktadır. İnsan vücudu bu bölümler ile ayakta kalmaktadır. Vücutta yer alan her bölümün büyük bir önemi olmaktadır.

Haberin Devamı

Vücudun Bölümleri Nelerdir?

Vücudumuz üç ana bölümden meydana gelmektedir.

- Baş

- Gövde

- Kollar ve Bacaklar

1. Baş:

Vücudun baş kısmında duyu organlarımız ve beyin bulunmaktadır. En önemli organımız beyindir. Sinir sisteminin ve organların merkezi beyindir. Başımızın ön yüzeyinde yüzümüz bulunmaktadır. Ayrıca yüz bölgemizde; kulaklar, burun, gözler, ağız ve çenemiz yer almaktadır.

2. Gövde:

Vücudun en büyük kısmı olarak gövde dikkat çekmektedir. Gövde kısmı, vücudun orta bölümünü oluşturmaktadır. Gövdemiz iç organları korumakla görevlidir.

Gövde ile baş, kollar ve Bacaklar birbirine bağlı bir konumda yer almaktadır.

3. Kollar ve Bacaklar:

Kollar ve bacakların ayrı görevleri bulunmaktadır.

Kollar: Gövdenin iki yanında kollar bulunmaktadır. Kollar üzerinde eller, el bileği ve dirsek isminde bölümler yer almaktadır. Ayrıca kolların omuzlar beraber vücudumuza bağlandığı görülmektedir. Nesneleri tutmak, kaldırmak ve buna benzer görevler kolların görevleri olmaktadır.

Haberin Devamı

Bacaklar: Gövdenin alt tarafında bulunmaktadır. Ayak, ayak bileği ve diz bölümlerinden oluşmaktadır. Yürüme ve koşma gibi görevleri vardır.

İngilizce İsimleri İle Vücudumuzun Bölümleri

Vücudun bölümleri oldukça kolay konulardan birisi olmaktadır. Bu konuyu herkesin mutlaka bilmesi gerekmektedir. Çünkü vücudun bölümlerini bilmek oldukça önemlidir. Bu sayede vücudunuzu daha yakından tanımış olursunuz.

Vücudun bölümlerinin İngilizce karşılıkları da bulunmaktadır. Bu İngilizce karşılıklar parantez içerisinde belirtilmiştir.

Vücudun Bölümleri (Parts of the body)

1. Baş (Head)

- Beyin (Brain)
- Yüz (Face)
- Ağız (Mouth)
​​​​​​- Göz (Eye)
- Kulak (Ear)
- Burun (Nose)
- Çene (Chin)

2. Gövde (Body)

3. Kollar ve Bacaklar

Kollar (Arms)

- El (Head)
- El bileği (Wrist)
- Dirsek (Elbow)
- Omuz (Shoulder)

Bacaklar (Legs)

- Ayak (Foot)
- Ayak bileği (Ankle)
- Diz (Knee)

Vücudun bölümlerini tanımak için ana bölümleri incelemek gerekmektedir. Bu bölümlerin İnglizcesini öğrenmekte çok önemli olmaktadır. Bu bölümlerin İngilizcesi ise oldukça kolay bir şekilde öğrenilmektedir.