Eğitim Walkie Talkie Nedir, Ne İşe Yarar? Walkie Talkie Nasıl Kullanılır?

Walkie Talkie Nedir, Ne İşe Yarar? Walkie Talkie Nasıl Kullanılır?

20.04.2022 - 16:25 | Son Güncellenme:

Walkie talkie, Apple Watch üzerinden başka kullanıcıyla eğlenceli bir bağlantı kurma yöntemidir. Bağlantı sağlandığı andan itibaren karşı taraf sesinizi duyabilir ve karşılıklı konuşabilirsiniz. Telsiz kullanım yöntemine benzer çalışma tekniğine sahiptir. Walkie talkie’yi Apple Watch uygulamanızda kullanabilmek için her iki tarafta Wi-fi ya da hücresel bağlantı bulunması gerekmektedir. Walkie talkie nedir, ne işe yarar? Walkie talkie nasıl kullanılır ayrıntıları ile derledik.

Walkie Talkie Nedir, Ne İşe Yarar Walkie Talkie Nasıl Kullanılır

 Walkie talkie eğlenceli bir iletişim sistemidir. Telsiz sistemine benzer kullanım şekline sahiptir. Ve Bas konuş bırak dinle şeklinde çalışır. Sistemi kullanabilmek için Apple Watch uygulamasının her iki tarafta bulunması gerekmektedir. Siz tek düğmeye basarak konuşmanız gerekmektedir. Konuşma bittiği anda düğmeyi bırakın ve cevap beklenmesi gereken bir uygulamadır.

Haberin Devamı

 Walkie Talkie Nedir, Ne İşe Yarar?

 Walkie talkie Apple Watch üzerinden kurulabilen eğlenceli bir bağlantı teknolojisidir. Her iki kullanıcıda internet bağlantısı bulunması gerekmektedir. Sisteme Bluetooth üzerinden İphone- Wi-fi –hücresel bağlantı bulunması gerekmektedir. Basitçe bağlantı kurduktan sonra bir kullanıcıya dokunarak konuş butonunu basılı tutarak konuşun. Ekranınızda bağlanıyor ifadesi görülecektir. Devamında ise bağlantı kurulmuş olacaktır. Konuş butonunu bırakarak cevap gelmesini bekleyebilirsiniz. Sizi duyan arkadaşınız cevap verecektir. Walkie talkie çalışma sistemi telsiz örneğine benzetilebilmektedir.

 Walkie Talkie Nasıl Kullanılır?

 Walkie talkie konuşması yapabilmek için, Apple Watch uygulamasında ayarlar açılır.

Haberin Devamı

 Ardından erişilebilirlik butonuna dokunarak konuşmak için aç bölümünü seçmeniz gerekmektedir. Burada konuşmak için dokun seçeneğini kullanmanız gerekmektedir. Konuşmak için bir kez dokunarak başlayabilir, konuşmanız bittiğinde ise dokunmayı bırakarak karşı tarafı dinleyebilirsiniz. Kolay ve eğlenceli bir iletişim yöntemi olan Walkie talkie sisteminde buton basılı tutularak konuşulur buton bırakılarak cevap alınır.