Eğitim Wi-Fi Direct Nedir, Nasıl Kullanılır? Wi-Fi Direct Nasıl Açılır?

Wi-Fi Direct Nedir, Nasıl Kullanılır? Wi-Fi Direct Nasıl Açılır?

16.03.2021 - 16:10 | Son Güncellenme:

Teknoloji bize her geçen gün çeşitli imkanlar sunmaya devam ediyor. Teknolojik aletlerin birbiriyle haberleşebilmesi, büyük önem taşıyan konular arasında. Günümüz akıllı cihazlarında bulunan Wi-Fi direct özelliği, veri akışı anlamında önemli işlevler gerçekleştirilebiliyor. Peki Wi-Fi direct nedir? Bizler Wi-Fi direct kullanabilir miyiz? Sizler için Wi-Fi direct nedir detayları ile derledik.

Wi-Fi Direct Nedir, Nasıl Kullanılır Wi-Fi Direct Nasıl Açılır

Wi-Fi direct, iki cihazın birbirine bağlanmasıdır. Bu şekilde cihazlar arası veri akışı sağlanabilmektedir. Bu işlev, çeşitli amaçlar için kullanılabilir. Görüntü aktarmak, dosya aktarımı yapmak gibi önemli işlemleri yerine getirebilmemizi sağlar.

Wi-Fi Direct Nedir?

Wi-Fi direct, Wi-Fi temellerini kullanarak iki cihazın birbirine bağlanmasını sağlar. Bu şekilde, Bluetooth’a benzer şekilde iki cihaz arasında iletişim sağlanır. Ancak Bluetooth aksine burada Wi-Fi temeli kullanılmaktadır. Bu özelliğin kullanılabilmesi adına, iki cihazda da Wi-Fi olması gerekmektedir. Böylelikle, iki cihaz birbirine bağlanabilir ve veri akışını başarılı şekilde sağlanabilir.

Wi-Fi Direct Nasıl Kullanılır?

Wi-Fi direct özelliğini kullanabilmek için, cihazınızın Wi-Fi ayarlarına gitmeniz gerekmektedir. Buradan, bağlanmak istediğiniz cihazı seçebilirsiniz. Böylelikle Wi-Fi direct özelliğini kullanmaya başlayabilecek ve iki cihazı birbirine bağlayabileceksiniz.

Yazarlar