Eğitim Yakı Nedir, Ne İşe Yarar? Yakı Bandı Hangi Durumlarda Kullanılır?

Yakı Nedir, Ne İşe Yarar? Yakı Bandı Hangi Durumlarda Kullanılır?

04.03.2021 - 15:42 | Son Güncellenme:

Vücutta bazı bölgeler farklı nedenlerden dolayı ağrıyabilir. Özellikle bu ağrıların yaşanması durumunda yakı bandı kullanılıyor. Pek çok kişi yak bandının ne işe yaradığını ve hangi ağrılara iyi geldiğini araştırıyor. Yakı nedir, ne işe yarar? Yakı bandı hangi durumlarda kullanılır? Konuları için sizlere bazı bilgiler derledik.

Yakı Nedir, Ne İşe Yarar Yakı Bandı Hangi Durumlarda Kullanılır

Yakı, vücutta yaşanan ağrılar sonrasında ağrı oluşan bölgelere koyulan ilaçlı bezlerdir.

Haberin Devamı

Yakı Nedir? Ne İşe Yarar?

Vücutta bazı nedenlerden dolayı ağrılar yaşanabilir. Bu ağrıların yaşanmasıyla birlikte kullanılan bazı ilaçlı bezler bulunuyor. Bu ilaçlı bezler yakı olarak adlandırılıyor. Özellikle bel ve boyun gibi bölgelerin ağrıması sonucunda yakı bantları kullanılabiliyor. Spor yaralanmaları ve kronik bel ağrıları gibi durumlarda yakı bandı tercih edilebiliyor. Yakı bandının kullanıldığı bazı rahatsızlıklar şu şekildedir;

Bel

Fıtık

Bacak

Boyun

Omuz

Kas Sıkışması

Burkulma

Yakı bantları üzerinde bazı kimyasallar bulunuyor. Bu kimyasallar vücutta oluşan ağrıların iyileştirilmesini sağlıyor. Özellikle gebe olan kadınlar için önerilen bir tedavi yöntemi değildir. Yakı bantlarının çocuklarda kullanılması veya hassas cilde sahip olan kişilerin kullanması uygun değildir.

Haberin Devamı

Yakı Bandı Hangi Durumlarda Kullanılır?

Yakı bantları herkes tarafından bilinen bant türleri değildir. Bu bant türleri genellikle vücutta görülen ağrılar nedeniyle kullanılıyor. Bant üzerinde bulunan kimyasallar deri yoluyla emilerek, ağrı olan bölgenin iyileştirilmesini sağlıyor. Özellikle bacak ve omuz gibi bölgelerde ağrı görülmesi nedeniyle yakı bantları kullanılabiliyor. Yakı bantları tamamen sağlıklı ve herkes tarafından kullanılan bantlardır.

Ağrı yaşayan kişiler bu bantları ağrı oluşan bölgelere yapıştırmaya dikkat etmelidir. Ağrı oluşan bölgeye yapıştırılmaması durumunda, herhangi bir iyileşme söz konusu olmaz. Ağrı olan bölgenin net olarak tespiti yapılmalı ve bu bantlar tamamen ağrı oluşan yerlere yapıştırılmalıdır. Yapıştırılan bantlar ağrı oluşan bölgeyi tamamen kaplamalıdır.