Eğitim Yassı Kemikler Nelerdir Ve Nerede Bulunur?

Yassı Kemikler Nelerdir Ve Nerede Bulunur?

04.05.2021 - 16:01 | Son Güncellenme:

Vücudun farklı bölümlerinde bulunan yassı kemikler, görevleri açısından oldukça önemli yapılardır. Aynı zamanda esnek ve fiziksel yapısı ile hareket etme noktasında oldukça etkilidir. Peki yassı kemikler nelerdir ve nerede bulunur? İşte bu konu hakkında merak edilen farklı bilgiler.

Yassı Kemikler Nelerdir Ve Nerede Bulunur

 Yassı kemikler hem dayanıklı hem de özel bir yapıya sahip doğal koruma unsurlarıdır. Vücudun değişik noktalarında yer alan yassı kemikler, koruma ya da değişik görevler üstlenir. Aynı zamanda vücut içerisinde merak edilen kemikler arasında yer alıyor. Bu doğrultuda internet üzerinden çok sık araştırma gerçekleştirilmektedir.

Haberin Devamı

 Yassı Kemikler Nelerdir?

 Genel olarak üç farklı çeşit üzerinden yassı kemikler bulunmaktadır. Bunlar vücudun farklı noktalarında bulundukları yere bağlı olarak değişkenlik gösterir. Aynı zamanda görevleri üzerinden de farklılık yaşanır. 

 - Yassı kemiklerden biri kafatası kemiğidir.

 - Aynı zamanda sternum (Göğüs kemiği) bulunur.

 - Scapula (Kürek kemiği) yine en önemli yassı kemikler içerisinde yer almaktadır.

 Görüldüğü üzere şekilleri ve görevleri bakımından üç farklı yassı kemik bulunmaktadır. Bu kemikler yüzeyleri geniş yapıya sahip özelliği ile öne çıkar. Aynı zamanda yapıları her ne kadar ince olsa bile, oldukça güçlü bir yapıları bulunur. Diğer yandan esnek bir tasarımı vardır ve böylece kolay hareket etme imkanı sağlar. Kemikler üzerinden bakıldığı vakit insan vücudunda en önemli yerler içerisinde bulunur.

Haberin Devamı

 Yassı Kemikler Nerede Bulunur?

 Yassı kemikler açısından en merak edilen konular içerisinde nerede bulunduklarıdır. Bu doğrultuda vücudun değişik bölgelerinde farklı görevler üstlenmiş olan Yassı kemikler, insan vücudunda en önemli koruma unsurları içerisinde yer alır.

 - Kafatası

 - Göğüs kafesi

 - Kaburga

 - Göğüs kemiği

 - Kürek kemiği

 Bulundukları bölge itibariyle genel olarak bu şekilde vücudun değişik noktalarında yer alırlar. Aynı zamanda bu kemikler üzeri zar adı verilen bir zar ile kaplıdır. Zarın hemen alt kısmında kemiğin ana yapısını oluşturan kemik dokusu bulunur. Bu kemik dokusu bulunduğu yerde oldukça sıkı bir yapıya sahiptir. Böylece ilgili bölgede etkin bir koruma sağlar ve aynı zamanda hareket etme imkanı verir. Her açıdan vücudun en önemli yapı taşları arasında yer alan kemiklerdir.