Eğitim Ydus Nedir? Ydus Sınavına Kimler Girebilir?

Ydus Nedir? Ydus Sınavına Kimler Girebilir?

04.03.2021 - 15:45 | Son Güncellenme:

Eğitim alanında yapılan bazı sınavlar bulunur. Bu sınavlardan birisi olan YDUS sınavı herkes tarafından duyulan bir sınav değildir. Bu sınav türünün kimleri kapsadığı ve ne zaman yapıldığı merak edilen konulardan biridir. YDUS nedir? YDUS sınavına kimler girebilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Ydus Nedir Ydus Sınavına Kimler Girebilir

 YDUS sınavına girebilmek için doktor olarak görev yapmak gerekiyor. Yan dal ve uzmanlık eğitimi giriş sınavı olarak biliniyor.

Haberin Devamı

YDUS Nedir?

Doktorlar bazı durumlardan dolayı farklı yerlerde eğitimler almak isteyebiliyor. Bu eğitimleri alabilmek için bazı sınavlara girmesi gerekiyor. Girecekleri sınavdan başarılı olarak, bu eğitimleri almaya hak kazanıyorlar. YDUS sınavı bu sınavlardan sadece biridir. Yan dal uzmanlık eğitimi almak isteyen doktorlar, bu sınava girerek başarılı olmaya çalışıyor. Bu sınav yılda bir bazen yılda iki kez yapılabiliyor.

Sınava girmek isteyen doktorların belirlenen şartlara uygun olması gerekiyor. Sınav şartlarını karşılamayan kişiler bu sınava giriş yapamıyor. YDUS sınavlarının yapılmasıyla birlikte sonuçlar için belirli bir süreç geçmesi gerekiyor. Bu süreç sonucunda yerleştirme planı yapıyor.

Haberin Devamı

YDUS Sınavına Kimler Girebilir?

YDUS sınavı doktorlarla ilgili olan bir sınavdır. Özellikle yan dal ve uzmanlık eğitimi almak isteyen doktorlar YDUS sınavına girebilir. Doktorlar haricinde YDUS sınavına başka bireyler katılamaz.

YDUS sınavına girmek için doktorlar belirlenen sınav şartlarını karşılaması gerekiyor. YDUS sınavına girecek olan doktorlar, daha iyi bir eğitim alabilmek için bu sınava katılabiliyor. YDUS sınavına başvuru yapacak olan kişilerde aranan bazı şartlar şu şekilde sıralanabilir;

Türkiye'de tıp doktorluğu görevini yapmak ve yetkili olmak

Sınavda başvuracağı yan dalın bağlı olduğu alanda uzman unvanına sahip olması

Devlet memurları kanunlarının bazı bentlerine uygun olmak

Atanmaya herhangi bir engeli bulunmaması

Alınacak olan yan dal eğitimi için herhangi bir sağlık problemi bulunmaması