Eğitim Ygs Ne Demek? Ygs Sınavlarına Kimler Girebilir?

Ygs Ne Demek? Ygs Sınavlarına Kimler Girebilir?

03.04.2021 - 05:09 | Son Güncellenme:

Anlamını bilmediğiniz bir kelime ile karşılaştığınız zaman daha detaylı bir şekilde bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Özellikle öğrencilerin çok fazla araştırdığı ve bilgi edinmek istediği kelimelerden birisi de YGS olarak bilinmektedir. YGS ne demek? YGS sınavlarına kimler girebilir? YGS ile ilgili olarak daha detaylı bir şekilde bilgileri sizler için derledik.

Ygs Ne Demek Ygs Sınavlarına Kimler Girebilir


YGS, yükseköğretime geçiş sınavı olarak bilinmekte olan bir sınavdır. Üniversiteye giriş sınavı olarak bilinen YGS eski sınav sisteminin adı olarak ifade edilebilir. Sınav sistemi değişmeden önce üniversiteye giriş sınavının ilk aşaması YGS ve ikinci aşaması da LYS olarak bilinmekteydi.

YGS Ne Demek?

Yükseköğretime geçiş sınavının kısaltması olarak bilinmekte olan YGS, üniversite sınavının ilk aşaması olan sınav olarak bilinmekteydi. Ancak değişen sınav sistemi ile birlikte YGS yerini TYT sınavına bırakmıştır.

YGS Sınavlarına Kimler Girebilir?

ÖSYM tarafından düzenlenmekte olan eski bir sınav olduğu söylenebilir. YGS sınavına girmek için kişilerin lise mezunu olması gerekmektedir. Üstelik YGS sınavına girmek isteyen kişiler istedikleri kadar başvuru yapabilir ve sınava katılabilir.