Eğitim Zahid Ne Demek? Tasavvufta Zahid Olmak Ne Anlama Gelir?

Zahid Ne Demek? Tasavvufta Zahid Olmak Ne Anlama Gelir?

26.02.2021 - 01:41 | Son Güncellenme:

Arapça kökenli bir kelime olan zahid kelimesi günümüzdeki günlük dilde pek kullanılmaz. Bu nedenle birçok kişi anlamını bilmeyebilir. Ancak özellikle tasavvufla ilgilenen kişiler tarafından kelimenin anlamı merak edilir. Kelimenin anlamını öğrenmek için yapılan araştırmalara katkı sağlamak için kelimenin ne anlama geldiğini tüm detayları ile sizler için derledik.

Zahid Ne Demek Tasavvufta Zahid Olmak Ne Anlama Gelir

Arapça zühd kelimesinden türeyen zahid kelimesi dünya varlığına, makam ve mevkiye tamah etmeyen kişiler için kullanılan bir sıfattır.

Haberin Devamı

 Zahid Ne Demek? 

 Zühd kelimesi Arapça kökenli olup anlamı "bir şeye karşı olan meyilden vazgeçmek" anlamına gelir. Zahid de bu kelimeden türemiş bir kelimedir ve "zühd sahibi insan" anlamındadır. Dünyada farz olan ibadetleri yapmaktan öte bazı helalleri de Allah rızası için terk edebilme meziyetine sahip kişiler için kullanılır.

 Tasavvufta Zahid Olmak Ne Anlama Gelir?

 Zahid olmak, dünya malına ve dünyaya dair nimetlere önem vermeme, yapılan iyi işlerin karşılığını ahirette almayı istemektir. Zahid olan kişiler kanaat sahibidir. Sahip oldukları dünya malına itibar etmez ve Allah yolunda harcamaktan kaçınmaz.