Eğitim Zodiac Ne Demek? Zodiac İşaretleri Nelerdir?

Zodiac Ne Demek? Zodiac İşaretleri Nelerdir?

14.09.2022 - 17:05 | Son Güncellenme:

İngilizce bir kelime olan Zodiac, burçlar kuşağı anlamı taşımaktadır. Astroloji ile ilgilenenler, zodiac kavramına yakın olmaktadır. Zodiacın ne olduğunun anlaşılması için dünyanın hareketlerinin anlaşılması gerekmektedir. Peki, zodiac ne demek? Zodiac işaretleri nelerdir? İşte, merak edilen detaylar.

Zodiac Ne Demek Zodiac İşaretleri Nelerdir

Zodiac, güneşin görünen yıllık hareketi nedeniyle gökyüzündeki çizdiği yörüngeyi merkez kabul eden dairesel kuşak olarak tanımlanmaktadır. Düşsel olan zodiac, iki kez gök ekvatorunu kesmektedir. Zodiac başlıca gezegenlerin de yörünge düzlemlerini içine aldığından, ilk zamanlardan bu yana birçok kişinin dikkatini çekmektedir.

Haberin Devamı

Zodiac Ne Demek?

Zodiac her biri 30°’lik alan olmak üzere 12 eve ayrılmaktadır. 12 eve burç denilmektedir. Bu burçların adlandırılması, çok eskilere dayanmaktadır. Güneşin yıllık hareketi sırasında izlediği yörünge, zodiac olarak tanımlanmaktadır. Gökyüzünü bir kuşak gibi saran zodiac, düşsel kuşağın tam ortasından geçmektedir. Zodiac, astronomların ekliptik dedikleri gökküre dairesi ile çakışmakla birlikte zodiac daha geniş olmaktadır. Zodiac üzerinde 12 takımyıldızları yer almasının yanı sıra eşit olarak bölünmektedir.

Zodiac İşaretleri Nelerdir?

Zodiacın 12 işareti bulunmaktadır. Zodiac işaretleri aynı zamanda kişinin yıldız işaretleri olmaktadır. Kişinin doğumu ve güneşin konumu, doğum işaretini belirlemektedir. Zodiacın işaretleri arasında koç, boğa, ikizler, yengeç, aslan, başak, terazi, akrep, yay, oğlak, kova ve balık yer almaktadır. Su işaretlerinde yer alan kişiler, utangaç ve hassas olmaktadır. Yangın işaretinde yer alan kişiler tutkulu ve yaratıcı olurken, hava işaretlerinde yer alan kişilerin mantıklı oldukları görülmektedir.