Eğitim Zuhurat Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Tasavvufta Zuhurat Ne Anlama Gelir?

Zuhurat Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Tasavvufta Zuhurat Ne Anlama Gelir?

09.07.2021 - 01:32 | Son Güncellenme:

Bazen televizyon, bazen internet ortamı ve bazen ise sosyal ortamlarında ilk defa duyulan kelimeler olabilmektedir. Bu tür ilk karşımıza çıkan kelimelerin anlamını bilmek oldukça zordur. Yabancı kökenli olan ve dilimizde de kullanılan kelimelerden birisi zuhurat kelimesidir. Zuhurat ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Tasavvufta zuhurat ne anlama gelir? İşte detaylar.

Zuhurat Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Tasavvufta Zuhurat Ne Anlama Gelir

Yabancı kökenli bir kelime olan zuhurat kelimesi Arapçadan dilimize kadar ulaşmıştır. Zuhurat kelime anlamı bakımından olağan dışı olgu ve gerçekleşeceği düşünülmeyen demektir.

Haberin Devamı

 Zuhurat Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Daha çok bilgiye sahip olmak ve dilimizde kullanılan tüm kelimeleri doğru kullanmak isteyen kişiler, günümüzde TDK sözlük sitesinden faydalanmaktadır. Tüm kelimelerin anlamlarını detaylı olarak bizlere sunan TDK sözlüğü zuhurat kelimesi içinde bilgilendirme yapmaktadır. Zuhurat kelimesinin TDK sözlük sitesindeki anlamı şu şekildedir:

 - Gerçekleşeceği düşünülmeyen, hesapta olmayan, umulmadık, olağan dışı olgular.

 Tasavvufta Zuhurat Ne Anlama Gelir?

 Hemen her yetişkinin en azından bir kez duymuş olduğu ancak anlamını bilmediği bir kelime olan zuhurat kelimesinin tasavvuftaki anlamı hesapta olmayan ve umulmayan hadiseler olarak geçmektedir