Ekonomi 10 parmağında 70 milyon dolar!

10 parmağında 70 milyon dolar!

01.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Allianz’ın global marka elçisi olan ünlü piyanist Lang Lang’ın elleri de sigortalı

10 parmağında 70 milyon dolar

Müziğin geleceğine yatırım yapma kararı alan ve ‘Müziğin Geleceği için 1 Olduk’ sloganıyla yola çıkan Allianz, önceki gece dünyaca ünlü piyanist Lang Lang ile müzikseverleri buluşturdu. Allianz’ın global marka elçisi olan Lang Lang’ın tüm sigortaları da yapılmış durumda. Öte yandan, Lang Lang’ın elleri de sigortalı. Allianz yetkilileri, Lang Lang’ın ellerine ne kadarlık teminat verildiği konusunda bir açıklama yapmadı.
Geçen yıl bir röportajda bugüne kadar kazandığı paranın 15 milyon dolar olduğu hatırlatılan ve ellerinin ne kadara sigortalandığı sorulan Lang Lang, “100 milyon dolara değişmem” yanıtını vermişti. Lang Lang’ın ellerinin 70 milyon dolara sigortalandığı haberleri yer almıştı.

Futbolcular ve sanatçılar...
Dünyada özellikle futbolcu ve sanatçıların vücudunun belli bölgelerine sigorta yaptırmaları zaman zaman gündeme geliyor. Yurtdışında şirketler, bu tür taleplere teminat veriyor. Ancak, Türkiye’de vücudun belli bir bölgesi için sigorta yapılmıyor. Konuyla ilgili olarak Axa Hayat ve Emeklilik Başkan ve İcra Kurulu Üyesi Olgun Küntay, sanatçıların, mankenlerin ve futbolcuların yüzlerinin veya bacaklarının sigortalanmasına yönelik ürünler sigorta dünyasında genellikle kaza sonucu maluliyet sigortaları altında yer aldığını söyledi. Küntay, “Ülkemizde maluliyet sigortaları esasen uzuv kaybına yönelik olarak ferdi kaza ve hayat sigortası branşlarında ek teminat olarak uygulanıyor” dedi.
“Kaza sonucu oluşabilecek ve söz konusu popüler meslek sahiplerinin mesleklerini sürdürmelerini engelleyebilecek maluliyetlere karşı ürünler yurtdışı piyasalarda yaygın” diyen Küntay şöyle devam etti: “Ülkemizde bu konuda özel bir düzenleme olmadığı için şirketlerin bu teminatları gerekli açıklamaları eklemek kaydıyla ferdi kaza ve hayat sigortaları altında ek teminat olarak verebilmesinin önünde bir engel olmadığını düşünüyorum. Bununla birlikte bu piyasanın gelişmemesinin nedenini bilinç ve talep eksikliği ile açıklayabiliriz. Şirketler bu alanda belirli bir talep hissederlerse, gerekiyorsa yasal düzenlemelerin de yapılması suretiyle benzer ürünlerin sunumu bizde de başlayabilir.”

Haberin Devamı

Ferdi kaza teminatı var
Zurich Sigorta Genel Müdürü Yılmaz Yıldız, yurtdışında sigorta şirketlerinin vücudun belli bölgelerine yönelik sigorta yaptığını ancak, Türkiye’de bu tür bir sigortanın yapılmadığını söyledi. Yıldız, yurtdışında hatta şarap tadımı yapan degüstatörlerin de dillerinin üzerindeki petekleri bile sigortalattığını hatırlattı. Yıldız, “Teknik olarak Türkiye’de de vücudun belli bir bölgesi için sigorta yapılabilir ama daha çok ferdi kaza ve hayat sigortası yapılıyor” dedi. Yıldız, ferdi kaza sigortalarında iş göremezlik durumunda tedavi ve gelir kaybının karşılandığını hatırlattı.