Ekonomi 3 kız kardeşten Kale gibi yatırım

3 kız kardeşten Kale gibi yatırım

26.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kale Kilit’i kuran Sadık Özgür’ün 3 kızı 2011 yılında kurdukları 3S Kale Holding ile gayrimenkul ve enerjide büyüyor. 3 kardeş memleketlerine desteği de sürdürüyor

3 kız kardeşten  Kale gibi yatırım

Sema Gürün, Sefa Çizer ve Sedakat Özgür 3 kız kardeş... 1953 yılında Türkiye’nin en bilinen şirketlerinden Kale Kilit’i kuran Sadık Özgür’ün kızları. 3 kızkardeş 2011 yılında Kale Kilit bünyesindeki gayrimenkulleri değerlendirmek için 3S Kale’yi kurdu. Şirketin ismi kurucularının S ile başlayan isimlerinden geliyor. Daha sonra işin içine enerjinin girmesiyle holding haline gelen 3S Kale’nin genel müdürü ise ailenin 3. kuşağından Alp Gürün.

Haberin Devamı

Sivas Divriği’li olan aile memleketleriyle bağını hiç koparmamış. Dün de UNESCO’nun Dünya Mirası listesindeki Ulu Camii’ne sahip Divriği’yi bir turizm şehri yapmak için önemli bir projeye imza attılar. 3S Kale Holding’in 5 milyon TL destekle hayata geçirdiği Divriği Cumhuriyet Meydanı’nın açılışı bir törenle yapıldı.

3 kız kardeşten  Kale gibi yatırım

Kadınlara destek

Açılışta konuşan 3S Kale Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sema Gürün, Cumhuriyetin ilk sanayicilerinden olan babaları Sadık Özgür’den aldıkları feyzle sosyal yatırımlar yaptıklarını belirtti.

3 kız kardeş olarak, kadınların ekonomik yaşama aktif olarak katılması, ayaklarını yere sağlam basması gerektiğine inandıklarını söyleyen Sema Gürün, “Bu nedenle Cumhuriyet Meydanı’nın bir bölümü kadınlarımıza ayrılacak, yöre kadınlarımız bu alanda ürettikleri el emeği göz nuru ürün ve eserleri satışa sunacaklar” dedi.

Haberin Devamı

Sıcak sudan dev enerji yatırımı

Sohbet ettiğimiz Alp Gürün ise 3S Kale Holding olarak gayrimenkul ve enerji alanlarında çalışmalar yürüttükleri belirterek kentsel dönüşüm ve jeotermal enerji gibi Türkiye için çok önemli dinamiklerle hareket ettiklerini dile getirdi. 3S Firuze Konakları holdingin en önemli gayrimenkul yatırımlarından.

İlki Aydın’da

3S Kale Holding olarak 2017 yılı için 227 milyon TL ciro hedeflediklerini anlatan Gürün yenilenebilir enerji arama ve üretimi konusunda Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden biri olmak istediklerini paylaştı.

Suyun sıcaklığından enerji üreten jeotermalin, Türkiye’nin enerji ithalatını azaltmasına ciddi katkı sunacak bir milli servet olduğuna işaret eden Gürün, “Aydın’da 1, Niğde bölgesinde 5 ve Manisa yöresinde 1 adet olmak üzere toplam 7 ruhsatımız bulunuyor. Aydın’daki ruhsat alanımızda 80 milyon doları aşkın yatırımla 25 MWe kapasiteli bir jeotermal santral kurma aşamasına gelinmiştir. Santralin 2018 Ekim’inde devreye alınmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

Güneş ve rüzgâr gibi diğer yenilenebilir enerji türlerine girme düşüncelerinin de olduğunu söyleyen Gürün, önümüzdeki 5 yıl için en az 100 MW jeotermal santral kapasitesine ulaşma hedefleri olduğunu söyledi.

Haberin Devamı