Ekonomi 3600 Ek gösterge son durum: 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor, ne zaman çıkacak? Tarih belli oldu mu?

3600 Ek gösterge son durum: 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor, ne zaman çıkacak? Tarih belli oldu mu?

21.02.2022 - 19:38 | Son Güncellenme:

3600 ek gösterge nedir, ek göstergede son durum nedir? 2022 yılı itibariyle 3600 ek gösterge için ilk toplantı gerçekleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 3600 ek gösterge ile ilgili çalışmaların hızlandığını ve en kısa sürede çözüme ulaştırılacağını bildirdi. Peki, 3600 ek gösterge nedir, kimlere verilecek, ne zaman çıkacak?

3600 Ek gösterge son durum: 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor, ne zaman çıkacak Tarih belli oldu mu

3600 ek gösterge çıktı mı, ne zaman çıkacak? 3600 ek gösterge için ilk toplantı gerçekleşti. İşte son gelişmeler.

Haberin Devamı

3600 EK GÖSTERGEDE SON DURUM

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuşması;

"3600 ek gösterge meselesi hepimizin bildiği gibi açık bir temenni olmaktan çıkarmıştık. Bugüne kadar da teknik çalışmalarını bakanlığımızın bünyesinde gerçekleştirdik. Bu sadece bizim Bakanlığımızı ilgilendiren bir konu değil. Diğer kamu kuruluşlarını da ilgilendiren bir mesele olduğu için de. Kamuda çalışan herkesin de bu sorunun çözümüne dönük beklentileri var.

Kamu personel sistemi bütünüyle ele alınmadığı için kariyerde ilerleme ve ödül sistemi olan çeşitli yükseltme kararları, ücretler ve emeklilikte dahil olmak üzere kamu personelinin sorunu farklı düzenlemelerle içinden çıkılamaz hale gelmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda ortaya koyduğu karar kamu personelimizin adil bir şekilde düzenlemesini kapsamaktaydı. Biz de bu çerçevede meseleyi ele alıyoruz.

Haberin Devamı

3600 EK GÖSTERGE İLE NE DEĞİŞECEK?

Kamu çalışanlarımızın 3600 ek gösterge ile adil bir şekilde onların beklentilerini karşılayacak bir düzenleme yapacak kararlılıktayız. Sayın Cumhurbaşkanı bunu bu sene içerisinde çözeceğini söyledi. Komisyonda meseleler ele alınacak. Kamu kuruluşlarının önerileri değerlendirilecek ve komisyon kararını birkaç toplantı içerisinde alacak. Bunun adil bir çözüm içerisinde olacağını belirtmek isterim.

3600’ün gerçekleşmesi konusunda ortak iradeyi paylaşan Memur-Sen’in bu konuda söyleyecekleri vardır. Sayın Genel Başkana sözü vereceğim ve ardından komisyonun çalışma yöntemini belirleyeceğiz. Bundan sonraki toplantımız basına kapalı olacaktır."