Ekonomi 3600 EK GÖSTERGE SON DURUM | 3600 ek gösterge ne oldu, kimlere verilecek son dakika gelişmeleri

3600 EK GÖSTERGE SON DURUM | 3600 ek gösterge ne oldu, kimlere verilecek son dakika gelişmeleri

31.05.2022 - 11:51 | Son Güncellenme:

3600 ek göstergede son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü son açıklamalarda. 3600 ek gösterge düzenlemesinde sona gelindi. Gözler şimdi Meclis'te olacak. Peki, 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor?

3600 EK GÖSTERGE SON DURUM | 3600 ek gösterge ne oldu, kimlere verilecek son dakika gelişmeleri

3600 ek gösterge nedir, kimlere verilecek? 3600 ek gösterge düzenlemesi tamamlandı. Düzenleme Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduktan sonra açıklanacak. İşte 3600 ek gösterge ile ilgili yaşanan son dakika gelişmeleri.

Haberin Devamı

3600 EK GÖSTERGEDE SON DURUM

3600 ek gösterge düzenlemesi tamamlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tamamlanan çalışma sunulacak. Ardından yapılacak bir revize durumu varsa revize edilecek. Cumhurbaşkanı, Meclis’e gönderin demesi durumunda TBMM’de olacak. Çalışma geldikten sonra Meclis’te de bir çalışma yürütülecek. Kısa süre içerisinde ek gösterge çalışmasının yasalaşması bekleniyor.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın şu ifadeleri kullandı:

"Ek gösterge düzenlemesinde genel memnuniyetin yolu tazminat yansıtma oranlarını yükseltmektir. Kamu görevlilerinin ek göstergelerini gözden geçirmek ve adaletli bir düzenleme ile genel memnuniyet üretmek için gösterge kadar önemli bir diğer formül, tazminat yansıtma oranlarıdır.

Haberin Devamı

Ek gösterge artışı yapmak emekli maaşı ve emekli ikramiyesini artırmak için son derece önemlidir. 3600’ün altındaki göstergeler için eş değer bir şekilde tazminat yansıtma oranı artışı yapılmaz ise genel memnuniyet için önemli bir konu sorunlu bir konuya dönüşür.

EK GÖSTERGE NEDİR?

Ek gösterge, kamu görevlilerinin çalışırken maaşlarını, emekli olduklarında ikramiye ve aylıklarını belirleyen en önemli kalemlerden biri.

Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek gösterge yükseldikçe emekli aylığı ve emekli ikramiyesi rakamı da yükseliyor.

3600 EK GÖSTERGE KİMLERE VERİLECEK?

Bu çalışma başta polis, öğretmen, hemşire ve din görevlileri ve olmak üzere 4 meslek grubu için başlatıldı.

3600 ek gösterge ve göstergelerin yeniden düzenlenmesi amaçlı yapılan talep alma amaçlı toplantılarda, sadece belli meslek guruplarını değil tamamını kapsayacak şekilde tüm detaylarıyla beklentiyi aktardık. Talep ve beklentileri dikkate almış bir çerçevede teklifi bekliyoruz.

Teklifin de yapılacağı üçüncü toplantıyı Mayıs ayı içerisinde yapmak hedefiyle süreç işledi. “Toplantı ne zaman” soruları sorulmaktadır. Toplantının zamanını Bakanlığın hazırlıkları ve vereceği tarih belirleyecektir. Sosyal taraf olarak önemli oranda söyleyeceklerimiz paylaştık.

Haberin Devamı

Yeni şeyler söylemek, yetkililer tarafından yapılan çalışmanın görülmesine, teklifin gelmesine bağlıdır. Gayretimizde, amacımızda bellidir. Herkesi kapsayan hakkaniyetli bir düzenlemedir."