10.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:
EKONOMİ SERVİSİ
TEB Portföy Yönetimi’nin yıllık değerlendirme toplantısında konuşan Yenidoğan, 2013 yılına varlık yönetimi sektörü ve TEB Portföy özelinde iyi bir başlangıç yapıldığını belirterek, içeride mevduat faizlerinin düşmesi, yurt dışında ise Türkiye’ye yönelik risk iştahının artması ile varlık yönetimi sektörünün hızlı bir gelişme sürecine girdiğini kaydetti.
TEB Portföy’ün uzun yıllardır bu alana yatırım yaptığını ve bu yatırımın meyvelerini yurtiçinde likit fon dışı uzmanlık gerektiren varlık sınıflarında yüzde 11’e yakın pazar payına ulaşarak aldıklarını söyleyen Yenidoğan, son üç yılda mutlak getirili fonlarda, bono ve hisse fonlarında, getiri sıralamalarında ilk beşte yer alarak yatırımcılarına oldukça iyi bir performans sunduklarını belirtti.
Yenidoğan, TEB Portföy’ün dünya çapında prestijli ve güçlü kurumsal yatırımcılardan meydana gelen, 20-20 Yatırım Birliği’ne üye olan ilk ve tek Türk portföy yönetimi şirketi olduğunu söyledi.