Ekonomi 5G’li mobil robot

5G’li mobil robot

28.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Boston Dynamics’in mobil robotu Spot, üzerindeki sensör ve kameralar sayesinde MEXT Teknoloji Merkezi içerisinde verileri topluyor. Merkezin 5G sağlayıcısı ise Vodafone Business. Bu merkezin Sanayi 4.0’a katkı yapması hedefleniyor.

5G’li mobil robot

Vodafone Business, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın (MESS) kurduğu dijital dönüşüm ve yetkinlik gelişim merkezi olan MEXT ile yeni bir anlaşmaya imza attı. Vodafone Business, 5G sağlayıcısı olduğu tesisinin içinde özel bir bölümde ‘Teknoloji Deneyim Alanı’ kurdu. Alanda ziyaretçilerin kendi sektörlerine özel bulut bilişimden nesnelerin interneti teknolojilerine kadar farklı çözümleri keşfetmesine fırsat sunulacak.

Haberin Devamı

Boston Dynamics’in çevik mobil robotu Spot da alanda yer alıyor. MEXT Teknoloji Merkezi içerisinde kendisine atanan görevleri otonom olarak yerine getirmek için çevreyi algılamasını sağlayan sensör ve kameralardan toplanan veriler, 5G MPN teknolojisi ile kesintisiz olarak aktarılıyor ve gerçek zamanlı olarak işleniyor.

Sanayi 4.0 hamlesi

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Kestioğlu, 5G’nin dijital servislerin ve nesnelerin internetinin, akıllı fabrikaları daha esnek ve daha üretken hale getireceği Sanayi 4.0 yolunda önemli bir kilometre taşı olacağını söyledi. Kestioğlu, “Vodafone Business olarak MESS’in kurduğu MEXT’te Türkiye’nin ilk 5G Özelleştirilmiş Mobil Şebeke kurulumunu tamamladık. Şimdi ise farklı bir anlaşmaya imza atarak 5G sağlayıcısı olduğumuz üretim tesisinin içinde ‘Vodafone Teknoloji Deneyim Alanı’ kurduk. Teknoloji Deneyim Alanı’nda, her sektörden ve her ölçekten firma interaktif senaryolar ile kendi ihtiyacına özel hazırlayabileceğimiz uçtan uca teknolojik çözümlerini inceleyebilecek. Tüm bu çözümlerimizle işletmelerimizin yanındayız. Amacımız Sanayi 4.0 devrimini yapabilmek için ülkemizin ihtiyacı olan dijital sıçramayı güç birliği ile gerçekleştirebilmek” dedi.