Ekonomi 61 kanal bilgisayarda aylık 1 lira

61 kanal bilgisayarda aylık 1 lira

25.02.2010 - 00:25 | Son Güncellenme:

TTNet Tivibu ile aboneler filmleri, TV yayınlarını ve dizileri bilgisayardan izleyecek. Aylık 1 TL’ye 61 kanal, 3 TL’ye vizyondaki bir film seyredilecek

61 kanal bilgisayarda aylık 1 lira

Türk Telekom’un internet kolu TTNet, bilgisayarlardan televizyon yayınlarının izlenmesini sağlayacak olan ‘Tivibu’ adlı yeni servisini tanıttı. Ayda 1 TL fiyatla yerli yabancı 61 televizyon kanalının izlenebileceği yeni uygulamayı sadece TTNet aboneleri kullanabilecek.
TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, televizyon ve sinemayı taşınabilir hale getirdiklerini söyledi. Yakında yeni ürün alanına iddialı girişimlerin altına imza atmaya hazırlandıklarını belirten Tahsin Yılmaz, ses ve mobil taraftaki yeni servislerin yanı sıra internet televizyonu olarak adlandıraln IPTV’de de son aşamaya gelinldiğini ifade etti.
5.9 milyon aboneyle Türkiye’nin tartışmasız lider ADSL (hızlı internet) operatörü, dünyada da 13’üncü sırada olduklarını hatırlatan Tahsin Yılmaz, bu büyüklüğe yakışır şekilde bir platform hazırladıklarını anlattı. Türkiye’de toplam 6.2 milyon ADSL abonesi bulunuyor.

Yeni kanallar yolda
Şu anda Tivibu’nun sadece bilgisayarlardan izleneceği bilgisini veren TTNet Genel Müdürü Yılmaz, yakında iPhone benzeri telefonlar ve Mac bilgisayarlarda da sistemin çalışacağını açıkladı.
TTNet Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Onuk, “Tivibu’nun yayını durdurma ve aynı noktadan izlemeye devam etme özelliği var. Ayrıca seçilen programlar, yayınlandığı günden itibaren bir hafta boyunca da izlenebiliyor. Kullanıcılarımız, geniş bir film arşivi içerisinden seçim yaparak diledikleri filmi de anında seyredebilecekler. Bugün 61 kanal ile hayata geçirdiğimiz Tivibu’da, kanal sayısı da her geçen gün artmaya devam edecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kotadan düşecek
TTNet Genel Müdürü Tahsin Yılmaz internet servislerini kullanırken kotadan tüketildiğini belirterek, “Tivibu’da aynı mantıkla çalışıyor. Kullanıcılarımız Tivibu’yu kullandıkları sürece kotaları tükenecek” dedi. Yılmaz şu anda 4GB kotalı paket kullanan abonelerin 15 GB’lık limiti aştığında 512 Kbit hızında internete erişebildiğini Tivibu’nun da bu kapsama girdiğini, 15 GB aşıldığında hızın düşeceğini söyledi.

Tivibu nedir ne işe yarar?
- 61 TV kanalı, sinema filmleri ve DVD filmler izlenebiliyor.
- Kanal D, TRT, ShowTV, NTV, RTL, TV5Monde, Sat1 gibi TV kanalları yer alıyor.
- Standart ve Standart Plus olmak üzere iki farklı üyelik paketi var. Standart pakette yerli ve yabancı televizyon kanalları ve “Tekrar İzle” ile “Durdur İzle” özellikleri bulunuyor.
- Tekrar İzle paketinde dizilerin 1 hafta boyunca istenildiği zaman izlenmesi mümkün.
- Standart Plus paketinde, yerli ve yabancı filmler, popüler diziler, belgeseller, çocuk, yaşam ve eğlence programları gibi farklı türde içerikleri kapsayan “Seç İzle” özelliği de olacak.
- 30 Nisan’a kadar Tivibu üyesi olan aboneler, 1 Mayıs’tan itibaren 31 Aralık’a kadar Standart Paket için 1 lira, Standart Plus için 4 lira ödeyecek.
- DVD filmlerin ve vizyondaki sinema filmlerinin içinde yer aldığı “Kirala İzle”de fiyatlar 50 kuruş ile 3 TL arasında değişiyor.

Haberin Devamı

Nasıl kullanılıyor, özellikleri neler?
- TTNet abonesi olmak gerekiyor. ADSL aboneleri tek üyelik yapabilir. Bir kullanıcı için program aynı anda birden fazla bilgisayarda çalışmıyor.
- Bilgisayara Microsoft’un Silverlight programını yüklemek gerekiyor.
- Üyelik isteniyor.
- Ardından Tivibu ekranına ulaşılıyor.
- Sol tarafta TV kanalları yer alıyor.
- Yayınları durdurup, belirli bir süre sonra aynı yerden seyretmek mümkün
- 16:9 veya 4:3 formatlarını destekliyor.
- Çoklu ekran özelliğiyle aynı anda 4 kanalı izlemenin önü açılıyor
- Yerli dizileri, popüler programları tekrar izlemek mümkün.
- Banttan izlenen yayınlardaki reklamlar, ilerle tuşuna basılarak geçilebiliyor. Reklamlarda ‘ileri alma’ tuşunun kilitlenmesi üzerinde çalışılıyor.