Ekonomi 7 bin 500 konut satışıyla 3 milyar TL barajını geçti

7 bin 500 konut satışıyla 3 milyar TL barajını geçti

26.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sinpaş GYO, 2013 yılında toplamda 700 konut ve 37 ticari ünite satarken, elde edilen gelir 408 milyon lirayı buldu. Firmanın bugüne kadarki hasılatı 7 bin 472 konutla 3 milyar lirayı geçti

7 bin 500 konut satışıyla 3 milyar TL barajını geçti

Türkiye’nin en büyük GYO’larından biri olan Sinpaş GYO, 2013 yılında toplamda 700 konut ve 37 ticari ünite sattı. Firmanın Kamuoyu Aydınlatma Platformuna yaptığı açıklamaya göre 1 Ocak ile 30 Eylül 2013 tarihleri arasında 3 ildeki 12 projede yapılan satışlardan elde edilen toplam gelir 408 milyon lirayı buldu.
Sinpaş GYO’nun en yüksek satışa ulaştığı projesi İstanbul’daki İstanbul Sarayları oldu. Burada 2013 içinde 206 konut satan firma 113 milyon lira hasılata ulaştı. İkinci olarak ise Ankara’daki İncek Life projesi geldi. Bu projede 113 konut satan firmanın cirosu ise 70 milyon lira oldu. Üçüncü proje İstanbul’daki Egeboyu olurken, 96 konut satışından 40 milyon lira gelir elde edildi.
3 milyar TL gelir
Sinpaş GYO’nun 12 projede şimdiye kadarki toplam satışları ise 7.472’yi buldu. Bunların satışından elde edilen gelir ise 3 milyar 87 milyon lira oldu. Simpaş GYO şimdiye kadar en fazla konutu Bosphorus City’de satarken, 963 milyon liralık ciro yaptı. 1.056 konutun satıldığı İstanbul Sarayları’ndan 482 milyon liralık gelir elde eden firma, 927 konutun satıldığı Aquacity’den 262 milyon lira hasılata ulaştı. Bursa Modern’de 765 konuttan 208 milyon lira ciro yapan Sinpaş GYO’nun 512 konut satışı yaptığı Lagün projesinin hasılatı ise 345 milyon lira oldu.
Yeniler de satışta
Sinpaş GYO’nun Ankara ve İstanbul’daki projeleri de listede yer aldı. Ankara’daki The First Çankaya projesinde 39 daire satan firma 27 milyon lira ciro yaparken, İncek Life Blue’de ise 34 adet satıştan 11 milyon lira ciro yaptı. İstanbul’daki Bomonti Time projesinden ise 36ünite satılırken, 42 milyon liralık gelir elde edildi.

Haberin Devamı

8.688 ev teslim etti
Firma bir yandan satışları sürdürürken, diğer taraftan ise konut teslimlerini yapıyor. Sinpaş GYO, 2013 yılında toplamda 846 ve 22 ticari üniteyi, konutu teslim etti. Teslimlerin en fazla yapıldığı proje yine İstanbul Sarayları oldu. Bu projeyi Itower ve Aquacity takip etti.

LÜKS SEMTLERDE BUTİK PROJE TRENDİ

Büyük konut projeleri her geçen gün artarken, şehrin merkezindeki butik projeler ise kişiye özel tasarımlarıyla dikkat çekiyor. 1987 yılından beri İstanbul Anadolu yakasında yaptığı konut projeleriyle adından söz ettiren Aydoğan İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aydoğan, firma olarak butik konut projelerine önem verdiklerini dile getirdi.
Aydoğan, “Çünkü butik projeler sayesinde müşterilerimizle birebir temas kurabiliyoruz, onların isteklerini göz önünde bulundurup kişiye özel tasarımlar yapabiliyoruz” dedi.
Toplam 54 daire
Kentsel dönüşümle birlikte İstanbul’un gözbebeği konumundaki birçok semtte butik projelerin hız kazandığını ifade eden Aydoğan, “Bağdat Caddesi, Bomonti, Levent, Nişantaşı gibi şehrin önemli lokasyonları ise ilk göze çarpanlar arasında. Özellikle Bağdat Caddesi gibi şehrin önemli lokasyonları hiçbir zaman popülaritesini kaybetmeyecek” diye konuştu.
Aydoğan İnşaat olarak Bağdat Caddesi’nde Cadde Park Erenköy projesine başladıklarını söyleyen İrfan Aydoğan, şu ifadeleri kullandı:
“Tek blokta 54 dairelik bir konut inşa etmemize rağmen 2 katlı kapalı otoparkı, sauna ve fitness salonları, A plus işçilik ve malzeme kalitesiyle, büyük konut projelerindeki aranılan tüm ayrıcalığı sunuyoruz.”
Brüt-net’e dikkat
Kadıköy Moda’da ise Panorama Park Moda projesini hayata geçirdiklerini belirten Aydoğan, az sayıda daireyi bünyesinde barındıran, kullanıcısına nitelikli ayrıntılar sunan butik projeleri tercih ederken, projenin şehrin merkezinde olup olmamasına, ulaşım kolaylığına da dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.
Ayrıca İrfan Aydoğan, binanın teknik şartlara uygun olup olmadığı, brüt-net oranları, sözleşmede belirtilen malzemelerin kullanıp kullanılmadığı gibi ayrıntıların da büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, “Projenin detayları iyi okunmalı” dedi.