Ekonomi 70 milyon lira için umut kuyruğu

70 milyon lira için umut kuyruğu

30.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

70 milyon lira için umut kuyruğu

Milli Piyango Yılbaşı biletleri dün sabah erken saatlerde Türkiye genelinde satışa çıktı. Milli Piyango’da bu sene 70 milyon lira olarak açıklanan büyük ikramiye için sabah erken saatlerden itibaren uğurlu olduğuna inanılan Nimet Abla’nın önünde yoğunluk yaşandı. 2019 yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiyenin 70 milyon lira olarak açıklanmasının ardından gözler biletlerin satışa çıkartılacağı 29 Kasım tarihine kitlenmişti. Toplam ikramiyenin 390 milyon 910 bin lira olduğu biletlerden alarak şansını denemek isteyenler sabah erken saatlerden itibaren, uğuruna inanılan Nimet Abla gişesinin önünde biletlerini aldı. Bu sene tam bilet 70, yarım bilet 35, çeyrek bilet de 17 buçuk liradan satışa sunuldu.

Haberin Devamı

Sahte bilet uyarısı

Nimet Abla gişesinde her sene olduğu gibi bu sene de yoğunluk nedeniyle yılbaşı biletlerinin satışı boyunca başka şans oyunları oynatılmayacak. Gişe görevlileri, “Satışlar yeni başladı ama ilgi çok iyi. Aralık ayının 25’ine kadar bütün biletlerin satılacağını düşünüyoruz” diye konuştu. Sahte bilet konusunda da uyarılarda bulunan görevliler, “Bilet satan kişinin bayi olup olmadığına bakın, yaka kartlarını kontrol edin” uyarısında bulundu.

Karar vermek zor

42 yaşındaki Ali Ekber Tuğrul, 70 milyon liralık büyük ikramiyenin nasıl kullanılacağı konusunda karar vermenin güç olduğunu söyleyerek kendsinin bir ev alarak parayı nasıl değerlendireceğine sonra karar vereceğini söyledi. 20 yaşındaki Furkan Akgün ise ikramiyenin çıkması halinde eğitimini yurt dışında tamamladıktan sonra Türkiye’de iş kuracağını söyledi. 39 yaşındaki Adile Ersöz ise 2 çocuğu olduğunu çıkan paranın tamamını çocuklarının geleceği için kullanacağını söyledi.