Ekonomi 800 milyon liralık yeni 'Bulvar' geliyor!

800 milyon liralık yeni 'Bulvar' geliyor!

11.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’da 800 milyon lira yatırıma sahip Park Avenue projesini satışa çıkaran YDA Group, 1855 konutu 2016’da teslim edecek. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında 1500 konut ise hak sahiplerine teslim edildi

800 milyon liralık yeni Bulvar geliyor

Türkiye’nin en büyük inşaat şirketlerinden biri olan YDA Grup, Ankara’daki yeni projesi Park Avenue’yi satışa çıkardı. 800 milyon lira yatırım değeriyle hayata geçirilen projenin aynı zamanda kentsel dönüşüm örneği olduğunu ifade eden YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, haksahipleri için 1500 dairenin inşaatını tamamladıklarını ve teslim ettiklerini söyledi.
İstanbul’da da benzer bir dönüşüm projesi hayata geçirdiklerini vurgulayan Arslan, “İstanbul’dan çok daha önce dönüşüm projelerini hayata geçirmeye başlamıştık. İlk dönüşümü yıllar önce Dikmen Vadisi projesiyle yaptık” dedi.
Park Avenue projesini Yenimahalle Belediyesi ile birlikte yaptıklarını anlatan Arslan, “Belediye ile yaptığımız anlaşma sonucunda 1500 hak sahibine sosyal konutları hemen yapıp teslim ettik. Kendi hakkımız olan yerde Park Avenue projesini hayata geçirmeye başladık” diye konuştu.

Net fiyattan satıyor
Hüseyin Arslan, projeye 6 ayda 600’e yakın talep geldiğini vurgulayarak, resmi satışların ve tanıtımların başlamadan bu talebin gelmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Arslan, dairelerin fiyatlarını uygun tuttuklarını anlatarak, şu bilgileri verdi:
“Ankara’da belli bir ödeme bandı bulunuyor. Piyasaya göre makul fiyatlarla satışlara başladık. İstanbul ile Ankara’daki satışlar farklı yapılıyor. İstanbul’da metrekare fiyatı sorulur, Ankaralı ise gelir ‘Daire ne kadar?’ der. Bizim 3+1 dairenin 134 metrekarelik net alanı bulunuyor. Fiyatlar 340 bin liradan başlıyor. 4+1 daireler 152 metrekare büyüklüğünde ve 410 bin liradan başlayan fiyatlarlala satılıyor.” Arslan, “Proje kentsel dönüşüm statüsünde bulunduğu için yüzde 1’lik KDV avantajı da bulunuyor” dedi.

Önünden metro geçiyor
Projeyi Temmuz 2016 yılında teslim edeceklerini ifade eden Arslan, konutların bulunduğu bölgeye ilgili şu bilgileri aktardı:
“Burası Ankara’nın en fazla değer kazanan bir bölgesi. Konumu itibariyle proje Eskişehir, Konya ve İstanbul yolu ile Havaalanı gibi Ankara’nın bütün artellerine yakın yerde konumlanıyor. Metro projenin yanından geçiyor.”

Haberin Devamı

Anadolu’ya açılacak
Şimdiye kadar 25 milyon metrekarenin üzerinde inşaat yaptıklarını vurgulayan Hüseyin Arslan, Anadolu’daki marka kentlerde yeni projeler hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi. Arslan, şöyle konuştu:
“Kayseri’de eski stadyumun yerinde 168 konutluk Kayseri Residence projesini hayata geçireceğiz. Bizim 20 bin konutluk portföyümüz var. Bunları kısım kısım hayata geçireceğiz. İstanbul’daki betonlaşmanın ve kentsel dönüşüm furyası altında o hengamenin bir parçası olmak istemiyoruz.”

Dev proje yapacak

Hüseyin Arslan, bir taraftan da yeni projeler için çalıştıklarını belirterek, yılın son çeyreğinde Batıkent’te yaklaşık 5.000 konutluk yeni bir mega projeye başlayacaklarını açıkladı. Ayrıca Söğütözü’nde 360 konutluk proje yapacaklarını açıklayan Arslan, İstanbul’da ise Zeytinburnu’nda kentsel dönüşüme yönelik 400 konutluk bir proje yapacaklarını vurguladı.

Haberin Devamı

1855 daireden meydana geliyor

YDA Group Genel Müdür Yardımcısı Cahit Yılmaz, Park Avenue projesinde 10 tane yatay ve 8 tane de dikey blokta 1855 dairelik bir proje gerçekleştirdiklerini söyledi. Ankara’nın müşteri profiline uygun olarak 909 tane 3+1 daire, 946 tane de 4+1 daire yaptıklarını vurgulayan Yılmaz, “69 tane mağaza olacak. 90 bin metrekarelik peyzaj alanında kreş, tekne yüzdürme, buz pateni pisti gibi öğelere yer vereceğiz” dedi.

Satış ofisinde sinema salonu

Projeden daire satın almak isteyenlerin satış ofisinde sadece maket üzerinden değil, aynı zamanda tesiste bulunacak sinema salonundan da projenin bitmiş halini izleyebileceğini söyleyen Arslan, YDA adına Apple Store’dan indirilecek prgramla akıllı telefon ve tabletlerden QR koduyla projenin resim ve reklam filmini görebileceklerini kaydetti.

Hİtİtlerden İlham alıp yaptı 20 bİn TL peşİnatla satacak

Vazo Kule’de bekletilen son rezidanslar, 20 bin TL peşinatla satışa sunuldu. Projede ayrıca, 48 ay vade ve sıfır faiz avantajı sağlanıyor. Kampanya 30 Nisan’a kadar geçerli olacak.
Konuyla ilgili açıklama yapan Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, alıcı ve yatırımcıların, beğendikleri markalı konut üreticilerini dikkatli takip ederlerse pek çok avantajı yakalama şansı bulacaklarını belirtti.
Yılmaz, “Dap Yapı olarak, müşterilerimize yeni ve daha çok kazandıracak enstrümanlar sunmak üzere arayışlarımızı sürdürüyor, yeni modeller geliştiriyoruz” dedi.
Alıcıların 20 bin lira peşin vererek rezidans/otel sahibi olabileceklerini vurgulayan Yılmaz, “Rotana’nın işletim sistemiyle kullanmadığınız dönemde kiraya vererek gelir elde edebilir, 8-12 yılda kendini amorti etmesiyle kazançlı bir yatırım yapabilirsiniz” diye konuştu.
Rezidans-otel konseptinde gerçekleştirilen proje, alıcı ve yatırımcıların kullanmadığı dönemlerde dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen misafirlere açılıyor. Afrika ve Ortadoğu bölgelerinin ‘en iyisi’ olarak tanınan Rotana’nın profesyonel ekibi tarafından yönetilecek olan projede ‘oturmadığın dönemde kirala’ modeliyle alternatif kazanç imkânı sağlanıyor.
Haftalık, aylık ve yıllık kiralanabilecek olan suit ve grand suitlerin, Rotana tarafından hazırlanan mobilya dekorasyonu hediye ediliyor.
Yatırım değeri artacak
Vazo Kule, İstanbul’un yeni cazibe merkezi Kartal Maltepe’de yükseliyor. Kadıköy, Bağdat Caddesi, havalimanı, TEM ve E-5 bağlantı yolları, sahil yolu, marina, metro gibi kara, hava, deniz ve raylı ulaşım hatlarına olan yakınlığıyla önemli bir lokasyon avantajı sunuyor.
Yoğun ziyaretçi trafiğinin yaşandığı bölgede, geçici konaklama talebinin yanı sıra aylık ve yıllık gibi uzun süreli konaklama ihtiyacının oluşması stüdyo tipi rezidans daireleri öne çıkarıyor.
399 daire olacak
Dap Yapı’nın, eski Hitit vazosundan yola çıkarak tasarladığı Vazo Kule, M.Ö. 1600 yılından izler taşıyor. 2 adet rezidans ve 1 adet ofis bloğunun bulunduğu proje, toplam 399 üniteden oluşuyor. Projede, yüzme havuzu, çok amaçlı spor sahaları, fitness center, Türk Hamamı bulunuyor.

Haberin Devamı

Örnek daİreyİ hazırlayıp kampanyaya başladı

Haberin Devamı

Pekdemir İnşaat, Kocaeli’nin devam etmekte olan en büyük konut projesi Evimiz Kocaeli’nin son etap dairelerini kampanyayla satışa sundu.
İlk iki etap dairelerin büyük ölçüde tükenmesini takiben, son dairelerin planlanandan önce satışa sunulduğu kampanyada cazip ödeme seçenekleri dikkat çekerken, örnek daire de kampanyayla birlikte konut alıcılarının beğenisine sunuldu.
Projenin son etap kampanyasında, farklı bütçelere hitap eden alternatif ödeme seçenekleri sunuluyor. Pekdemir İnşaat’ın kendi ödeme modeli olan ilk seçeneğe göre, istenen konutu, peşin fiyatına, vade farksız, 20 ay taksitle alabilmek mümkün. Evimiz Kocaeli’nin banka kredisi destekli diğer ödeme modeli ise banka kredisi kullanmak isteyenlere yüzde 0.99 sabit faiz oranıyla kredi kullanma fırsatı sunuyor. Bu seçenekten yararlananlar, ayrıca peşinat ödemeden ev sahibi olabiliyorlar.
Konuyla iligli açıklama yapan Pekdemir İnşaat Genel Müdürü Mert Pekdemir, geç kalıp sonradan pişmanlık duymak istemeyenleri satış ofisine davet etti.
Pekdemir, “Hem örnek dairemizi gezsinler, hem rekor hızla ilerleyen inşaatı yerinde görsünler, hem de bütçelerine uygun avantajlı ödeme fırsatlarından yararlanarak bu seçkin yaşam alanında yerlerini alsınlar” dedi.

Haberin Devamı

Yabancı yatırımcıyı Bodrum’a götürecek

Lüks gayrimenkul projeleri ile dikkat çeken Astaş Holding, Dubai’de düzenlenen Uluslararası Emlak Fuar’ında yoğun ilgiyle karşılandı. Fuarla ilgi izlenimlerini aktaran Astaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Aşcı, “Mütekabiliyet Yasası sonrası Körfez ülkeleriyle ilişkilerimiz çok gelişti. Fuarda İstanbul ve Bodrum’daki projelerimize yoğun bir ilgi oldu” dedi.
Fuarda önemli görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Aşcı, yabancı yatırımcıları İstanbul ve Bodrum’da ağırlayacaklarını söyledi.

Tahvil gelirlerini yeni projelerde kullanacak

İş GYO, 200 milyon TL ihraç tavanı kapsamında, Türk Lirası cinsinden, yurt içinde, halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satış yöntemiyle tertipler halinde, 2 yıl vadeli borçlanma aracı ihraç edecek.
İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes konuyla ilgili olarak, “Sermaye Piyasaları gelişimi ve yatırımcılara yüksek getirili alternatif sağlaması açısından özel sektör tahvillerinin önemi her geçen gün artıyor. Tahvil ihracından elde edeceğimiz kaynağı bugüne kadar olduğu gibi ses getiren ve prestijli projelerimizde kullanacağız” dedi.

100 milyon dolarlık sukuk ihracı yapacak

Körfez sermayesinin uluslararası yatırım fonları ve yatırımcıları İstanbul’da düzenlenen ‘Uluslararası Yatırım Zirvesi’nde biraraya geldi. İstanbul Yatırım Derneği ve Ortadoğu Ekonomi Platformu’nca düzenlenen zirvenin açılış konuşmasını Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptı.
Gayrimenkul sektörünün önemli temsilcileri de zirveye katıldı. Bu isimler arasında yer alan Ağaoğlu Şirketler Grubu Ceo’su Hasan Rahvalı, mayısta 100 milyon dolarlık sukuk ihracı planladıklarını söyledi. Rahvalı, geçen yıl her biri 100 milyon dolar olan iki sukuk ihracı yaptıklarını belirtti.

39 katlı kulede kaba inşaat tamamlandı

Ankara’da yükselen Uptown İncek’te çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 12 ayda 39 katlı kulenin betonarme inşaatının tamamlandığı proje, inşaat sektöründe yetişilmesi zor bir hıza imza atıyor. Projeyi hayata geçiren LEMA Grup ortaklarından Emre Katırcı, inşaata başlayalı daha bir yıl olmadan kaba inşaatı bitirdiklerini söyledi.
9 günde bir kat üreterek sektörde yetişilmesi zor bir hıza imza attıklarını ifade eden Katırcı, “2014 bizim için detay çalışmaların tamamlanacağı bir yıl olacak” dedi.