Ekonomi AĞAOĞLU’NUN AYAZMA’DAKİ 3100 KONUTU TESLİME HAZIR

AĞAOĞLU’NUN AYAZMA’DAKİ 3100 KONUTU TESLİME HAZIR

14.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ağaoğlu’nun Ayazma’da Olimpiyat Stadı’na komşu My World Europe projesinde 3 bin 100 konut teslime hazır hale geldi. Projede yüzde 1 KDV’li son 300 dairenin satışına da başlanırken, daireler yüzde 10 peşinatla alınabiliyor

AĞAOĞLU’NUN AYAZMA’DAKİ  3100 KONUTU TESLİME HAZIR

Ağaoğlu’nun Atatürk Olimpiyat Stadı’na komşu olarak geliştirdiği My World Europe projesinin inşaatı tamamlanırken, projedeki daireler sahiplerine teslim ediliyor. Projenin tamamlanması 21 Nisan Pazar günü binlerce kişinin katılacağı bir etkinlikle kutlanacak.
Kojenerasyon sistemiyle projenin elektrik enerjisi ihtiyacının tamamını kendi içinde ürettiği elektrikle karşılayabilen ve çevreci bir anlayışla geliştirilen My World Europe, toplamda 3 bin 100 konuttan oluşuyor.
Projede Pool Residence, Arena Residence ve Golf Residence olarak adlandırılan üç ayrı tipte 1+1’den 4+1’e farklı daire seçenekleri bulunuyor. Projede uygulanan kampanya ile yüzde 10 peşinatla tamamlanmış daire sahibi olma fırsatı sunulurken, kampanya kapsamında daire fiyatları 239 bin 850 lira ile 1 milyon 32 bin 850 lira arasında değişiyor.

Satış rekoru kırmıştı
My World Europe projesinin teslimi ve satışa çıkan son konutlarla ilgili bilgi veren Ağaoğlu Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, bir projenin daha inşaatını tamamlayarak vaat ettikleri yaşam alanlarını zamanında eksiksiz olarak müşterileriyle buluşturmanın mutluluğunu yaşıdıklarını söyledi.
Şu anda inşaatına devam ettikleri diğer projeleri de tıpkı My World Europe’da olduğu gibi zamanında ve eksiksiz olarak sahipleriyle buluşturmak için yoğun mesai harcadıklarını vurgulayan Ali Ağaoğlu şunları söyledi:
“My World Europe projesinin arkasında çok ciddi bir ekip çalışması yatıyor. 2 yıl önce My World Europe projesine başladığımızda 2 hafta gibi kısa bir sürede 1.200 daire satarak bir rekor kırmıştık.
Bugün ise projenin tamamlanmasıyla birlikte satışını teslim dönemine bıraktığımız son 300 dairenin de satışlarına başlıyoruz. Kısa sürede bu konutların da satışının tamamlanacağını bekliyoruz.”

Ev alana Mycard
My World Europe’da MyClub spor klübü, SPA, Golf Klübü, Kreş, açık spor sahaları, 3 adet açık yüzme havuzu, MyClub dahilinde kapalı yüzme havuzu, kay kay parkuru, su kaydırakları gibi birçok özellik bulunuyor. Projede ayrıca her daire için kapalı otopark, IPTV ve internet altyapısı sunuluyor. Proje sakinleri Mycard hizmet merkezi aracılığı ile tüm residence hizmetlerine tek tuşla ulaşabilecekler ve satış sonrası teknik desteğinden yararlanabilecekler.

Haberin Devamı

Yeniden kamera karşısında
Ağaoğlu My World Europe projesinin reklam filmleri için kamera karşısına geçen Ali Ağaoğlu, yönetmen Sinan Çetin ile birlikte projenin son filminde de oynadı.
10 bin kişinin yaşayacağı bir site olan My World Europe'un yeni reklam filmi de ses getirdi. 2 yıl önce ‘Yaptım olacak’ reklamıyla My World Europe projesini satışa sunan Ali Ağaoğlu, "Ali Ağaoğlu, Sinan Çetin'i nereye görüyor?" reklamıyla My World Europe'u tamamladığını duyurdu.

Anadolu’daki projeler fiyatta Avrupa’yı geçti

GYODER’in Reidin işbirliğiyle hazırladığı Yeni Konut Fiyat Endeksin 2013 Mart ayı raporu yayınlandı. Rapora göre yeni konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 1,02; geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,56 ve endeksin başlangıç dönemi olan 2010 Ocak ayına göre ise yüzde 29,30 oranında artış kaydetti.

Fiyatlar yüzde 1 yükseldi
Mart ayında endeks, bir önceki aya göre, İstanbul Avrupa yakasında yer alan markalı konut projelerinde yüzde 0,22 oranında, İstanbul Anadolu yakasında yer alan markalı konut projelerinde yüzde 1 oranında arttı. Endeksin başlangıç dönemine göre ise İstanbul Anadolu yakasındaki projeler Avrupa yakasına kıyasla 6,1 puan fazla artış gösterdi.
Mart ayında, bir önceki aya göre, 1+1 daire tipinde yüzde 0,08 oranında, 2+1 daire tipinde yüzde 0,99 oranında, 3+1 daire tipinde yüzde 1,11 ve 4+1 daire tipinde ise yüzde 1,52 oranında artış yaşandı.

Haberin Devamı

Büyük konutta yüksek artış

Metrekare bazında yapılan değerlendirmede yeni konut fiyat endeksinde bir önceki aya göre 51-75 metrekare büyüklüğe sahip konutlarda yüzde 0,47; 76-100 metrekare büyüklüğe sahip konutlarda yüzde 0,57; 101-125 metrekare büyüklüğe sahip konutlarda yüzde 0,62; 126-150 metrekare büyüklüğe sahip konutlarda yüzde 0,71; 151 metrekare ve daha büyük alana sahip konutlarda ise yüzde 1,20 oranında artış gerçekleşti.
GYODER Başkanı Aziz Torun, mart ayında yeni konut fiyatlarının şubata göre yüzde 1,02’lik bir artış gösterdiğini belirterek, “Bu artış yüzde 0,66 olan aylık enflasyonun oldukça üzerinde gerçekleşmiş. Bu durum önümüzdeki dönemde yeni konutlardaki fiyat artışının, yine enflasyonun üzerinde bir artışla devam edeceğini göstermektedir” dedi.

Haberin Devamı

‘Kanal İstanbul’un güzergÂhı 15-20 günde bellİ olur’

Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi İlçesi’nde yapılan AK Parti İl Danışma Kurulu toplantısında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Başbakan Erdoğan’ın ’çılgın proje’ olarak nitelediği Kanal İstanbul projesinin güzergahı üzerinde çalışmalar yapıldığını söyledi.
Bakan Bayraktar, Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak Yüksel Planlama Kurulu tarafından karar alındığını hatırlatarak, şunları kaydetti:
“Güzergah üzerinde çalışmalar devam ediyor. 15-20 gün içinde güzergah belli olacak. Yeni güzergah için en uygun, tabiat ve maliyet bakımından İstanbul ile bütünleşecek; kentin ve Boğaziçi’nin yükünü alacak, alternatif olacakyeri arıyoruz" diye konuştu.

Esenyurt’ta ‘emsaller kayacak’ inşaatlar yeniden başlayacak

On binlerce konutun inşa edildiği ve yüksek emsal nedeniyle birçok projenin iptal edildiği Esenyurt’un 1/5000 Ölçekli Esenyurt TEM Güneyi Nazım İmar Planları, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi.
Bu kararla birlikte Esenyurt’ta yaşanan tıkanma da, ‘emsal kaydırması’ olarak anılan yöntemle çözüme kavuşturulmuş oldu. Buna göre, Esenyurt’taki boş alanların inşaat hakları, kat fazlası olan konut alanlarına kaydırılarak yasallık kazanacak.

Eski ruhsatlar geçerli
Durdurulan inşaatlar da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin onayladığı emsallere göre yeniden başlayacak.
Geçtiğimiz yıl mahkeme kararları yüzünden inşaatlar durunca birçok firmanın iflas noktasına geldiği Esenyurt’ta vatandaşlar da mağdur olmuştu. Yeni karara göre ilçede 2008’den önce alınan inşaat ruhsatlarının aynen kullanılmasının da önü açıldı. Plan notlarında 28 Ağustos 2008 tarihinden önce alınan inşaat ruhsatlarının haklarının korunacağı ifade edildi.

Haberin Devamı

‘Kara bulutlar dağılacak’

Bölgedeki Innovia projesini yapan Yeşil Holding Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil de, bu kararın bölgedeki daire sahiplerinin mağduriyetini gidereceği için çok önemli olduğunu söyledi. Yeşil, 3 yıldır yaşanan bu belirsizliğin bir karara kavuşmasının Esenyurt'un üzerindeki kara bulutları dağıttığını anlatarak, “Bu düzenlemeyle bölgedeki birçok yatırımcı, ev sahibi ve ev sahibi olmak isteyenin aklındaki sorular cevaba kavuşmuş olacak” dedi.

Haberin Devamı

Kırgızistan’ın en büyük AVM’sini Mobiltel yaptı

Bilişim sektörünün en önemli şirketlerinden biri olan Mobiltel, Bishkek Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ni açtı. Açılışı Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Kırgızistan Ekonomi Bakanı Temir Sariyev ve Mobiltel Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Mıstaçoğlu gerçekleştirdi.
2009 yılında temeli Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından atılan ve bölgenin en büyük alışveriş ve yaşam merkezi olma özelliği taşıyan projeyi hayata geçirmekten memnun olduklarını belirten, Aydın Mıstaçoğlu, bunun Kırgızistan’da yabancılar tarafından hayata geçirilen en büyük proje olduğunu söyledi.
Projede alışveriş merkezi üzerine konumlanan 18 katlı, toplam 162 daireden oluşan Bishkekpark Residence de Kırgızistan’ın en yüksek binası oldu.

Aksigorta zayıflatan konut sigortası veriyor

Aksigorta konut sigortası, evleri ve tüm eşyaları su baskını, yangın, hırsızlık, fırtına, sel ve deprem gibi birçok riske karşı güvence altına alıyor.
Ayda 20 liradan başlayan fiyatlarla sahip olunabilen Aksigorta’nın konut sigortasında uyguladığı kampanya kapsamında ise Türkiye çapında üst düzey diyetisyenlerden ilk seans ücretsiz ya da indirimli olmak üzere, diğer seanslarda ise yüzde 30’a varan indirimlerle beslenme ve sağlıklı yaşam konusunda danışmanlık hizmeti alınabiliyor. Ayrıca çilingir, camcı, 7/24 ambulans hizmetlerinden de ücretsiz faydalanılabiliyor.

TOKİ, Ayasofya’yı turizme kazandıracak

Zağnos, Tabakhane, Çömlekçi, Pelitli, Yomra ve Araklı’da uyguladığı kentsel dönüşüm projeleriyle Trabzon’u köhnemiş yapılardan arındıran TOKİ şimdi de şehrin tarihi kimliğini ortaya çıkarıyor.
İdare öncelikle, 800 yıllık bir tarihe salip Ayasofya Müzesi’ni, çevresini saran ve çirkin bir görüntüye neden olan gecekondulardan arındırdı. Müzenin görünürlüğünü engelleyen 44 gecekondu hak sahipleri ile varılan anlaşmalar neticesinde yıkıldı. Ardından Ayasofya Müzesi’nin etrafında tarihi dokuya uygun olarak park ve yeşil alan çalışması gerçekleştirilecek. Müzeyi ziyarete gelenlerin her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri sosyal tesisler de yine TOKİ tarafından inşa edilecek.

Havuzu çatıya koydu m2 fiyatı yüzde 30 arttı

ENA Gayrimenkul tarafından Kemerburgaz Göktürk beldesinde hayata geçirilen Doğa Teras Evleri’nde iki blokta, birbirinden farklı toplam 63 daire bulunuyor. Tüm ortak alanlarının güneş enerjisiyle aydınlatıldığı proje, B Blok çatısında yer alan ‘infinity’ açık havuz ile dikkat çekiyor.
ENA Gayrimenkul Kurucu Ortağı Edi Edgar Duek, çatıya koydukları havuzun projedeki dairelerin değerlerini önemli oranda artırdığını belirterek, “Havuzun projenin değerini emsallerine göre %30 seviyesinde artırdı. Bölgede benzer özelliklere sahip dairelerin ortalama metrekare fiyatları 3 bin TL’den başlarken, Doğa Teras Evleri’nde metrekare fiyatları 4 bin TL’nin üzerine çıkıyor” diye konuştu.