Ekonomi ‘Aile şirketleri değişime uyum sağlamalı’

‘Aile şirketleri değişime uyum sağlamalı’

04.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Urhan, “Salgın dönemi tüm dünyayı olduğu gibi biz aile şirketlerini de derinden etkiledi. Hem bireylerin hem de şirketlerin yaşamını sağlıklı sürdürebilmesi için aile şirketlerinin çok hızlı hareket etmesi ve değişime uyum sağlaması yaşamsal bir zorunluluk haline geldi” dedi.

‘Aile şirketleri değişime uyum sağlamalı’

EKONOMİ SERVİSİ - Urhan, çevrim içi düzenlenen TAİDER 9. Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi’nin açılışında yaptığı konuşmada, salgın döneminin tüm dünya için, değişken, belirsiz, karmaşık ve muğlak bir dönem olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

TAİDER olarak aile şirketlerinin sürdürülebilir büyümesine destek olmak için pek çok çalışma yaptıklarını aktaran Urhan, 9 yıllık bir sürede 300’ü aşkın etkinlikte 10 binin üzerinde kişiye dokunarak Türkiye’deki aile işletmelerinin gündemini yansıttıklarını ve Türkiye’deki aile işletmelerinin sürdürülebilirlik yolculuğunda farkındalık oluşturmaya ve bilgilendirerek destek  olmaya çalıştıklarını ifade etti.

Açık iletişim

Fiba Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve TAİDER Üyesi Murat Özyeğin ise aile işletmelerinin kurumsallaşmasının her anlamda ön  plan tutulması gereken bir konu olduğunu belirtti. Aile şirketleri arasında açık iletişimin çok önemli olduğunu belirten  Özyeğin, yeni jenerasyonun şirket içinde inisiyatif alma konusunda ailelerine karşı açık olmaları konusunda tavsiyede bulunarak, “Biz aile şirketlerini yaşatmak zorundayız. Aile şirketleri değerleriyle yaşıyor. Pandemide en az destek almış şirketler aile şirketleriydi. Aile şirketleri işlere çok daha uzun vadeli bakıyor. Ekonomik kalkınma için çok önemli” dedi.