Ekonomi Akçansa’nın ihracatı % 191 arttı

Akçansa’nın ihracatı % 191 arttı

23.08.2019 - 08:18 | Son Güncellenme:

Yapı malzemeleri şirketi Akçansa, yılın yarısında satış gelirini geçen yıla oranla yüzde 5 artırarak 890 milyon TL’ye ulaştırdı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, AkçansaPort markasıyla Ambarlı Limanı’ndan ihracata başlayan Akçansa, 2019 yılında yıllık bazda ihracatını yüzde 191 artırdı. İlk yarıda 62.6 milyon dolarlık ihracat yapan şirketin bu gelirinin toplam satış gelirleri içerisindeki payı ise geçen yıla oranla yüzde 14’ten yüzde 38’e yükseldi.

Akçansa’nın ihracatı % 191 arttı

Akçansa Genel Müdürü Umut Zenar, “Bu yıl önemli gündem maddelerimizden biri 1915 Çanakkale Köprüsü. Stratejik iş ortağı olarak yer almaktan gurur duyduğumuz bu büyük proje için Ar-Ge ekiplerimiz etkin çalışmalarıyla ‘1803 Çimento’ adlı ürünü özel olarak geliştirdi” dedi.

Haberin Devamı

Zenar, bu yıl Ambarlı Limanı’ndan ihracata başladıklarını belirterek, “Lojistik avantajımız ve etkin liman yönetimimiz ile ihracatımızı yıl sonu itibarıyla iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. İlk yarıda sattığımız özel ürünlerimizle en önemli ihracat pazarlarımızdan biri ABD oldu. AkçansaPort markasıyla ise Ambarlı Limanımızda kaliteli ve müşteri odaklı hizmet anlayışımızla liman satış gelirlerimizi yüzde 45’in üzerinde artırdık” ifadelerini kullandı.