Ekonomi Akıllı saatler ‘moda’ya uydu

Akıllı saatler ‘moda’ya uydu

27.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Teknolojiyle beraber saatler de dönüşümden geçiyor. Ancak hem klasik saatten vazgeçmeyen hem de teknoloji isteyen bir kitle var. Klasik saat markaları yeni modelleriyle bu kitleyi memnun etme yarışında

Akıllı saatler ‘moda’ya uydu

Klasik saatler de teknoloji modasına uyuyor. Samsung, Asus, Huawei ve Apple gibi firmaların akıllı saat modelleriyle meydan okuduğu klasik saat dünyası yeniden şekilleniyor. Akıllı saatlere bir kitlenin ilgisi devam ederken özellikle yeni nesil interneti her yerde istiyor. İsviçre’nin Basel şehrinde düzenlenen saat ve mücevher fuarı Baselworld 2017, bu dönüşüme tanıklık ediyor. Köklü saat ve moda markaları dijital hamleye kalktı. Bu yılki fuarda lanse edilen pek çok klasik saate farklı teknolojiler entegre edildiği görülüyor. Bu dönüşüm iki türlü oluyor. Klasik saat görünümlü farklı teknolojilere sahip olanlar yani hibridler bir de tamamen dokunmatik ekranlı modeller. Hepsi de Android Wear işletim sistemini kullanıyor. Baselworld 2017’de tanıtılan hem akıllı hem de klasik saatlere göz attık.

Haberin Devamı

TAG HEUER: Connected Modular 45, fuardan bir hafta önce lanse edildi. Baselworld 2017’de ise sergiliyor. Tasarım için yaratılan Modular 45’i değiştirilebilir parçaları sayesinde 500 farklı tarzda kullanmak mümkün. Akıllı saat kasasını isterseniz geleneksel görünümde de kullanabiliyorsunuz. Intel’in Atom işlemcisini kullanıyor, Wi-Fi, bluetooth, GPS ve NFC özelliği var. 1.30 inç’lik ekranı bulunan Modular 45, su geçirmezlik özelliği de sunuyor.

FOSSIL: Marka iki yeni Android model Q Venture ve Q Explorist ile sahnede. 42 mm’lik çelik kasaları ve değişebilir kayışları var. Geniş dokunmatik ekran bildirimleri rahatça görmenizi sağlıyor. Explorist iki fazla düğmesiyle biraz daha teknik görünüyor. İki model de kablsouz olarak cep telefonuna bağlanabiliyor. İkisinin de pil ömrü 24 saat gidiyor. Akıllı telefon bildirimlerini alabiliyor, müziği kontrol edebiliyor ve mikrofon ve hoparlör kullanımına izin veriyor. Fitness takip uygulamaları da var.

Haberin Devamı

Akıllı saatler ‘moda’ya uydu
GUESS: Guess, internete bağlı saat alanında bir süredir aktif. Yeni modeli Guess Connect Touch, Android Wear’in bütün özelliklerini sunuyor. Ancak saat teknolojik olması yanında moda ve tasarım odaklı. Sensörlerle donatılmış değil. Size hem bir Guess saat hem de tam internete bağlı özellikler sunmayı hedefliyor. Qualcomm Snapdragon işlemcisi, 390x390 Amoled ekranı ve Android Wear 2.0 sistemiyle size ihtiyacınız olanı veriyor.

MICHAEL KORS: İnternete bağlanabilen Access ailesini genişletiyor. Şimdi de Grayson ve Sofie modellleri var. Yeni modellerine mikro uygulamalar eklendi. Michael Kors’un Instagram anlaşmasıyla saatinizden doğrudan fotoğraf paylaşabileceksiniz. Instagram fotolarını saat yüzü olarak kullanarak tamamen farklı bir görünüm elde edebilirsiniz. Adımları ölçme, bildirimler, müzik kontrolü ve selfie çekimi gibi özellikler sunuyor. Michael Kors, Sofie ile kadınları, Grayson ile erkekleri hedefliyor.

Yazarlar