Ekonomi Amiral gemisi suyla buluştu

Amiral gemisi suyla buluştu

25.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin küresel tekne üreticisi Sirena Marine, üretimini RMK Marine’de gerçekleştirdiği yeni motoryat modeli Sirena 88’i  Tuzla’da suya indirdi.

Amiral gemisi suyla buluştu

Yeni amiral gemisi Sirena 88’in tanıtım töreninde konuşan Sirena CEO’su İpek Kıraç, “Sirena Marine olarak gelişe gelişe bugünlere geldik. Her yönetici yaptığı işi takım işi olarak tanımlar ama bizimkisi bir aile işi. Bugün denetim müdürümüz, proje müdürümüz, fabrika müdürümüz, pazarlama müdürümüz, satış müdürümüz en aşağıdan başlayarak geldiler bulundukları noktaya. Yani anlayacağınız bizim için değil, bizimle çalıştılar. Sabah işe gitmek için kalkmadılar, kendi markalarını yaratmak için kalktılar” dedi.

Haberin Devamı

45 metreye hazır

Sirena 88 ile artık farklı bir lige hazır olduklarını dile getiren Sirena Marine Direktörü Çağın Genç ise, şöyle konuştu:

“Bu modelimizden daha büyükleri, farklı bir lig ve biz artık bu lige de hazırız. Bugüne kadar ürettiğimiz 400’ün üzerindeki tekne şu an dünyanın dört bir yanında yüzmekte. Sirena 58 ve Sirena 64 modellerimizin her ikisinin de önümüzdeki yılın  ortalarına kadar yapacağımız üretimini satmış bulunduğumuzu gururla söyleyebilirim. RMK Marine’deki hangarımızı da hizmete açtık. Burada artık 45 metreye kadar tekne üretebileceğiz. Bu bize, yeni bir lige adım atma yolunda büyük bir fırsat yaratacak.” 

30 metrelik Sirena 88, tasarımcılar German Frers ve Cor D. Rover’ın imzasını taşıyor. Sınıfının en geniş teknesi olan Sirena 88, yükseltilmiş kaptan köşkü, 5 kamara ve panoramik manzaralı 1 ana kamaraya sahip. Maksimum hızı 25 knot’a kadar çıkabilen Sirena 88’in, 9 knot’ta 2430 deniz miline ulaşması hedefleniyor. Kıraça Holding’in çatısı altında faaliyet gösteren motoryat seri üreticisi Sirena Marine, motoryatta Türkiye’nin ilk seri yat üreticisi Sirena Yachts, yelkenlide ise Euphoria ve Azuree olmak üzere üç markasını kendi know-how’ıyla üretip ihracat yapıyor.