Ekonomi Arap yarımadasına çıkarma yapacak

Arap yarımadasına çıkarma yapacak

09.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Özyurtlar İnşaat yeni projesi 1CoastalCity’nin tanıtımını Kuveyt, Dubai ve Abu Dhabi’deki fuarlarda yapacak. Projenin, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Yemenli yatırımcılardan ilgi görmesi bekleniyor.

Arap yarımadasına çıkarma yapacak

Esenyurt, Beylikdüzü ve Bahçeşehir’de hayata geçirdiği ‘N’ markalı projelerle bugüne kadar 28 bin kişiyi ev sahibi yapan Özyurtlar İnşaat, Büyükçekmece’de inşa edeceği yeni projesi 1CoastalCity’nin ilk tanıtımını Kuveyt, Dubai ve Abu Dhabi’deki fuarlarda gerçekleştirecek.
1CoastalCity, Dubai IPS Fuarı ile eş zamanlı düzenlenen Kuveyt Emlak Fuarı’nda ve daha sonra Abu Dhabi Cityscape’de uluslararası yatırımcılara tanıtılacak. Projenin, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Yemenli yatırımcılardan ilgi görmesi bekleniyor.
Fuar öncesi İstanbul’da bir basın toplantısı düzenleyen Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, 1CoastalCity’nin, Dubai Şehi Al Maktoum’un himayesinde, 8-10 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan Dubai IPS Fuarı’nda lansmana çıkacağını söyledi.

Fuara özel ekip yolladı
Özyurt, “Projemizi ayrıca 7 Nisan’da başlayıp 12 Nisan’da sona erecek olan Kuveyt Emlak Fuarı’nda ve 22-24 Nisan tarihlerinde Abu Dhabi’de yapılacak olan dünyanın takip ettiği en büyük emlak fuarı Cityscape’de tanıtacağız” dedi.
Projenin lansmanı ve satışı için bu zamana kadar izledikleri yoldan farklı yöntemleri tercih edeceklerini belirten Özyurt, aracısız satış yapmak istediklerini belirtti. Aracılı satışlarda itibarı zedeleyecek ürünlerle kendi konutlarının yan yana gelmesinden rahatsız olduklarını ifade eden Özyurt, “Fuarlara kendi ekiplerimizi yolladık. Önce portföy oluşturacak ve sonra da ofis açacağız” dedi.
Daha önce trendin yurt dışında yaşayan Türklere satış yapmak olduğunu hatırlatan Özyurt, artık Körfez ülkelerinin vatandaşlarına dönük üretim ve satış yapacak şekilde organizasyonlarını güncellediklerine dikkat çekti.

Türkiye’ye talep artıyor
Mütekabiliyet Yasası’nın çıkmasından sonra Körfez ülkelerinden ve Türki Cumhuriyetlerden Türkiye’ye büyük talep olduğunu söyleyen Özyurt, “Türkiye, Arap yatırımcıların ev almak istediği ülkelerin başında. Bu talep doğrultusunda Türkiye’nin sunduğu yatırım fırsatlarını ve yeni projemizi uluslararası yatırımcılara anlatalım istedik. Bu nedenle projenin lansmanını Kuveyt, Dubai ve Abu Dhabi’deki fuarlarda yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

2016’da teslim
Büyükçekmece Gürpınar’da inşa edilen 1Coastal City, üç blokta 208 daireden oluşuyor. 47 bin metrekarelik toplam inşaat alanına sahip olan projede 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve penthouse daireler bulunuyor. 1+1 dairelerin fiyatının 169 bin liradan başladığı 1Coastal City’de 27 ticari birim yer alıyor.
Projede mümkün olduğunca çok sayıda evin deniz manzarasına sahip olması planlandı. Özel teraslı dairelere yer verilen projenin 24 ayda teslim edilmesi planlanıyor. Projedeki konutların metrekaresi 3.000-3.500 lira arasında.

‘Faizler düşmeli’
Türkiye’nin yaşadığı 17 Aralık ve sonrasında inşaat malzemelerinde fiyat artışı olduğunu, hatta satın alacak beton bulunmadığını söyleyen Özyurt, esas sorunu ise konut kredilerindeki faizlerin yüksekliği olarak gösterdi. Faizdeki oranların 1’in altında olmasının vatandaşta psikolojik etki yaptığını söyleyen Özyurt, faiz oranlarının bu rakamın altına düşmesi gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Yeni proje geliyor

Esenyurt’ta bu zaman kadar C segmentinde 7 bin konut teslim eden, bu yıl ortasına kadar teslim edeceği bin konutla bu rakamı 8 bine taşımayı planlayan Özyurtlar İnşaat, rotasını AB segmentine çevirdi.
1CoastalCity’den sonra Özyurtlar İnşaat 5 Mayıs 2014 tarihinde 2.500 konuttan oluşan yeni bir projenin tanıtımını yapacak.

‘Tünel’le Avrupa’nın kalbine girecek

Türkiye’nin yanı sıra Rusya ve Türki Cumhuriyetler başta olmak üzere yakın coğrafyalarda önemli altyapı projelerine imza atan ve bu bölgelerde gayrimenkul geliştirme, inşaat ve enerji alanındaki yatırımlarıyla adından söz ettiren Rönesans Holding, şimdi de Avrupa’ya açılıyor. Rönesans Holding şirketlerinden Rönesans İnşaat’ın bundan sonraki en önemli hedeflerinden biri Avrupa dahil geniş bir coğrafyada dev altyapı projelerine imza atmak.
Rönesans Holding Rusya Başkanı Avni Akvardar, tamamlandığında 57 kilometrelik uzunluğuyla Avrupa’nın ve aynı zamanda da dünyanın en uzun tüneli olacak Alpler’deki Gotthard Tünel projesinin bu yönde atılan ilk adım olduğunu söyledi.
9.5 milyar euro...
Toplam 9.5 milyar euro’ya mal olacak Gotthard Tünel projesini gerçekleştiren iki konsorsiyum içinde de Rönesans’ın yer aldığını belirten Akvardar, “Gotthard projesi İsviçre başta olmak üzere Avrupa’daki ülkelerin yüzyılı aşan bir hayali” diye belirtti.
Projenin toplam yatırımının 16 milyar euro olduğunu dile getiren Akvardar, “Alp Dağlarının altından geçecek Gotthard Projesi bu yatırımın 9.5 milyar euro’luk kısmını oluşturuyor. Biz projeyi gerçekleştiren iki konsorsiyum içinde de yer alıyoruz. Bu konsorsiyumda bulunan Avusturya merkezli firmayı geçen yıl satın alarak bu projeye dahil olduk. Şimdi Avrupa’nın kalbinden geçecek bu tarihi projede yer almak suretiyle Avrupa’ya da Rönesans damgasını vuruyoruz” dedi.
‘Büyük’ teklifler alıyor
Rönesans’ın Rusya ve BDT ülkelerinde büyük yatırımları olduğunu hatırlatan Akvardar, şunları söyledi:
“Belirli büyüklüğe ulaştığınızda büyük projelerden teklifler geliyor. Gotthard Projesi de önemli bir prestij getirdiği için büyük ihalelere katılım konusunda şimdi yeni teklifler de alıyoruz. Avrupa ekonomileri son dönemde zor bir süreçten geçiyor. Biz de bu fırsatları takip ediyoruz. Rönesans’ın büyüme sürecine katma değer yaratacak projelere yoğunlaştık.”

5 yılda ilk 20 içinde olacak

Haberin Devamı

Akvardar, Rönesans’ın 2013 verileriyle müteahhitlik firmaları kategorisinde dünyanın en büyük 100 kuruluşu içinde 64. sırada yer aldığını, yaptıkları yeni satın almalarla bu yıl ilk 40-50 kuruluş içine gireceklerini belirtti.
Akvardar, “Hedefimiz organik büyümenin yanı sıra yapacağımız dış satın almalarla gelecek 5 yılda ilk 20 içine girmek. Bu alanda Çinli inşaat firmalarıyla aramızda büyük rekabet ver. Uygun fırsatlar olduğunda yeni satın almalar yapacağız. Almanya’da yakın zamanda açıklayacağımız yeni bir satın almamız oldu. İş yaptığımız sektörleri de genişletiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

AĞAOĞLU, SUUDİ ARABİSTAN’LA İŞİ BÜYÜTECEK

Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Körfez Ülkeleri ile temaslarını sürdürüyor. Gelen davet üzerine ziyaret ettiği Suudi Arabistan’da kraliyet ailesi ve ülkenin önde gelen aileleri tarafından karşılandığı bildirilen Ağaoğlu’na resmi ağırlama protokolü uygulandı.
Suudi Arabistan’da Dammam, Cidde, Mekke ve Riyad’a giden Ağaoğlu, çeşitli yatırım ve işbirliği tekliflerini değerlendiren görüşmelerde bulundu.
Ağaoğlu ziyaretlerini şirketin uluslararası yatırım Başkanı Halil İbrahim Demirhan ve ekibi ile gerçekleştirdi. Yoğun ilgi ile karşılanan Ağaoğlu, “Kurduğumuz ilişkileri güçlendirmek için Suudi Arabistan’a bir ziyaret daha gerçekleştirdik. Uzun süredir yaptığımız uluslararası tanıtım faaliyetlerinin sonucunu alıyoruz. Bölgenin yatırımcıları ısrarla bizi davet ediyor. İşbirliği konusunda verimli görüşmeler yapıyoruz. Ağaoğlu markasının burada gördüğü ilgiden çok memnunum” dedi.
Yabancı ülke vatandaşlarına gayrimenkul satışına olanak tanınmasının ardından Ağaoğlu, Maslak 1453’te tek kalemde 200 milyon dolarlık satış gerçekleştirmişti.

Haberin Devamı

‘Yeşil güçlendirme ön plana çıkıyor’

Soyak Holding CEO’su Dr. M. Emre Çamlıbel Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nün gayrimenkul merkezinin düzenlediği ‘Vaka Analizi Yarışması’nda jüri üyesi oldu. Londra’daki yarışmaya 42 üniversitenin gayrimenkul bölümlerinde okuyan yüksek lisans öğrencileri katıldı. Yeşil güçlendirme, modernizasyon kavramının öne çıktığını vurgulayan Çamlıbel, “Artık yeşil tadilatla mevcudun bir kısmını da olsa kullanma yaklaşımı ön plana çıkıyor. Mevcut binaları iyileştirerek yararlanmak tercih ediliyor” dedi.

TOKİ’den restorasyon için 125 bin lira kredi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) restorasyon kredileri vermeye devam ediyor. Bugüne kadar 530 restorasyon projesi için 46 milyon lira kredi tahsis eden TOKİ’nin restorasyon kredilerine başvuru başladı. TOKİ, 2 Mayıs’a kadar restorasyon kredisi başvurularını kabul edecek. İdare, kredi üst limitini bu yıl 125 bin liraya çıkardı.
Restorasyon kredisi için yapılacak müracaatlarda, özel mülkiyetteki yapıların Kültür ve Tabiat Varlıkları tarafından alınmış ‘tescil’ kararının ve onaylı röleve ve restorasyon projesinin bulunması gerekiyor.

REC, İstanbul’da ofis açma kararı aldı

Gayrimenkul firmaları için teknoloji alanında danışmanlık hizmetleri veren Alman gayrimenkul danışmanlık şirketi REC, İstanbul’da da ofis açma kararı aldı. Türkiye’deki ilk ofisini 2010 yılında İzmir’de açan REC, binaların teknik değerlemesi, varlık ve maliyet yönetimi konularında uzman ekibiyle hizmet veriyor.
REC’in kurucu ortağı ve Genel Müdürü Jens Dehnbostel, Türkiye'de Alman mühendislerinden danışmanlık hizmeti alma konusunda artan bir talep olduğunu belirterek, İstanbul’da bir temsilcilik ofisi açtıklarını ve genişleme kararı aldıklarını söyledi.

Kentplus Kadıköy’de konut satışı başladı

Emay İnşaat, Fikirtepe bölgesindeki tüm hazırlıklarını tamamlandığı Kentplus Kadıköy projesini 4 Nisan 2014 tarihinden itibaren satışa çıkardı. 398.000 TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıkan projede, lansman süresince % 10 indirim uygulanacak.
Kentplus Kadıköy projesi, 2 ada, 30.000 m2 inşaat alanı içinde toplam 1500 daireden oluşuyor. Proje genelinde 1+0 dan 4+1’e kadar farklı büyüklüklerde daire seçeneklerine yer veriliyor. Projede inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.