Ekonomi Argela’nın yenilikçi çalışmalarına ödül

Argela’nın yenilikçi çalışmalarına ödül

29.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Telekom’un iştiraki Argela, yenilikçi çözümlerin ödüllendirildiği GTI Awards’ta ‘Yenilikçi 5G Hizmet ve Uygulama Ödülü’ kategorisindeki birinci oldu.

Argela’nın yenilikçi çalışmalarına ödül

Alanında uzman mühendisler ile 5G alanında yerli teknolojiler geliştiren Türk Telekom’un iştiraki Argela, Barcelona’da GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde düzenlenen GTI Awards’dan ödülle döndü. Sektörünün öncü firmalarından Argela, geliştirmekte olduğu İHA ve Trafik Yönetim Sistemi ile Yenilikçi 5G Hizmet ve Uygulama Ödülü’nün sahibi oldu.

Haberin Devamı

Argela CEO’su İsmail Emanet, “Yeni nesil teknolojiler üzerine yerli mühendislerimizle Ar-Ge çalışmaları yürüterek, Türk Telekom’un öncülüğünde ülkemizin dijital dönüşümüne katkı sunmak için çalışıyoruz. Ülkemizin, yerli ve milli unsurlarla 5G ve mevcut teknolojilerin ötesine geçme hedefine odaklandık. Bu kapsamda, inovasyona ve yeni nesil teknolojilerin uygulanmasına yönelik projeler üretiyoruz. İHA ve Trafik Yönetim Sistemi projemizle ile GTI Awards gibi uluslararası bir organizasyon tarafından Yenilikçi 5G Hizmet ve Uygulama kategorisinde ödül almak bizi gururlandırdı. Projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu ödülün Türkiye için çalışan ve üreten herkese ilham kaynağı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

İHA inovasyon projesi

Türk Telekom, Argela ile birlikte ticari İHA uygulamalarını ve 5G servislerini yaygınlaştırmak için Türk Telekom eSim, Yapay Zeka Destekli İHA Trafik Yönetim Sistemi (İTY) ve 5G Haberleşme teknolojilerini içeren “İHA İnovasyon Projesi”ni başlattı. Proje kapsamında 5G ve Akıllı İTY sistemlerinin geliştirilmesi ve Türk Telekom ürünü eSim destekli İHA ve uygulamalarını yaygınlaştırılmasını hedefliyor. Türk Telekom grup şirketi Argela ve onun Amerika’daki iştiraki Netsia, en yeni yerli teknolojileri geliştirerek bilgi ve iletişim teknolojilerinde öncü rolünü sürdürmeye devam ediyor, 5G ve mevcut teknolojilerin ötesine uzanan vizyon ile, yapay zeka, kablosuz iletişim, sanallaştırma, otonom ve yönetim sistemleri ile 6G çağına şimdiden hazırlanıyor.