Ekonomi Asılsız belgeler çetecilikle suçlanan Kuy’un evinden

Asılsız belgeler çetecilikle suçlanan Kuy’un evinden

15.08.2008 - 01:49 | Son Güncellenme:

Pamukbank’a el konulması konusundaki telefon konuşmaları olduğu iddia edilen belge, adam kaçırma ve işkence gibi suçlamalar yapılan Ahmet Kuy’un evinde bulunmuş

Asılsız belgeler çetecilikle suçlanan Kuy’un evinden

Ergenekon iddianamesinin ek klasörlerinde bulunan ve ‘Pamukbank’a el konulması süreciyle ilgili olduğu iddia edilen konuşmaları içeren CD’lerin evinde ele geçirildiği Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kuy hakkında adam kaçırmadan, işkenceyle boş senet imzalatmaya kadar birçok suçlama yapıldı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 29 Haziran 2007’de Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi’ne (VKGBH) yönelik operasyonu kapsamında Kuy, derneğin Genel Başkanı Taner Ünal ile birlikte gözaltına alındı. Ankara Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından 4 gün boyunca sorgulanan Kuy hakkında “Organize suç örgütü üyesi olmak, tehdit ve cebir uygulayarak haksız ekonomik çıkar sağlamak, gaspa teşebbüs ve tehdit” suçlarından işlem yapıldı. 

İşkence de yapmış
Polis fezlekesinde Kuy’un Murat Gümüş adlı bir kişiyi adamlarıyla birlikte Konya’dan Ankara’ya kaçırdığı, burada işkence yaparak zorla hisse devri yaptırdığı ve boş senet imzalattırdığı da yer aldı.
Kuy ayrıca, Konya’da Mehmet ve Yavuz Sözer isimli iki kişiden tehditle 100 bin mark haraç istenmesi olayından da sorumlu tutuldu.
Kuy’a sorgusunda katıldığı miting ve gösteriler de soruldu. Kuy, Adana’da bir bayrak yürüyüşü yapmayı planladıklarını, ancak finansal desteğin nasıl sağlandığını bilmediğini söyledi. İfadesinde, işsiz olduğunu ve geçimini ailesinin yardımıyla sağladığını söyleyen Kuy, VKGBH’nin Antalya Şubesi başkanlığını da yaptı.

Evinde ele geçirildi
Kuy’un Antalya’daki evinde de 27 CD ele geçirildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü Cihangir Çelik imzasını taşıyan polis fezlekesinde, “Şüpheli Ahmet Kuy’dan elde edilen, 27 adet CD; devlet yöneticileri bürokratlar ve medya yönetim kurulu üyeleri ile BDDK başkan yardımcılarının aralarında geçen telefon görüşmelerinin çözümlerinin bulunduğu tespit edilmiş, 1 adet CD’ye kopyalanan 15 sayfa çıktısı soruşturma evrakına eklenmiş, inceleme devam etmektedir” denildi.