Ekonomi Avrasya Tüneli'nde motosiklet dönemi

Avrasya Tüneli'nde motosiklet dönemi

22.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Avrasya Tüneli'ni Ramazan Bayramı öncesinde, 1 Mayıs itibarıyla motosiklet trafiğine açıyoruz” dedi.

Avrasya Tünelinde motosiklet dönemi

 

Gökhan Karakaş / İSTANBUL - Motosiklet tutkunlarının merakla beklediği Motobike İstanbul Fuarı, dün kapılarını motorseverlere açtı. Fuarda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Avrasya Tüneli'nin motosiklet kullanıcılarına açılacağını söyledi. Bakan Karaismailoğlu motosiklet ve bisiklet endüstrisinin bölgedeki en önemli etkinliklerinden biri olan Motobike İstanbul’un sektörün üretici, yatırımcı ve alıcılarını bir araya getirmesi, onlara yeni iş fırsatları sunması açısından önemli bir buluşma noktası olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Dost bariyer

Karaismailoğlu, kaza anındaki çarpışma şiddetinin azaltılmasına yönelik olarak kara yolları üzerinde motosiklet koruyucu oto korkuluk sistemlerini, diğer adıyla "Motorcu Dostu Bariyerleri" kurduklarını, mevki sayısı ve uzunluklarını da artırdıklarını anlattı. Karaismailoğlu, motosiklet kullanıcıları için bir müjde paylaşmak istediğini dile getirerek, “Boğaz geçişine önemli bir alternatif olan, Kazlıçeşme ile Göztepe arasındaki güzergahta hizmet veren Avrasya Tüneli’ni Ramazan Bayramı öncesinde, 1 Mayıs itibarıyla motosiklet trafiğine açıyoruz” dedi.

Türkiye Motosiklet Platformu Başkanı Zafer Özsoy da, "Avrasya müjdesi bizi çok memnun etti. Fakat motosiklet sürücüsünün en önemli sorunu katil bariyer. Çalışmalarda da olumlu sonuçlar alınacağını umuyoruz" dedi.

Haberin Devamı

‘Motorcular için milat’

AK Parti Sakarya Milletvekili ve Türkiye Motosiklet Federasyonu Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu motorcu dostu bariyerlerin önemini vurguladı. Bir süre önce Bakan Karaismailoğlu’na bu bariyerlerden bahsettiğini belirten Sofuoğlu, “Bakanımız, ‘Biz o kadar büyük yatırımlar yapıyoruz ki bu bariyeri yapmak bizim için hiç sorun değil’ dedi” ifadesini kullandı. Sofuoğlu, o günün motorcular için milat olduğunu kaydetti.

Yeni bisiklet yolları

Son dönemde özellikle gençler arasında scooter ve elektrikli bisiklet gibi mikro hareketlilik araçların kullanımının arttığını gözlemlediklerini kaydeden Karaismailoğlu, yurdun dört bir yanında yeni bisiklet yollarının yapımına devam edeceklerini söyledi.

Yazarlar