Ekonomi Bağdat Caddesi’nde ortak oldular

Bağdat Caddesi’nde ortak oldular

24.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bağdat Caddesi’nde geliştirecekleri proje için ortaklığa giden Mesa Mesken, Aslan Yapı ve Caba İnşaat; bölgede hem konut, hem de ticari alan yapacak.

Bağdat Caddesi’nde ortak oldular

Projenin yatırım değerinin 400 milyon lira olduğunu belirten Mesa Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mert Boysanoğlu, ’Mesa Cadde’ adı verilen projede, 6-16 kat arası yükseklikteki 4 konut bloku ve 11 bin metrekare ticari alan yer aldığını söyledi. Toplam 253 konut yer aldığı projede, 1+1’den 4+1’e kadar değişen seçenekte daire bulunuyor. Projede teslim tarihi ise Temmuz 2020 olarak öngörülüyor.

449 bin lira

Haberin Devamı

Projede ön talep döneminde konutların yüzde 10’unu sattıklarını belirten Aslan Yapı İcra Kurulu Üyesi ve Projeler Koordinatörü Mesut Arslan, metrekare fiyatlarının ortalama 7 bin 500 lira olduğunu, daire fiyatlarının ise 449 bin liradan başladığını ifade etti.

Mimar Murat Kader projeinin uluslararası gayrimenkul ödülleri arasında yer alan International Property Awards’un en önemli bölgesel kategorisi olarak kabul edilen European Property Awards (EPA) tarafından da tescil edildiğini söyledi. Kader, Mesa Cadde’nin, ‘Çoklu Konut Mimarisi’ kategorisinde büyük ödüle layık görüldüğünü hatırlattı.

‘Maliyet fiyatlara yansımadı’

Mesa’nın 2019 yılında 50’nci kuruluş yıldönümünü kutlayacağını belirten Mert Boysanoğlu, “Mesa olarak bu yıl yani 50’ye 1 kala, birbiri ardına ve güçlü projeleri hayata geçireceğiz. Mesa Cadde de Mesa’nın bu yoğun sürecinin lansmanı yapılan ilk başlangıç projesi oldu” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Gayrimenkul sektörü ile ilgili genel bir değerlendirme de yapan Boysanoğlu, yüksek arsa fiyatlarına dikkat çekti. Boysanoğlu, “Konut pazarında kriz yok. Ama arsa fiyatları kaynaklı kriz var. Bu fiyatlarla ihtiyacı olan kesime ucuz konut üretme şansımız yok. Eğer ucuz arsa üretirsek metrekare fiyatını 2 bin lira altına da çekebiliriz. Arsa maliyeti toplam maliyetin yüzde 25’ini geçmemeli. Yurt dışında birçok ülkede böyle. Biz de ise çok yüksek oranlar isteniyor. Şirket olarak fiyatları kontrol altında tutmak adına hasılat paylaşımı modeliyle iş yapmaktan kaçınıyoruz” dedi. Artan inşaat maliyetlerinin satış fiyatlarına henüz yansımadığını, bu nedenle konut fiyatlarının uygun olduğunu belirten Boysanoğlu, 2018 ikinci çeyreğinden sonra şirketlerin kademeli olarak fiyat arttıracağını dile getirdi.