Ekonomi Bakan Ersoy yangın bölgesinde açıkladı! 20 milyar dolar gelir hedefi

Bakan Ersoy yangın bölgesinde açıkladı! 20 milyar dolar gelir hedefi

06.08.2021 - 12:18 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, el birliğiyle yeni bir Marmaris hikayesi yazarak bunu hızlı şekilde hayata geçireceklerini belirterek, "Bu seneki 25 milyon turist hedefimiz ve 20 milyar dolar gelir hedefimizde bir değişiklik yok." dedi.

Bakan Ersoy yangın bölgesinde açıkladı 20 milyar dolar gelir hedefi

Ersoy, Muğla'nın Marmaris ilçesinde turizm sektörü temsilcileriyle yaptığı toplantının ardından, burada devletin ve halkın omuz omuza yangını söndürmek için çalıştığını söyledi.

Haberin Devamı

Önceliğin Marmaris'e doğal zenginliklerini, ormanlarını, yeşilini tekrar kazandırmak olduğuna dikkati çeken Ersoy, ilçenin en büyük değeri doğası ve yeşilinin, Ege'nin turkuazıyla tekrar buluşmasını sağlamayı istediklerini kaydetti.

Yaraların sarılmasının, kayıpların telafisinin hızlı şekilde sağlanacağını vurgulayan Ersoy, şunları kaydetti:

"Önceliğimiz yeni bir Marmaris hikayesi yazmak. Marmaris, Türkiye'nin en eski, önemli turizm bölgelerinden birisi. Bazen turizmde 'eski', 'birinci', 'ilk' olmak avantaj gibi olmakla birlikte zaman içerisinde ihtiyaç duyulan değişiklikleri, değişimleri yapamadığınız, trendleri yakalayamadığınız zaman aleyhinize dönebiliyor. Marmaris'in yangın ve pandemi öncesinde oluşmaya başlayan bazı sorunları vardı. Bunların başında pazar çeşitliliği, pazardaki gelmesi gereken konumlama ve yeni trendlerle, konseptlerle geliştirilmesi gibi sorunları vardı. Bütün bu sorunları ele alacağımız bir dizi çalışma yapacağız. Şimdi el birliğiyle yeni bir Marmaris hikayesi yazarak bunu hızlı şekilde hayata geçireceğiz. "

Haberin Devamı

TURİZM HEDEFİNDE SAPMA YOK

Ersoy, Marmaris'in yeni hikayesini sivil toplum kuruluşları, sektör temsilcileri, ticaret odaları ve yerel yönetimlerle oluşturacaklarını belirterek, "Önemli olan yaşanmışlıklardan ders çıkarmak ve bunların daha iyi bir şekilde sonuçlanmasını sağlamak. Bizi sevindiren, herkes çok gayretliydi. El birliğiyle yangına müdahale ettik. Devlet ve halk omuz omuza çalıştı. Köylüler omuz omuza çalıştı. Böylece ilk aşama olan yangını söndürmeyi başardık." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin turizmdeki hedeflerinde sapma olmadığına işaret eden Ersoy, "Bu seneki 25 milyon turist hedefimiz ve 20 milyar dolar gelir hedefimizde bir değişiklik yok. Temmuz sonu itibarıyla hem yabancı ziyaretçi hem de yurt dışı yerleşik Türk ziyaretçi toplamıyla 12-12,5 milyon arası ziyaretçi rakamını yakalamış olacağız. Önümüzde önemli bir temmuz, ağustos ve eylül ayları var. Başarılı şekilde atlatabilirsek, hedeflediğimiz rakamlara ulaşırsak bu yıl için koyduğumuz turist ve gelir hedefini yakalarız." diye konuştu.

Haberin Devamı

HER VATANDAŞIN ZARARI KARŞILANACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Temmuz'da Antalya'nın Manavgat ilçesinde orman yangınından etkilenen mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelmiş ve her vatandaşın zararının karşılanacağını açıklamıştı.

KARAYOLLARININ ŞANTİYELERİ YANGIN KOORDİNASYON MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Antalya'da 46 ambulans, 17 UMKE ekibi, 1 mobil komuta aracı, toplam 242 sağlıkçıyla yangın bölgelerinde çalışmalarını sürdüren Sağlık Bakanlığının ekipleri, zarar gören vatandaşları ziyaret ederek, ateş, şeker, tansiyon ölçümünü gerçekleştiriyor. Toplam 30 kişiden oluşan ekip, mahalleleri gezip kronik rahatsızlığı olanların ilaçlarını getiriyor, yangından etkilenenlere psikososyal destek hizmeti sunuyor.

Muğla'daki yangınlarda da 61 ambulans, 22 UMKE ekibi, 1 mobil komuta aracı, toplam 306 sağlık profesyoneli sahada yaraları sarmaya çalışıyor.

Bakan Ersoy yangın bölgesinde açıkladı 20 milyar dolar gelir hedefi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da yol yapım şantiyelerini yangın koordinasyon merkezine dönüştürerek hem ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için mücadele ediyor hem de yangında alevlerin diğer orman ve yerleşim yerlerine sıçramaması için geniş yollar açıyor. Bakanlık, haberleşme ve iletişim açısından bölgede herhangi bir sorun yaşanmaması için kablolu ve kablosuz kesintisiz haberleşmenin sağlanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

PSİKOSOSYAL DESTEK EKİPLERİ SAHADA ÇALIŞMA YAPIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise nakdi yardımın yanı sıra psikososyal destek hizmeti veriyor. Uzman ekipler, yangınların meydana geldiği il, ilçe ve taşralarda hane hane dolaşarak, yangının olumsuz etkilerinden kurtulmaları için ailelerle birebir görüşmeler yapıyor.

AFAD, Türk Kızılay başta olmak üzere çok sayıda dernek ve kuruluşun bölgeye destekleri sürüyor.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde yangından etkilenen çocuk ve ergenlere yönelik travma polikliniği açıldı. Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serhat Nasıroğlu, randevuyla zaman kaybedilmemesi için özel bölüm oluşturduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Sahada çalışan ekiplerin "242 249 67 90" numaralı telefona bildirim yapabileceğini anlatan Nasıroğlu, "Önce sorunu belirleyip terapi teknikleriyle, gerekirse ilaçla tedavisini sağlıyoruz." dedi.