Ekonomi Bankaların kampanyası emekliyi cezbetti: Promosyon kuyruğu!

Bankaların kampanyası emekliyi cezbetti: Promosyon kuyruğu!

03.08.2022 - 11:08 | Son Güncellenme:

Emekli maaşlarına zam yapan hükümet, bankaları da harekete geçirdi. Kendi işletmeleri emekli müşterileri çekmek isteyen bankalar, promosyon miktarlarında önemli değişikliklere giderek ödemeleri 7 bin 250 liraya çıkardı. Hal böyle olunca emekliler yüksek promosyon ödemesi almak için özel bankaların yolunu tuttu.

Bankaların kampanyası emekliyi cezbetti: Promosyon kuyruğu

Emeklinin artan maaşı bankaların promosyon ödemelerinde yeni seçenekler oluşturmasına kapı açtı. Bankalar 7 bin 250 lirayı aşan promosyon ve ek fırsatlarla emeklileri maaş müşterisi yapmak istiyor. Peki sözleşmesi bitmeyen emekli nasıl bu promosyondan faydalanacak? İşte cevabı...

Haberin Devamı

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu vatandaşa şu önerilerde bulundu: "Emekli aylıklarında artış geldi. Emekliye bankaların ödediği maaş promosyonların da yükselmesi gerekir. Emeklilerin maaş aldığı bankaların verecekleri promosyon tutarının asgarisi kamu otoriteri tarafından belirlenmektedir.

'SÜRE DOLMADAN PROMOSYON BOZULABİLİR’

Emekliler şu anda maaş aldıkları bankalara gidip eskiden sözleşme yaptıkları promosyon süresi dolmadan o sözleşmeyi bozabilir ve yeni değerler üzerinden kendisine promosyon bedeli ödenmesini isteyebilirler.

Örneğin 3 yıllığına 1500 lira aldık. 2 yıl geçti, 1 yıl kala bozduk. Kaç ay kaldıysa geride o aylara tekabül eden promosyon ücretini iade ederek sözleşmeden dönebiliriz. Örnekleyecek olursak 36 ay anlaşma karşılığı 1500 lira aldıysak. 24 ay geçtiyse geriye kalan 12 ay için 500 lira bedeli iade ederiz. Yeni promosyon tutarını bankalardan araştırıp dilediğiniz bankaya emekli aylığınızın taşınmasını isteyebiliriz. Mesela benden 490 lira aldılar, 4 bin lira yatırdılar.

Haberin Devamı

BANKALAR PROMOSYONLARINI DUYURDU

Maaşını İş Bankası'ndan alan, ilk emekli maaş ödemesi için İş Bankası'nı tercih eden veya mevcut emekli maaşını 27 Haziran - 30 Eylül 2022 tarihleri arasında İş Bankası'na taşıyan SGK emeklileri (Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur) 5.000 TL'ye varan promosyon ödemesinden yararlanıyor. 1.500 TL'den düşük (1.500 TL hariç) maaşlar için 3.500 TL, 1.500 - 2.500 TL arası (2.500 TL hariç) maaşlar için 4.250 TL, 2.500 TL ve üzerinde maaşlar için 5.000 TL ödeme yapılıyor.

Emekli maaşını Garanti BBVA’ya taşıyanlar 7 bin 250 TL’ye varan nakit promosyon fırsatından yararlanabiliyor. Banka, 1.500 TL’ye kadar emekli maaşı alanlara 4.850 TL, 1.500 TL-2.500 TL arasında emekli maaşı alanlara 6.000 TL, 2.500 TL ve üstünde maaş alan emeklilere ise 7.250TL nakit promosyon ödemesi yapıyor. Banka ayrıca tüm müşterilerinin yararlanabildiği “yakınını getir” kampanyasıyla maaşını taşımaya davet edilen her bir emekli yakını için 250 TL ilave ödeme yapıyor.

Haberin Devamı

Emekli maaşını Garanti BBVA’dan alan emekliler internet ve mobil şubelerden gerçekleştirecekleri havale ve hafta içi saat 16.00’ya kadar yapacakları EFT işlemleri için ücret ödemiyor. Ayrıntılı bilgiye bankanın şubelerinden ve internet adresinden ulaşılabiliyor.

ING Türkiye, emekli maaşını ING’ye taşıyanlara 5 bin TL’ye varan ek koşulsuz nakit promosyon sunuyor. Bankadan yapılana açıklamaya göre maaşını taşıyan emekliler, emekli arkadaşlarını ING’li yaptıkları takdirde kişi başına 250 TL ve en çok 5 arkadaşını getirmek koşuluyla toplamda bin 250 TL’ye varan ek promosyon kazanabiliyor. Böylelikle emekliler toplamda 6 bin 250 TL’ye varan promosyon kazanma imkanı yakalıyor. Emekli maaşını söz konusu bankaya taşıyanlar, 1 aylık toplam gelir tutarları; bin 500 TL’ye kadar ise 3 bin 500 TL, bin 500 TL - 2 bin 500 TL arası ise 4 bin 250 TL ve 2 bin 500 TL ve üzeri ise 5 bin TL nakit promosyon almaya hak kazanıyor.

SÜRE DOLMADAN ÇIKMAK MÜMKÜN

Bankasını değiştirmek isteyen emekliler, seçeceği bankanın ATM’sinden, internet bankacılığından veya en yakın şubesinden işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Promosyon ödemeleri 3 yıllık yapılıyor. Üç seneyi doldurmamış emekliler mevcut bankasından çıkış yapmak için ücret farkını verip hesabını kapatabiliyor.

"PROMOSYON KUYRUĞU"

Özel bir bankanın emekli promosyon kampanyası büyük ilgi gördü. Özellikle Anadolu’daki ilçelerde şubelerin önünde yığılmalar yaşandı, 50 kişi sıraya yazılarak öğle saatine kadar işlemlerini yaptırdı. Ağustos ayının sonuna kadar kampanya devam edecek.

Bankaların kampanyası emekliyi cezbetti: Promosyon kuyruğu

Emekliler özel  bir bankanın şubesinde kuyruk oluşturdu. Maaşlarını taşıyan emeklilerin çoğunluğu, devlet bankalarından özel bankaya geçtiklerini söylediler. Kampanyanın ilaç gibi geldiği yorumu yapan emekli vatandaşlar, ‘parayı nasıl değerlendireceksiniz?’ sorusuna promosyonun yerinin şimdiden hazır olduğunu belirttiler.

Bankaların kampanyası emekliyi cezbetti: Promosyon kuyruğu

Kampanyadan yararlanmak isteyen emekliler öğlene kadar kuyruk bekleseler de işlemlerini yaptırmadan ayrılmadılar. 7 bin lira maaş promosyonu 500 lira da otomatik ödeme talimatı verildiği takdirde toplamda 7 bin 500 lira emeklinin hesabına aktarılıyor.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞI BAŞKA BANKAYA NASIL TAŞINIR?

Emekli maaşını aldığı banka ile 3 yıllık taahhüt süresini dolduranlar ve ya yeni emekli olanlar, diledikleri bankaya başvuru yaparak maaşlarını taşıyabiliyorlar. Maaşlarını taşımak isteyen emeklilerin bankaya bildirimde bulunulması gerekiyor. Bu bildirim bankaların şubelerinden veya e-Devlet sistemi üzerinden yapılabiliyor.

SON GÜN 31 AĞUSTOS

Promosyon ödemesinden 31 Ağustos 2022 tarihine kadar maaşını üç yıl bankadan almayı taahhüt eden müşteriler faydalanabilecek. Taahhüt süresi promosyon ödemesinin müşterinin hesabına geçmesi ile başlıyor.