Ekonomi Başka Türkiye yok yatırımlara devam

Başka Türkiye yok yatırımlara devam

30.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Ant Yapı, Bodrum’daki ilk projesi olan 2 milyar liralık Anthaven’ın 1. etabını mayıs 2020’de teslim edecek. Ant Yapı Başkanı Mehmet Okay, “Türkiye’deki yatırımlarda hız kesmedik. Başka Türkiye yok” dedi

Başka Türkiye yok yatırımlara devam

Rusya, İngiltere ve Amerika’daki faaliyetlerini giderek güçlendiren Ant Yapı, Türkiye’de yeni yatırımlara devam ediyor. Ant Yapı Bodrum’daki ilk projesi olan yeni yatırımı ‘Anthaven’ı satışa çıkardı. Birinci etabında sona gelinen ve örnek daireleri hazırlanan projeyi yerinde tanıtmak adına bir basın toplantısı düzenleyen Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, projenin ilk etabının mayıs 2020’de teslim edileceğini söyledi. Konut sektörünün Türkiye’de bir süredir zor dönemlerden geçtiği değerlendirmesini yapan Mehtem Okay, Ant Yapı’nın her koşulda üretimden yana olduğunu dile getirdi. Okay, “Başka Türkiye yok. Üretmekten, ihracattan, ekonomiyi canlı tutmaktan başka çare yok. O yüzden biz kontrollü büyümeye, yeni yatırımlar yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Yeni bir zincir’

Ant Yapı, Anthaven projesinde yer alacak otel için ise Radisson’un özel markası ‘Collection’ ile anlaştı. Radisson Collection, Ant Yapı ile 2020 yıl sonunda Türkiye’de olacak. Türkiye’ye ilk defa gelecek otel, Anthaven’de 80 lüks oda ile 1.250 metrekare spa alanıyla hizmet verecek.

Projede satışa çıkan konutların metrekare fiyatlarının 2.800 euro’dan başladığını kaydeden Okay, ilk etabın yüzde 30’unu sattıklarını açıkladı. Okay, “Aspat, Bodrum yarımadasının en güneyinde ve Kos Adasının karşısında bulunuyor. 12 ay yaşamın sürdürülmesi hedefiyle limandan otele, çarşıdan tertemiz plajına kadar özel bir projeyi hayata geçirdik. Hem ev sahipleri, hem de sosyal tesislerden yararlanmak isteyen misafirlerimizi ağırlamaya hazırlanıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Başka Türkiye yok yatırımlara devam
Bodrum Aspat’ta ‘kanal’ açtı

Bodrum Aspat’ta hayat bulan Anthaven projesi, toplam 210 dönüm alan üzerinde kuruluyor. 3 etaptan oluşacak projenin toplam değeri ise 2 milyar lirayı aşacak. Villa, lüks konut, otel, ticari alan gibi bağımsız birimlerden oluşacak Anthaven’ın ilk etabında 162 konut yer alacak. Projede toplamda 600 konut bulunacak. Ant Yapı, daha önce Alaçatı’daki projesi ‘Port Alaçatı’da hayata geçirdiği Venedik’in ‘kanal’ modelini ise geliştirerek Bodrum’a taşıdı. Buna göre, konut sahipleri; proje içinde açılan kanal ile denize ve çarşıya ulaşabilecek. Ayrıca projede yer alacak limana büyük tekneler bağlanabilecek.

Galataport 2020’de

İstanbul’daki sağlık rezidansı konseptiyle hayat bulan Antwell projesinin yaz son teslim edileceğini anlatan Okay, taahhüt işi olan Galataport’u ise gelecek yıl teslim edeceklerini belirtti.

Rusya’da havalimanı’ndan Soçi Olimpiyat Köyü’ne kadar çeşitli alanlarda projeler geliştirdiklerini ve Rusya’nın önemli geliştiricilerinden olmaya devam edeceklerini anlatan Okay; İngiltere’de de proje sayılarını artırdıklarını ifade etti. Mehmet Okay, “Rus işverenlerle gittiğimiz İngiltere’de son iki işimizi İngilizlerden aldık. Pek çok malzemeyi ise Türkiye’den götürüyoruz. Yine Rus işverenlerle ABD’de New York ve Miami’ye geçtik” diye konuştu.