Ekonomi Biber gazlı, kavgalı Kara Cuma çılgınlığı

Biber gazlı, kavgalı Kara Cuma çılgınlığı

26.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’de geleneksel olarak kasım ayının dördüncü perşembesi kutlanan Şükran Günü’nün ertesi günü ‘Kara Cuma’ olarak adlandırılan indirimli alışveriş çılgınlığı yaşanıyor.

Biber gazlı, kavgalı Kara Cuma çılgınlığı

Yılbaşına kadar süren alışveriş sezonunun ilk günü olan ‘Kara Cuma’ hemen her yıl bir alışveriş çılgınlığına dönüşüyor.
Ülkede faaliyet gösteren çoğu mağazanın büyük indirimler yaptığı ‘Kara Cuma’ nedeniyle dün Amerikalılar alışveriş merkezlerine akın etti. Yılbaşına kadar yaklaşık 152 milyon kişinin alışveriş yapması beklenen söz konusu dönemin ilk gününde birçok mağazada uzun kuyruklar oluştu. Sokaklarda oluşacak uzun kuyrukları engellemek için perşembe geç saatlere kadar çalışma kararı alan bazı mağazalarda sabahın ilk saatlerine kadar yoğun hareketlilik yaşandı.

Arbedeler yaşandı...
Gece yarısı 02.00’a kadar açık olacağı açıklanan birçok mağaza kasalardaki kuyruklar nedeniyle sabahın ilk saatlerine kadar çalışmak zorunda kaldı. İndirimli ürünleri alabilmek için bazı müşterilerin Los Angeles’ta birbirlerine biber gazı sıktığı, Florida ve Güney Carolina’da ise ciddi arbedelerin yaşandığı gelen haberler arasında.

Haberin Devamı

KARA CUMA NEDİR?
Kara Cuma terimi hem alışverişteki yoğun trafiği hem de bilançoların kırmızıdan siyaha, yani artıya dönmesini anlatıyor.