Ekonomi ‘Bilim Kuşağı’ 750 bin çocuğa ulaşacak

‘Bilim Kuşağı’ 750 bin çocuğa ulaşacak

01.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye İş Bankası ve Petrol Ofisi Grubu ‘Bilim Kuşağı Atölyeleri’ projesini başlattı. Projeyle birlikte, bilimi seven, keşfeden, merak eden, sorgulayan nesiller yetiştirilmesine destek olmak amaçlanırken, proje ile 3 yılda 8-13 yaş arası 750 bin çocuğa ulaşılması planlanıyor. Proje ilk olarak 6 Şubat 2023’teki deprem felaketinden etkilenen bölgelerdeki çocuklara yönelik olarak hayata geçirildi.

‘Bilim Kuşağı’ 750 bin çocuğa ulaşacak

Verilen bilgilere göre, öncelikli olarak deprem bölgesindeki ilk ve orta öğretim seviyesindeki devlet okulları ile diğer illerdeki ilk ve orta öğretim seviyesindeki dezavantajlı devlet okullarını kapsayan projede, 6 Mayıs-27 Aralık 2023 tarihleri arasında toplam 52 atölye gerçekleştirildi, 1.402 çocuğa ulaşıldı ve 154 okula bilim seti gönderimi yapıldı. Bilim seti gönderimi yapılan okullarda görev alan rol model öğretmenler 2 aylık bir eğitim programına alındı. 2024 yılının ilk Bilim Kuşağı Atölyeleri ise 13-14 Ocak tarihlerinde Adana ve Hatay’da gerçekleştirildi. Atölyelere Adıyaman, İskenderun ve belirlenecek diğer şehirlerle devam edilecek. Projeyle 2025 yılı sonuna kadar 8-13 yaş arası toplam 750 bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

Haberin Devamı

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, projenin, geçen yıl yaşanan 6 Şubat’taki deprem felaketinin açtığı yaraları sarmak, deprem bölgesindeki çocukların hayal kurmaya teşvik etmek, geleceğe güvenle ve umutla bakan bireyler haline dönüştürmek ve bölgede istihdamı artırmak amacıyla geliştirildiğini söyledi. “Birlikte, akıl ve vicdanla, bilimin ışığında hareket edelim” diyen Aran, kurumların, şirketlerin sosyal sorumluluk alanında yaptıkları iş birliklerinin önemine işaret etti.

Tüm yurda yayılacak

Petrol Ofisi Grubu CEO’su Mehmet Abbasoğlu ise, Bilim Kuşağı Atölyeleri’nin toplumun yüzde 25’inden fazlasını oluşturan çocukların gerçek potansiyellerinin açığa çıkmasında önemli rol oynayacağına inandıklarını belirterek, “Deprem bölgesinden başlayarak tüm yurda yayacağımız proje ile 2025 sonu itibarıyla 750 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz ki bu sadece başlangıç” dedi.