Ekonomi Bilişim Vadisi İzmir’e ilk harç

Bilişim Vadisi İzmir’e ilk harç

30.03.2022 - 06:25 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin sivil teknolojiler, mobilite ve girişimcilik alanlarında küresel rekabet gücünü arttıracak Bilişim Vadisi İzmir’in temeli atıldı. Mega Teknoloji Koridoru’nun İzmir ayağında bulunan Bilişim Vadisi İzmir’e ilk harç, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım tarafından atıldı.

Bilişim Vadisi İzmir’e ilk harç

 

Bakan Varank, “Mega Teknoloji Koridoru ile birbirine bağlanan Bilişim Vadisi Koceli ve İzmir, diğer yenilik ekosistemi bileşenleri ile birlikte Türkiye’yi teknolojide süper lige taşıyacak” derken Yıldırım, “Önümüzde altın bir fırsat var. Artık alın terinin yerine akıl terinin geçtiği bir dönemden bahsediyoruz. Bu dönemde gelişmiş sanayi ülkelerinin bir avantajı yok. Bu dönemde yetişmiş genç beyinlerin kaynak olduğu bir ülke, o da Türkiye” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İzmir Urla’daki temel atma törenine Varank ve Yıldırım’ın yanı sıra İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, AK Parti İzmir Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ve Mahmut Atilla Kaya, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşü Ofisi Başkanı Ali Taha Koç katıldı. Törende konuşan Bakan Varank şunları söyledi:

“İzmir’in parlak beyinleri, Bilişim Vadisi İzmir’den dünyaya açılacak. Bilişim Vadisi Koceli ve İzmir, Türkiye’yi teknolojide süper lige taşıyacak. Üniversite, özel sektör ve girişimcilerle ele ele ülkemizin geleceğinin temellerini inşa edecek. Bilişim Vadisi İzmir’in sene sonuna doğru faaliyete geçmesi ile birlikte Kocaeli’nde olduğu gibi, burada da girişimcilerden bir talep patlamasına yol açmasını bekliyorum.”

Haberin Devamı

Binali Yıldırım da törende yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Yıllardır hayal ettiğimiz, planladığımız bir projenin ilk adımını atıyoruz. Önümüzde altın bir fırsat var Türkiye olarak. 21. yüzyıl, dijital çağ, bilgi iletişim çağı, bilgi ekonomisi çağı ne derseniz deyin. Yani artık bilginin güç olduğu alın terinin yerine akıl terinin geçtiği bir dönemden bahsediyoruz.  Bu dönemde yetişmiş genç beyinlerin kaynak olduğu bir ülke, o da Türkiye.”

6 bin kişiye istihdam sağlanacak

Bilişim Vadisi İzmir, tamamlandığında 63 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Yapılacak bu yatırım ile İzmir’deki teknoloji geliştirme bölgelerinin kapalı alan kapasitesi 2 buçuk katına çıkacak. 6 bin Ar-Ge, yazılım ve tasarım çalışanı ile teknoloji girişimcisine ev sahipliği yapacak olan Bilişim Vadisi İzmir, geliştireceği yüksek teknolojiyle uluslararası firmaları Türkiye’ye çekecek. Kurulacak Ar-Ge ve kuluçka yapılarıyla da girişimcilere destek verecek. Sağlık ve tarım teknolojileri başta olmak üzere mobilite, bağlantı teknolojileri, akıllı şehirler, siber güvenlikte potansiyel artırıcı çalışmalar yapıacak.