Ekonomi Cadde’de lüks ev yaptı Tuzla’da atağa kalktı

Cadde’de lüks ev yaptı Tuzla’da atağa kalktı

12.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Anadolu yakasının lüks semtlerinde çok sayıda konut yapan Aydoğan İnşaat, yeni projesi Aydoğanpark için 840 yat kapasiteli marinayla atağa geçmesi beklenen Tuzla’yı seçti

Cadde’de lüks ev yaptı Tuzla’da atağa kalktı

Aydoğan İnşaat, 840 yat kapasiteli marina projesi ile atağa geçmesi beklenen Tuzla’daki yeni projesi Aydoğanpak Tuzla’yı görücüye çıkardı. Projenin 2015’te tamamlanacak olan marinaya yetiştirilmesi planlanıyor.
Basın toplantısında projeyi tanıtan Aydoğan Group Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aydoğan, Caddebostan, Ataşehir, Erenköy, Suadiye, Moda gibi İstanbul Anadolu yakasının önemli semtlerinde yaptıkları A plus butik projelerden sonra, Aydoğanpark ile Avrupa yakasına geçtiklerini söyledi.
İstanbul’un ulaşımı kolay noktalarından biri haline gelecek Tuzla’da, AydoğanPark Tuzla projesiyle yer almaktan büyük bir heyecan duyduklarını belirten Aydoğan, “Diğer tüm inşaatlarımızda olduğu gibi Tuzla’da da Aydoğan İnşaat farkını ortaya çıkaracağız” dedi.

6 blokta 118 daire yapıyor
Aydoğan, “Tuzla, İstanbul’un en büyük 7 projesinden biri olarak gösterilen marinasıyla artık İstanbul’un en merkezi noktalarından biri haline geliyor. Marinanın 2015’te tamamlanması planlanıyor. Biz de projede erken teslimi düşünüyoruz. Bu tarihe yetiştirmeyi planlıyoruz” dedi..
Projenin Tuzla’nın en popüler lokasyonlarından biri olan İstasyon Caddesinde 19 bin 810 metrekarelik inşaat alanında, 2 parsel üzerine inşa edildiğini belirten Aydoğan, “Projede toplamda 6 blok ve 118 daire bulunuyor. Mahalle hayatının sıcaklığını bozmamak adına, az bloklu ve sınırlı daire sayısının ön plana çıktığı Aydoğanpark Tuzla’da, daireler en geç 18 ay sonra teslim edilecek” diye konuştu.

Katar’da ortaklık kuruyor
İrfan Aydoğan, 2022 Dünya Kupası için Katar’a gideceklerini belirterek, “Katarlı Lotus firması ile ortaklık planlıyoruz. Dünya Kupası için yapılacak binalarda yer almak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘5 bin m2’lik yeşil alan’
Aydoğanpark projesinde yeşile ayırdıkları 4 bin 600 metrekarelik alanla doğal yaşam kültürüne çok önem verdiklerini ifade eden İrfan Aydoğan, “Aydoğanpark Tuzla projemizle Tuzla’nın o huzurlu havasına sadık kalmak istedik. Metro, Marmaray ile İstanbul’un yeni cazibe merkezi haline gelen Tuzla’da artık biz de projelerimizle varız” şeklinde konuştu.

Lansmana özel fiyat
Fitness, sauna, park, kapalı otopark, spor sahası ve yüzme havuzunun yer aldığı Aydoğanpark’ta, dairelerin brüt metrekareleri 65-230 metrekare arasında değişiyor. 2+1, 3+1, 3+2 ve 4+2 tipindeki daireler, birinci sınıf malzemeleriylme dikkat çekiyor. Projede lansmana özel brüt metrekare fiyatı 2 bin 750 lira olarak belirlendi.

Haberin Devamı

Arsa yatırımı sürüyor
Farklı bölgelerde arsa arayışlarına devam ettiklerini söyleyen İrfan Aydoğan, “İstanbul’da Beykoz ve Kurtköy’de arsalarımız var. Ayrıca Zonguldak’ta da arsamız var. Bunların dışında Tuzla’da da yeni arsalar için görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

BAKIRKÖY 46’DAN KATARLI YATIRIMCIYA 41 DAİRE SATTI
Mütekabiliyet yasasının çıkmasıyla birlikte Arap yatırımcıların gözdesi haline gelen Ağaoğlu İnşaat, geçtiğimiz aylardaki tek kalemde 200 milyon dolarlık gayrimenkul satışının ardından yine büyük bir satış daha gerçekleştirdi. Ağaoğlu, Bakırköy 46 projesindeki 41 daire için Katarlı yatırımcı grupla 39 milyon dolara el sıkıştı.
Ağaoğlu İnşaat Genel Müdürü Hasan Rahvalı, yabancılardan gelen talepte artış olduğunu belirterek, Katar’dan bir grupla 41 dairenin satışı için anlaştıklarını söyledi. Bu satış karşılığında 39 milyon dolarlık gelir elde ettiklerini açıklayan Rahvalı, görüşmelerin devam ettiğini ve özellikle Körfez’den gelen yatırımcılara gayrimenkul satmaya devam edeceklerini söyledi.

196 milyon TL’lik gelir
Hasan Rahvalı, geçtiğimiz günlerde başlattıkları kampanyanın da çok büyük ses getirdiğini anlatarak, kampanya kapsamında satışa sundukları konutlardan ise 196 milyon lira ciro elde ettiklerini açıkladı. Rahvalı, bu kampanyada Maslak 1453 ve My World Europe Ayazma projelerinin dahil edilmediğini belirterek, “Kampanyayla toplamda 200 milyon liraya yakın ciro yaptık” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul Sarayları’nda son iki etabın ev teslimleri başlıyor
Sinpaş GYO’nun Boğaziçi’nden esinlenerek Halkalı’da projelendirdiği İstanbul Sarayları’nın 3. ve 4. etapları olan Hisar Kuleleri ve Çırağan Residence, aralık ayı sonunda teslim edilmeye başlanacak. Dolmabahçe’den Salacak’a saray ve eski semtlerin modern mimariyle yeniden yorumlandığı projede teslime hazır hale gelen son etaplar, yeni yılda projedeki en yeni alternatifleri sunuyor
1.200 konuttan oluşan İstanbul Sarayları, 62 farklı ev seçeneğiyle zengin bir yaşam yelpazesi sunuyor. 1+1’den 6+1’e kadar daireler ile 5+2 müstakil yalıların bulunduğu projede, 2014 yılı baharında teslimlerin tamamen bitirilmesi planlanıyor. Projede kalan stoklar için Sinpaş GYO bünyesinde sağlanan ödeme kolaylıkları da bulunuyor. Ev sahipleri, yüzde 20 peşinat ödediği takdirde yüzde 20’lik bölümünü 12 ay sonra, yüzde 18’lik kısmını 24 ay sonra ödeyebiliyor, bedelin yüzde 42’lik bölümü de 48 ay vade farksız eşit taksite bölünebiliyor.

Haberin Devamı

TARİHTEN ESİNLENDİ
Şehre yüzyıllar boyu hükmeden saraylardan ve çevresindeki semtlerden esinlenilerek modern mimariyle yeniden yorumlanan Çırağan, Yıldız, Dolmabahçe Sarayları, Fethipaşa ve Sultantepe Koruları, Kuzguncuk, Paşalimanı, Salacak gibi eski semtlerin modern uygulamalarının olduğu projede sadece saraylar değil, saray hayatının diğer güzelliklerini yansıtan yalılar da bulunuyor.
Saray mimarisine has özel bahçeler, çeşme ve şadırvanlar, cihannümalar, yüksek tavanlı giriş ve kat holleri bulunan projede, seyir alanları, her noktadan Boğaz’ı görecek şekildeki bina yerleşimleri, “su-koru-meydan” üçlemesinin sunduğu modern saray hayatı gibi ayrıcalıklar sunuluyor.

Mavi yakalıların ilk tercihi inşaat sektörü
İstihdamın mevsimsel olarak düşüş göstermesine rağmen inşaat sektörü, büyüme potansiyeliyle Türkiye'nin lokomotif sektörleri arasında yer almaya devam ediyor. Ağırlıklı olarak mavi yakalıların istihdam edildiği sektör, genel istihdama olan katkısıyla da dikkat çekiyor. Geçtiğimiz 3 ayda Elemanonline.net üzerinden verilen yaklaşık 40 bin adet iş ilanında, 3 bine yakın ilan sayısıyla başı inşaat sektörü çekiyor. Son üç ayda toplam işe yerleştirilen 16 bin 623 kişiden, 1.576’sı inşaat sektöründe kendine yer buldu. İnşaat sektörünü, 2 bin 500 ilanla gıda ve 2 bin 400 ilanla bilişim sektörleri takip ediyor.
Elemanonline.net Genel Müdürü Özlem Demirci Duyarlar, ilanlarda özellikle son yıllarda inşaat sektörünün öne çıktığını belirtti. Duyarlar, sektörde şirketler arası transferlerin de dikkat çektiğini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

BAKIRKÖY’DE ‘GÜVENİLİR’ PROJE YAPIYOR
Bakırköy’ün merkezinde kalan earsa üzerinde yapılandırılan Dareyn Projesi hızla yükseliyor. Güvenilir İnşaat’ın üstlendiği proje 5 katlı, iç avlulu tek blok olarak tasarlandı. Lansman dönemine özel 30 ay taksit sıfır faiz avantajı ile sunulan konutların yüzde 20’si ise şimdiden satıldı.
Dareyn Bakırköy, 17.000 metrekarelik alanın 8.500 metrekaresi üzerinde, Yüksek Mimar Murat Kader tarafından 5 katlı, iç avlulu tek blok olarak tasarlandı. Projede 214 adet daire ve Zuhuratbaba Caddesi cepheli 3.000 metrekare ticari alan bulunuyor. Bahçe teraslı, teraslı ve balkonlu olmak üzere 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 daire planları sunuluyor. 53 ile 390 metrekare aralığındaki daireler çeşitli planlarla tasarlandı.

2016 Mayıs’ta teslim
Dareyn Projesi’nde 300 araçlık kapalı otoparka yer veriliyor. Yine daire tipine göre otopark katlarında her daire için minimum 6 metrekare depo alanları sunuluyor.
Projenin sosyal alanları arasında yarı olimpik yüzme havuzu, fitness center, sauna ve hamam, buhar odası yer alıyor. Dareyn Bakırköy projesinde konutların teslim tarihi ise Mayıs 2016.

DKY İnşaat’tan Maltepe’de dönüşüm hamlesi
‘Yeniden İstanbul’ sloganıyla kentsel dönüşüm projelerine yoğunlaşan DKY inşaat, İstanbul Maltepe’de bulunan Tekel Evleri’ni kentsel dönüşüm kapsamında yenilemeye hazırlanıyor. Sitedeki hak sahipleriyle görüşüp, anlaşmalara devam eden DKY İnşaat ilk kazmayı 2014 yılının ikinci yarısında vurmayı planlıyor. 15 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek projede geleneksel aile yapısına uygun konutlar inşa edilecek.
Bölgede çalışmalarını yürüten DKY İnşaat, bu kapsamda Tekel Evleri sakinleriyle bir araya geldi. Kat maliki ve aileleriyle buluşup sorularını yanıtlayan DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, sitenin 6306 nolu yasadan faydalanabilmesi için gerekli olan 2/3 çoğunluğa ulaşmada sona yaklaştıklarını belirtti.
Bölgenin değerine dikkat çeken Dumankaya, “Tekel Evleri 43 yıl önce zorlukla kurulmuş bir site ve deprem riskinin çok yüksek olduğu İstanbul’da bulunuyor. Zaman artık bizlere sağlam yapılar inşa etmemiz gerektiğini gösteriyor. Bu bilinçle bu özel projeye başladık” dedi.

Mahalle temalı proje
Bölgenin ihtiyaç ve dinamiklerini şirket bünyesindeki uzman kadroyla birlikte tespit edip değerlendirdiklerini ifade eden Ali Dumankaya, “DKY İnşaat olarak her kentsel dönüşüm projemizde kapsamlı bir ön çalışma yapıyoruz. Arsa ve kat maliklerinin beklentileri de göz önünde bulundurularak; mahalle temalı, geleneksel aile yapısına uygun, sosyal altyapısı düşünülmüş, yaşamı ve doğayı merkez alan kentsel yenilenme projeleri ortaya çıkarmaya çaba gösteriyoruz” diye konuştu.

TOKİ, Siirt’te gecekondu ‘temizliği’ için devrede
Toplu Konut İdaresi (TOKİ), yılda yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret ettiği Siirt’te bulunan Hz. Veysel Karani Türbesi ile Tillo’daki Mücahit Cami ve Şifa Kuyusu’nun etrafını çarpık yapılardan arındırarak yeni bir çevre düzenlemesi yapacak.
TOKİ, Siirt Valiliği ve Veysel Karani Belediyesi işbirliğinde uygulanacak kentsel dönüşüm projesiyle türbenin etrafını saran yaklaşık 90 işyeri ile 80 konut yıkılacak. Bunun için acele kamulaştırma kararı alan TOKİ burada yeni bir çevre düzenlemesine gidecek ve 92 işyeri ile 100 araç kapasiteli otoparkın da bulunduğu yeni bir proje uygulayacak. Proje kapsamında üretilecek dükkânlar öncelikle hak sahibi olan vatandaşlara satılacak.

Kocaeli’ndeki villaları 2014’te tamamlayacak
ALM İnşaat’ın Kocaeli Karamürsel bölgesinde inşa ettiği Naturalm Çiftlik Evleri’nde doğa ile iç içe yaşama fırsatı sunuluyor. Proje, 45 bin metrekarelik arsa üzerinde 45 villadan meydana geliyor. 3 farklı villa tipinin yer aldığı Naturalm Çiftlik Evleri’nde ilk etap teslimleri sürerken projenin tamamı 2014 yazında tamamlanacak.
Naturalm Çiftlik Evleri’nde A tipi villalar 800 metrekare alan üzerine kuruluyor. Bu konutlar 240 metrekare alana sahip ve 5+1 şeklinde inşa ediliyor. B tipi konutlar 600 alan üzerine 154 metrekare 4+1 ve C tipi konutlar 400 metrekare alan üzerine 104 metrekare 3+1 şeklinde tasarlandı.