Ekonomi Cepte Android furyası

Cepte Android furyası

07.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Geçen hafta Android telefon tarafında pek çok modelin Türkiye pazarına girişine tanık olduk. Orta ve giriş seviyesindeki bu telefonlar 5.2 inç’lik ekran, düşük fiyat ve iyi teknik özellikleriyle dikkatleri çekiyor

Cepte Android furyası

Akıllı telefonda yıl sonuna doğru pek çok marka yeni modellerini vitrine çıkarıyor. Android telefonlarda adeta bir yeni model furyası yaşanıyor. Geçen hafta yerli yabancı pek çok markanın tanıtımına şahit olduk. Casper, Alcatel, Huawei, General Mobile, Sony yeni modellerini piyasaya sunan markalar oldu. 5.2 inç’lik ekran, Android işletim sistemi, düşük fiyat ve iyi teknik özellikler ortak noktaları. Yılbaşı için hediye seçenekleri arasına girebilecek orta ve giriş seviyesindeki yeni cep modellerine mercek tuttuk.

Haberin Devamı

Hepsi 5.2 inç ekran

CASPER: Via P1’i görücüye çıkardı. 5.2 inç Full HD ekrana sahip telefon, Corning Gorilla Glass 3 ekran korumayla geldi. Kavisli ekranıyla ele oturan tasarıma sahip. 4 GB bellek, 1.4 Ghz 8 çekirdek işlemcisi, 32 GB dahili depolama kapasitesi var. Parmak izi okuyucusuyla da güvenlik konusunda beklentisi yüksek kullanıcılara hitap ediyor. 16 megapiksel çözünürlüğe sahip çift LED flaş destekli ana kamera, 8 megapiksel çözünürlükte ise selfie kamerası var. Ön yüzünde flaş da bulunuyor. Bu sayede daha aydınlık, keskin ve net selfie fotoğraflar çekilebiliyor. 165 gram ağırlığında ve 3.000 mAh pili var. Kasım ayının ikinci haftasından itibaren KDV dahil 1.199 TL’den satışa çıkıyor.

Haberin Devamı

ALCATEL: Markanın VR gözlüklü akıllı telefonu IDOL 4 ve tarza göre kişiselleştirilebilen akıllı telefonu POP 4S Türkiye’ye geldi. IDOL 4, 5.2 inç’lik ekran boyutu, 3 GB’lik belleği, 16 GB dahili depolama hafızası, 1.7 GHz hızda Qual-comm Snapdragon işlemciyle donatıldı. 2.610 mAh batarya kapasitesi, 13 MP arka, 8 MP ön kamerası var. En sevilen uygulamaları anında kullanıcıya sunan Boom tuşu da bulunuyor. IDOL 4’ün diğer sürprizi ise, sanal gerçeklik gözlüğüne dönüşen bir pakette gelmesi. VR gözlükleri, akıllı telefonla kullanılabiliyor. VR içerikli oyun ve videolar Onetouch VR Store’dan indirilebiliyor. Altın, koyu gri ve metalik gümüş renk seçeneği var.bulunan telefonun fiyatı ise 1.099 TL.

Kameralar geliştirildi

GENERAL MOBILE: Firma, bu yıl lanse ettiği GM 5 Plus’ın ardından GM 5 ile yoluna devam ediyor. GM 5’in, 5 inç HD IPS dayanıklı Gorilla Glass 4 ekranı var. Android 7.0 Nougat yazılımıyla pazara sunuldu. 1.2 GHz Qualcomm Snapdragon 64 Bit mimarisine sahip güçlü bir işlemciyle geldi. 13 MP arka, 5 MP ise ön kamerası var. 2 GB Ram, 16 GB depolama kapasitesi bulunuyor. Mikro SD kart desteğiyle bu kapasite 64 GB’ye kadar çıkabiliyor. İki ve tek sim kart versiyonu var. 9.3 mm inceliğindeki telefon 2.500 mAh’lık bataryaya sahip. 4 Kasım itibariyle satışa çıkan GM 5’in fiyatı ise 699 TL.

Haberin Devamı

HUAWEI: Mate 9, Huawei’nin son cep telefonu modeli. Münih’te tanıtılan telefonun kısa süre içinde Türkiye’ye gelmesi bekleniyor. 5.5 inç IPS ekranı var. 20-12 MP’lik iki lensli Leica kamerası, 8 MP ön kamerası bulunuyor. 4 GB Ram ve 64 GB’lik dahili bellekle donatıldı. Mikro SD kartla bu 256 GB’ya kadar çıkarılabiliyor. Kirin 960, ARM Cortex-A73/A53 8 çekirdekli işlemci ve Mali G71 8 çekirdekli grafik işlemcisi özelliklerini barındıran dünyanın ilk yonga setine sahip. Mate 9, tamamen yeni süperşarj teknolojisi ile 4000 mAh yüksek yoğunluklu pili birleştirdi. Porsche tasarıma sahip versiyonu da tanıtıldı.

Parmak izine ‘yan’ dokunuş

Cepte Android furyası

Sony’nin cepte son amiral gemisi Xperia XZ, üst segmentte 2016’nın son Android telefonlarından biri oldu. Türkiye’de birkaç hafta önce satışa çıktı. Üst segmentteki bu telefon teknik özellikleri, kamerası ve tasarımıyla dikkatleri çekiyor. Sony, son modeli Z5 olan Z serisi yerine artık X serisiyle devam ediyor. Samsung Galaxy S7 ve LG G5’in muadili Xperia XZ’yi test ettik.

Haberin Devamı

5.2 inç’lik Full HD ekranı küçük ellileri biraz zorlayacaksa da bu segmentin standart ölçüsü haline geldi. XZ’de diğer modellere göre tasarım değişikliği var. Tasarımı daha yumuşatırken metal kenarlar ve arka kapağa sahip. Önde ise Gorilla Glass cam biraz daha eğriltimiş. Arka kapak özel bir alüminyum olan Alkaleido’dan yapıldı. Bütün fiziksel düğmeleri sağ kenarında. Parlak bir yüzeyi var ama bu da maalesef parmak izlerini gösteriyor.

Daha pratik ve ele oturan şekli ise takdire değer. İki hoparlörü ön tarafta ve Type C USB girişi ise altta. Buna karşın kulaklık girişi üst tarafa alınmış. Xperia XZ, üç renk seçeneğine sahip. Siyah ve gri dışında en ilginç renk seçeneği orman mavisi.
u Sony’nin yeni modelindeki diğer ilgi çeken ayrıntı ise parmak izi sensörünün konulduğu yer. Diğer markalar bunu ön ekrana yerleştirirken ilk kez Xperia XZ’de bu, kenardaki açma kapama düğmesine entegre edildi. Telefonu açarken baş parmağınızla dokunduğunuzda parmak izi okumada hemen aktif oluyor. Tuşa dokunur dokunmaz çalışıyor. Çok hızlı ve güzel çalışıyor.

Haberin Devamı

XZ, suya dayanıklı. Yan taraflarında sim kart ve mikro SD kartı tutan bölmeler var. IP 65/68 sertifikasına sahip olan telefonda bu 1 metreye kadar 30 dakika suya dayanıklılıkanlamına geliyor.

Diğer Android telefonlar gibi XZ’de Qualcomm Snapdragon 820 çip ve 3GB Ram’le geldi. 32 GB dahili hafızası ise mikro SD kartla artırılabiliyor.

Kamerası da Z5’e benziyor. Arkada 23 MP’lik geniş 24 mm F/2 lens ve flaşa sahip kamerası var. Ön kamera ise 8 MP’lik çözünürlükte. Sony XZ, bazı eksiklerine karşın iyi bir kamera sunuyor. Oto fokus ve LED flaşı iyi sonuç veriyor. Ancak yeni modellerde olan ve düşük ışıkta önemli işlevi olan optik görüntü sabitleyicisi yok.

Xperia XZ’nin bataryası ise 2.900 mAh. 14.5 saatlik kullanım sunuyor. Kullanım alışkanlıklarınıza göre iki gün gidebiliyor.
Telefonun Türkiye’de tavsiye edilen fiyatı ise 2.700 TL. Sonuç olarak Sony’nin yeni amiral gemisi Android telefon segmentinde teknik özellikleri ve tasarımıyla öne çıkıyor. Android severler için iyi bir alternatif.

Ankara’da Startup zirvesi başlıyor

Cepte Android furyası

Ankara Startup Zirvesi, bu yıl Bilkent Üniversitesi’nde 24-25 Aralık tarihlerinde düzenlenecek. Bilkent Üniversitesi Young Entrepreneurs Society, bu yıl onuncu Ankara Start-Up Summit organizasyonunu, Bilkent Cyberpark ve ODTÜ Teknokent işbirliğinde 24-25 Aralık 2016 tarihinde Bilkent Otel’de gerçekleştirecek.

Temel amacı gelişme aşamasındaki, profesyonel anlamda yardım almaya hazır, fikirlerine güvenen, hırslı ve istekli üniversiteli girişimcileri yatırımcı karşısına çıkarabilmek olan etkinlik, birinci gün yatırımcıların, başarılı girişimcileri ve kurumsal şirketleri temsil eden üst düzey yöneticilerin katılacağı panellerden, konferanslardan oluşan oturumlar dizisi şeklinde ilerleyecek. İkinci gün ise Start-Up’lar sahneye çıkarak yatırım almak ve kendilerini tanıtmak için sahneye çıkacak.
Young Entrepreneurs Society Pazarlama Koordinatörü Tolga Sertaç Turgut, organizasyonun temel amacının girişimcilik ekosistemine destek vererek, sonu gelmeyecek olan yeniliklerin önünü açmak olduğunu söyledi.

Mimar Benim’e yeni versiyon

Cepte Android furyası

Filli Boya’nın ‘Mimar Benim’ uygulaması, kullanıcılara yaşadıkları yerin mimarı olma imkânı sunuyor. En son teknolojilerle geliştirilen renklendirme modülüne sahip uygulama, kullanıcıların yaşam alanlarını ışık ve gölgelendirme esas alarak gerçeğe en yakın şekilde boyamasına olanak sağlıyor.

Gerek görselleri, gerek içeriği, gerek kullanımı açısından Türkiye’nin en çok beğenilen uygulamaları arasında yer alan ve AppStore’un favori uygulamaları arasında bulunan Mimar Benim, yaşam alanlarının kolayca ve istenildiği gibi renklendirilmesine imkân tanıyor. AppStore’daki uygulamanın yeni versiyonu çıkarıldı.

Yepyeni özellikleri sayesinde çok daha kolay ve hızlı bir şekilde yaşam alanlarının yeni renkleriyle görüldüğü uygulamada, yüzlerce renk alternatifinden kolayca faydalanılabiliyor. Mimar Benim aynı zamanda renk uzmanları tarafından önerilen renk tarzları ile uyumlu renklerin denenmesine de olanak sağlıyor.