Ekonomi Dev barajlar inşa etti zirveye turizmle çıktı

Dev barajlar inşa etti zirveye turizmle çıktı

29.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

15 barajı hayata geçiren ve girdiği tüm sektörlerde başarılı olan Nuri Özaltın, Antalya’nın ilk golf tesislerinin de bulunduğu Gloria otelleriyle zirveye çıktı. 3 otel toplamda 180 ödül alırken, Gloria Verde dünyanın en iyisi seçildi

Dev barajlar inşa etti zirveye turizmle çıktı

1965 yılından beri iş hayatının içinde olan Özaltın Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın, farklı sektörlerdeki başarılı çalışmalarına 74 yaşında olmasına rağmen devam ediyor. Girdiği tüm sektörlerde başarılı olan Nuri Özaltın, baraj ve otoyol inşaatları, seracılık, turizm sektörlerinde faaliyet gösterirken, özellikle turizm sektöründe aldığı ödüllerle bu başarılarını taçlandırdı. Firmanın Gloria markalı 3 oteliyle aldığı ödül sayısı ise tam 180.
Otel yatırımlarını Antalya’da 2 bin dönümlük arsada geliştirdiklerini ve 49 yıllık arsa tahsisiyle yatırım yaptıklarını anlatan Nuri Bey, bu alanda Gloria markalı 3 otellerinin bulunduğunu söyledi. Türkiye ve Orta Doğu’nun en büyük otel arsası olduğunu dile getiren Nuri Bey, burada sadece otel kurmakla kalmamış aynı zamanda Türkiye’de golf sporunun gelişmesine de önemli katkılar sunmuş.
Antalya’nın ilk golf sahası burada açılmış. 3 tane 18 delikli golf sahasının bulunduğu bu araziye ilk yatırımı 1997 yılında yaptığını anlatan Nuri Bey, otellerin çok geniş bir alana yayıldığını ve özel bir peyzaj düzenlemesinin olduğunu belirterek, eşi Sebahat Hanım’ın da bizzat buranın bakımıyla ilgilendiğini söylüyor.

Dünyanın en iyisi seçildi
Gloria otellerinin ilki olan Gloria Golf, 1997 yılında açıldı. Şimdiye kadar 72 ödül aldı. Gloria Verde, 2001’de açılırken, 56 ödül topladı. 2007 yılında açılan Gloria Serenity ise 52 ödülü almayı başarmış. Toplam ödül sayısı ise 180. Bu ödülleri almak için özel bir çaba göstermediklerini söyleyen Nuri Bey, şunları anlattı:
“Dünyanın önde gelen tur operatörü TUI, kendi içinde bir anket yapıyor. 300 otelin arasında bizim otellerimiz birinci çıkıyor. SPA ve thalasso terapi yapılan Gloria Verde dünyanın en iyi oteli seçildi. Otel alanında çok iyi know how’ımız var. İsteyene veririz ama Türkiye’de herkes her şeyi biliyor. Ama her şeyi bilmediğini bilmiyor. Otel sahiplerinin vizyonu eksik, bu nedenle turizm anlayışı gelişmiyor.”

‘Baraj uzmanı olduk’
Nuri Bey, iş hayatındaki en önemli deneyimleri ise inşa ettiği dev barajlarda elde etmiş. Devam edenlerle birlikte 15 baraj inşaatında imzası bulunan Nuri Bey, olağanüstü hal dönemlerinde bile Doğu’daki şantiyelerde bulunarak barajlar inşa etmiş. Nuri Bey, baraj yapmak için yurt dışına da açıldıklarını ve Hindistan’ın da gündemde olduğunu vurgularken, “Şimdiye kadar toplam 10 baraj yaptık. Bunlardan biri Ürdün’de. Devam edenlerle birlikte 15 baraja imza attık. Baraj uzmanı olduk” dedi.

Haberin Devamı

‘Vizyon yoksa başarı gelmez’
Vizyon sahibi olamayan kişilerin belli bir seviyenin üstüne çıkamayacağını ifade eden Nuri Özaltın’a göre, iş hayatında başarılı olmak için gerekli ilk şey vizyon sahibi olmak. Bu noktada tecrübenin daha geride kaldığını belirten Nuri Özaltın, şunları söylüyor:
“Kişi öncelikle vizyon sahibi olacak. Tecrübe daha sonra. Tecrübe yaptığınız ilk işlerde yoktur. Vizyon sahibiyseniz ve liderlik vasfınız da varsa başarı gelir. Bir lider her şeyi bilmek zorunda. Ben hukukçuyum, ekonomistim, inşaatçıyım ve turizmciyim. Tüm bunları bilmek kendiliğinden olmaz. Bana ne zaman emekli olacaksınız diye soruyorlar ama benim bilgi birikimim olduğu sürece emekli olmam.”

İzmir’i İstanbul’a bağlayacak
İstanbul ve İzmir'i birbirine bağlayacak olan dev otoyol projesini Nurol-Özaltın-Makyol-Astaldi-Yüksel-Göçay ortak girişimi olarak kazanan Nuri Bey, kendilerinin bu dev projenin İzmir ayağını yaptığını söyledi. Projenin hızla ilerlediğini ve en önemli ayağının ise Gebze-Yalova arasındaki Körfez köprüsünün olduğunu vurgulayan Nuri Bey, “Türkiye’nin en büyük projelerinden birini yapıyoruz. Körfez geçişinde Japonlarla çalışıyoruz. Bu vizyonu ihaleye girmeden önce koymuştuk ve Japonlarla anlaşmıştık” dedi. Nuri Bey, proje tamamlandığında 23 yıl boyunca işletmeyi yapacaklarını ifade ederken, şimdiden merak konusu olan Körfez geçişinin ücretinin ise devlet tarafından belirleneceğini söyledi.

‘Seracılık yapılmaz dediler’
Nuri Özaltın, faaliyet gösterdikleri sektörlerden biri olan seracılığa başlamasının ilginç bir öyküsü olduğunu belirterek, “Türkiye’de seracılığı yapamazsınız dediler ama biz yaptık. 200 dönümlük tarlada 120 dönüm kapalı tesislerde seracılık yapıyoruz. Burada Hollanda teknolojisini kullanıyoruz” dedi.
Bu tesisleri Avrupalıların satın almak istediğini ama vermediklerini anlatan Özaltın, “Bu tesisleri kurarak Türkiye’nin de bu alanda başarılı olabileceğini gösterdik. Yaklaşık 13-14 yıldır bu işi yapıyoruz ve çok iyi ürünler çıkarıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kurtköy’de peşinatı teslim tarihine erteledi
Başarır İnşaat’ın Helenium serisinin son üyesi Helenium Garden’dan kampanya haberi geldi. Buna göre, 48 ay yüzde sıfır faizin yanı sıra, peşinatlar da teslim tarihine erteleniyor.
Kurtköy’de yükselen Helenium Garden projesi 4 bloktan meydana geliyor. Şimdiye kadar yüzde 50’sinin satışının tamamlandığı proje, toplamda 280 daireden oluşuyor. Gayrimenkul sektöründe 2005 yılından bugüne Helenium serisi altında 3 farklı konut ve ticari projelere imza atan Başarır İnşaat, serinin son halkası Helenium Garden projesini Haziran 2015’te teslim etmeyi planlıyor.

Haberin Devamı

7 bin metrekaresi yeşil alan
Yaklaşık 7 bin metrekaresi yeşil alandan oluşan Helenium Garden’da 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri, 40 metrekareden, 157 metrekareye çözüm sunan daire seçenekleri yer alıyor. Mimari özellikleriyle dikkat çeken projede, manzaranın tadını çıkarmak üzere tasarlanan ferah balkonlara yer veriliyor.
Kurtköy ve civarındaki birçok önemli noktaya yakın mesafede konumlanan Helenium Garden Kurtköy Sabiha Gökçen Havalimanı’na 5 dakika, Boğaziçi ile Fatih Sultan Mehmet Köprülerine 20 dakika uzaklıkta yer alıyor. Proje ayrıca E-5, E-6 yollarının ortasında bir konuma sahip.

Haberin Devamı

4 projeyle çıktığı Avrupa seferinde ödülleri topladı
İngiltere’nin başkenti Londra’da, Avrupa’nın en iyi gayrimenkul projelerinin seçildiği ödül töreninde, bu yıl en iyi mimari, gayrimenkul, iç tasarım ve yapı geliştirme kategorilerinde 26 Avrupa ülkesinden yüzlerce proje ödül için yarıştı. Dap Yapı, 4 ayrı projesiyle katıldığı yarışmadan toplam 9 ödülle döndü. DAP Yapı’nın, Vazo Kule, Dalga Kule, Royal Center ve Dragos Royal Towers adlı projeleri 9 farklı kategoride ödüle layık görüldü.
9 dalda ödül alan Dap Yapı projelerinden Vazo Kule, ‘Mimari Çoklu Rezidans’, ‘Mimari Tekli Rezidans’, ‘Çok Yüksek Katlı’ kategorilerinde ödül alırken, Dalga Kule projesi, ‘Karışık Kullanımlı’, ‘Gelişmiş Pazarlama’, Dap Royal Center projesi, ‘Peyzaj Mimarisi’, ‘Güvenli Ev’ ve Dragos Royal Towers, ‘Sosyal Tesis Geliştirme’, ‘Güvenli Ev’ ödüllerine layık görüldü.

Haberin Devamı

Geçen yıl da ödülleri almıştı
Geçen yıl aynı yarışmada 5 bin 441 projeyle yarışarak, Yüksek Yapılar branşında birincilik ödülü alan Dalga Kule’nin ardından bu yıl 9 dalda ödül kazanan Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, inşaatlarında yarının teknolojisini uygulayan tasarımlarla geleceğe ışık tuttuklarını söyledi.
‘Hayatını, güvenli, huzurlu ve modern bir ortamda sürdürmek isteyenlerin yolu mutlaka Dap projeleriyle kesişir’ diyen Yılmaz, şunları söyledi:
“Projelerimizde hayat başladığında görüldüğü gibi kalitesiyle öne çıkan üretimlerimiz çevreye katma değer sağlamıştır. Ülkemizin tarihi ve kültürel dokusuna ilaveten estetik binalar inşa etmekle önemli bir misyon üstlendiğimizi düşünüyoruz.”

KLK Yapı’dan felçli hastalara destek geldi
Kulak İnşaat’ın iştiraki olan KLK Yapı, Omurilik Felçlileri Derneği ile uzun soluklu devam edecek olan bir sosyal sorumluluk projesine destek veriyor. Bu desteğini ilk olarak derneğin 15. Yaş gününü kutladığı 27 Eylül 2013 Cuma gecesi özel bir davet ile duyurdular. Davete Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyda Şükür, Yasemin Bozkurt, Süheyl – Burçin Uygur, Recep Aktuğ, Kefeli Ailesi gibi tüm destekleyiciler katıldı.
KLK Yapı’nın projesi Valle Lacus ile de ilgili açıklama yapılan gecede KLK Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kulak, projenin gördüğü ilgiden son derece memnun olduklarını belirtti.
Büyükçekmece’de hayata geçirilen Valle Lacus,110 dönümlük alanda birbirinden bağımsız 2 bin metrekarelik bahçe içinde, her birinin kendi özel havuzu bulunan 44 adet villadan oluşuyor. Sitenin örnek villası tamamlandı ve ilgilenenlerin beğenisine sunuldu.

TOKİ’den Başkent’e 40 bin kişilik kampüs
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ),1402 yılında Osmanlı Padişahı Yıldırım Beyazıt ile Timur arasında yapılan Ankara Savaşı’nın meydana geldiği alanda Yıldırım Beyazıt’ın adını yaşatacak bir üniversite kampüsü kuracak. Ankara Çubuk’ta kurulacak kampüs Selçuklu mimarisinde tasarlandı. 3 bin 500 dönümlük bir alanda kurulacak üniversite kampüsü tamamlandığında 40 bin öğrencinin eğitim görmesi planlanıyor.
12 fakültelik kampüste ilk etapta, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Doğa ve Mühendislik Fakültesi, laboratuvarlar binası, teknik bina, spor merkezi ve kafe inşa edilecek. Bu yapıların ihalesi 13 Kasım’da TOKİ’nin Ankara’daki binasında gerçekleştirilecek.

Antakya’ya 150 milyon dolarlık yatırım geliyor
Tahincioğlu Gayrimenkul, İstanbul Ataşehir’de açılan Palladium AVM’nin ardından, bu projedeki ortağı OTA Antakya ve Gençoğlu ile birlikte Antakya’ya yatırım yaptı. ‘Palladium Antakya’ adıyla 150 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirilecek olan alışveriş merkezi kapılarını 9 Ekim Çarşamba günü açıyor.
Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, alışveriş merkezinin Antakya’ya yapılan en büyük organize perakende yatırımlarından biri olduğunu belirtti.
Tahincioğlu, “Yatırım yapacağımız noktalardaki önceliğimiz orada yaşayan halkın ihtiyaçları ile doğru orantılı. Bundan sonra da Türkiye’nin dört bir yanındaki yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.

Esenyurt’ta bir haftada 200 evin satışını yaptı
Bak Yapı, ‘Bu fırsat kaçmaz’ sloganıyla sunduğu İstanbul Prestij Park projesinde bir haftada yaklaşık 200 konut satışı gerçekleştirdi. Esenyurt’ta yükselen 2 bin 400 konutluk İstanbul Prestij Park projesinin reklam filminde ünlü spor adamları Erman Toroğlu ve Yılmaz Vural’ın rol almıştı.
Bak Yapı Yönetim Kurulu Başkanvekili Ferhat Bakgör, tapu garantili, inşaat sorunu olmayan projenin Esenyurt’ta müşterinin güvenilir kalesi olduğunu söyledi.

Monza Rezidans’ta sonbahar kampanyası
Erkanlı Grup, Ankara İncek’te inşa ettiği çevre ve rüzgarla dost Monza Rezidans projesinde sonbahar fırsatı başlattı. Bir yılda konut fiyatlarının yüzde 45 değer kazandığı projede konut bedelinin yarısını peşin ödeyenlere, 60 aya kadar uzayan vade seçeneği sunuluyor.
Teslim edildiğinde daire sahiplerine yüzde 60’dan fazla kazandırması planlanan Monza Rezidans projesinde, sonbahar kampanyası kapsamında 2+1 tipindeki dairelerin aylık taksitleri 3 bin 688 lira seviyesinden başlıyor.
Çankaya’ya 10 km mesafede, İncek’te 65 dönüm arazi üzerine inşa edilen projenin ilk etabı göl manzaralı 108 daireden oluşuyor.

Yazarlar