Ekonomi Dev projenin alışveriş ‘Bulvar’ı satışa çıktı...

Dev projenin alışveriş ‘Bulvar’ı satışa çıktı...

21.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Maslak’ta hayata geçirilen 2 milyar liralık Vadistanbul projesinin Bulvar etabı satışa sunuldu. Projenin ikinci etabı olan Bulvar’da alışveriş merkezi, ofisler, otel ve mağazalar yer alacak.

Dev projenin alışveriş ‘Bulvar’ı satışa çıktı...

Türk inşaat sektörünün öncü isimlerinden Artaş Grubu, Aydınlı Grup ve Keleşoğlu İnşaat’ın ortaklığıyla hayata geçirilen Vadistanbul projesinin ofisler, restoranlar, otel, alışveriş caddesi ve alışveriş merkezinden oluşan 2. etabı ‘Bulvar’ etabı lanse edildi. Vadistanbul Bulvar, yerli ve yabancı yatırımcıların yakın ilgisiyle satışa sunuldu.

Artaş, Aydınlı, Keleşoğlu Ortak Girişimi adına konuşan Artaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Vadistanbul’un gerçek anlamda dünyaya Türk inşaat sektörünün geldiği noktayı sembolize eden bir proje olduğunu belirtti. Çetinsaya, “2012’nin aralık ayında lanse ettiğimiz projemizin ‘Bulvar’ etabında da Türkiye’de birçok ilke imza atacağız” dedi.
Bulvar etabında, modern ofis blokları, alışveriş caddesi, AVM ve otelin birbiri içinde entegre bir şekilde geliştirildiğini vurgulayan Çetinsaya, “Vadistanbul Bulvar, donatılarıyla karma proje konseptinin ötesinde bir yapıya sahip. Vadistanbul projemizi toplam 2 milyar TL’lik yatırımla hayata geçiriyoruz. Ayazağa’da İstanbul’a yeni bir yaşam merkezi kazandıracak projemizin Bulvar etabının yatırım maliyeti ise 1 milyar TL” dedi.

Projeyi lanse ettikleri ilk günden bugüne yoğun bir ilgi gördüklerini ifade eden Çetinsaya, “Bunun önemli kısmını da yabancı yatırımcılar oluşturmakta. Özellikle Vadistanbul Bulvar’da yer almak için uluslararası alanda faaliyet gösteren firmalardan talep alıyoruz” diye konuştu. Çetinsaya, “Projenin yatırım potansiyeli burada önemli bir etken. Henüz inşa çalışmaları devam eden ilk etabımızda şimdiden tüketicimiz % 25 prim yapmış durumda. Bu rakamın teslimler sonrasında daha da yükseleceğini söyleyebilirim” dedi.

Lansmana özel fiyat
Bulvar etabı bünyesindeki ofisler, lansman dönemine özel olarak metrekaresi 3.400 dolar’dan başladığını belirten Çetinsaya, “Yurtdışından birçok yatırımcının talebini alan Vadistanbul Bulvar’ın satış ve pazarlamasını uluslararası alanda Jones Lang LaSalle (JLL) yürütüyor” dedi. Çetinsaya, Bulvar etabının Mayıs 2016’da teslim edileceğini söyledi.

Türkiye’nin ilk özel metrosu
Proje dahilinde Türkiye’nin ilk özel metrosu da Artaş Grubu, Aydınlı Grup ve Keleşoğlu İnşaat’ın yatırımıyla Vadistanbul’un içinden geçecek ve şehrin metro ağına bağlanacak.
Doğayla iç içe bir noktada projelendirilen Vadistanbul, İstanbul Boğazı’nın temiz sularını taşıyan ve projeyi boydan boya kat eden, Sadabad Deresi’yle de dikkat çekiyor.

İlk etap yüzde 25 prim yaptı
Projenin konutlardan oluşan ve erken teslimle temmuz ayında teslim edilecek ilk etabı olan Vadistanbul Teras’ta ise 507.000 TL’den başlayan fiyatlarla satışlar devam ediyor. 8 blokta 1.111 konuttan oluşan etapta, daireler 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 dubleks seçeneklerinden oluşuyor. Kaba inşaatın tamamlandığı ilk etapta dairelerin % 70’i sahiplerini buldu. Lanse edildiği günden bugüne dek yoğun ilgi gören Vadistanbul’un konutlardan oluşan ilk etabı şimdiden % 25 prim yaptı.

Haberin Devamı

2 milyarlık yatırım...
Vadistanbul, arsa hariç 2 milyar TL’lik dev bir yatırımla hayata geçiriliyor. Vadistanbul, Türkiye’nin ödüllü mimarlık ofisi İki Design ve dünyaca ünlü projelere imza atmış mimarlık ofisi SOM Architecture tarafından tasarlandı. 3 parselde, toplam 424 bin metrekarelik arsada geliştirilen Vadistanbul, 3 farklı etaptan meydana geliyor. Bulvar etabında, 760 metrelik alışveriş caddesi, 70.000 metrekarelik alışveriş merkezi, toplam 9 blokta 180.000 metrekarelik ofisler, 5 yıldızlı lüks otel, mağaza ve restoranlara yer veriliyor.

Dönüşümde sürdürülebilir enerji anlayışı ön planda

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) tarafından yapı sektörünün yeşil dönüşümüne liderlik etmek amacıyla bu yıl üçüncü kez düzenlenen Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi başladı. Uluslararası ve Türk pek çok değerli konuşmacıyı ve yaklaşık 900 katılımcıyı ağırlayan zirve, bu yıl da alanlarında uzman 100’den fazla önemli konuşmacıya ev sahipliği yapıyor.
Sertifika tanıtılacak
Zirvede konuşma yapan ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı Duygu Erten derneklerinin 6. yılında zirveyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Yeşil binaların ülke ekonomisi ve enerji güvenliği için çok önemli olduğunu dile getiren Erten, “Özellikle inşaat sektörünün çok hareketli bir dönem geçirmesi ve kentsel dönüşümün başladığı şu günlerde sürdürülebilirliğin değerlerine bağlı kalmak, önümüzdeki karışık dönemden sağlıklı çıkmamıza yardım edecektir” dedi.
Birçok panelin düzenlendiği zirvede gerçekleşecek en önemli etkinlik ise, Ulusal Yeşil Bina Sertifikası’nın lansmanı olacak. Geçtiğimiz yıl TC. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla imzalanan protokol sonrası çalışmalarına hız verilen Ulusal Yeşil Bina Sertifikası, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasına destek vermeyi amaçlıyor. 100’ün üzerinde akademisyen, enstitü temsilcisi, şirket ve STK’nın katılımıyla şekillenen ve pilot proje çalışmaları devam eden Yeşil Bina Sertifika sistemine dair tüm detaylar zirvede açıklanacak.
Yeşil okul için anlaştı

ÇEDBİK, Cape Town Dünya Yeşil Binalar Konseyleri Kongresi’nde ‘Yeşil Okullar’ anlaşmasına imza atarak Türkiye’yi projeye dahil olan 29 ülke arasına soktu. Yeşil Okullar Projesi, öğrencilerin sağlıklı, güvenli ve daha verimli binalarda eğitim alabilmesi temeline dayanan uluslararası çok paydaşlı bir proje.
Projenin amacı, daha sağlıklı binalarda eğitim alan, bu sayede akademik açıdan daha başarılı, daha sağlıklı nesiller yetişmesine katkı sağlamak.

Haberin Devamı

Sancaktepe projesi için ön satış dönemi
Dumankaya İnşaat, İstanbul’un yeni yaşam merkezlerinden Sancaktepe’de peyzaj uygulamaları, dingin süs havuzları ve heykelleri ile Fransız ve İtalyan mimarisini Hollanda’nın ferah çiçek bahçeleriyle birleştirdiği yeni projesini ayrıcalıklı avantajlar ile daire sahibi olmak isteyenlerin beğenisine sunuyor.
Sektörde ilk kez hayata geçirilen avantajlı ayrıcalık uygulaması ile ön talep aşamasında form dolduran başvuru sahipleri, proje ilk satışa çıktığında fiyat avantajlarının yanı sıra 5 bin liralık indirimin sahibi olacaklar.
Dumankaya’nın bu ayrıcalıklı avantaj uygulamasından web sitesi üzerinden ön talep formu dolduranlar ve 1. derece akrabaları yararlanabilecekler.
5 bin talep geldi
Şu ana kadar projeye gelen 5 bin adet ön talepten duydukları memnuniyeti ifade eden Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, “Bu rakam tüketicinin Dumankaya markasına duyduğu güvenin bir yansıması. Sancaktepe’deki yeni projemiz ile bölgeye artı bir değer kazandıracağız. 800 bağımsız üniteden oluşan proje, bölgenin benzersiz yaşam alanlarından biri olacak” dedi.
66 dönüm arazi üzerinde üç farklı etapta, toplam 800 konuttan oluşan projede, stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konut seçenekleri bulunuyor.

Haberin Devamı

Yeni kampanyada ‘sıfır peşinat sıfır faiz’ alacak

Haberin Devamı

Pekdemir İnşaat’ın 936 konutluk projesi Evimiz Kocaeli’nde yeni bir kampanya başladı. Banka kredisi kullanacak olanlar peşinatı bir yıl öteleyebilecekler. Faiz yükünden kurtulmak isteyenler ise hiç peşinat ödemeden 20 ay sıfır faizli ödeme modelinden yararlanarak ev sahibi olabilecek. Ayrıca, projede çok kısa bir süre için geçerli olmak üzere aylık yüzde 0.89 sabit faiz oranıyla banka kredisi kullanma imkânı da sağlanıyor.

2015’te teslim edecek
Temmuz 2015 tarihinden itibaren teslimine başlanacak projede ev sahibi olmak isteyenler için fırsatlar sunan kampanya mart ayı sonuna kadar devam edecek.
Kampanyayla ilgili açıklamalarda bulunan Pekdemir İnşaat Genel Müdürü Mert Pekdemir, Evimiz Kocaeli projesine Kocaeli halkının ve yatırımcıların daha ilk günden itibaren yoğun ilgi gösterdiklerini belirterek, “Pekdemir kalitesini ilk kez bu kadar ekonomik fiyatlarla halka sunuyoruz” dedi.
Pekdemir, “Evimiz Kocaeli’nde oturmak amaçlı ev sahibi olmak isteyene de yatırım amaçlı olanlara da çağrıda bulunuyorum. Hayallerinizi ertelemeyin. Gelin, hem ofisimizi ziyaret edin, hem hızla ilerleyen inşaat çalışmalarını yerinde inceleyin” diye konuştu.

Haberin Devamı

Venedik Sarayları’nda taksiti 1 yıl erteliyor

Venedik Sarayları, Via Properties ve Gürsoy İnşaat ortaklığında inşa ediliyor. Viaport Venezia’nın bir bölümü olarak inşa edilen projede 1000 konut yer alıyor.
2015 Mayıs’ta teslim edilecek Venedik Sarayları’ndan ev almak isteyenlere farklı ödeme fırsatları sunuluyor. İlk ödeme planında yüzde 5 peşinat ödeniyor. Yüzde 75’lik bölüm için banka kredisi kullanılıyor. 1 yıl taksit erteleme fırsatının sunulduğu projede yüzde 20’lik peşinat kalanı konut teslim tarihinde kapatılıyor. Farklı ödeme seçeneği kapsamında yüzde 35’lik peşinat veriliyor. Haziran ve Aralık 2014 tarihlerinde yüzde 20’lik iki ara ödeme yapılıyor. Kalan bölüm konut teslim tarihinde ödeniyor.

Kağıthane’de daireleri yılsonunda teslim edecek

Yeşildağ İnşaat tarafından Kâğıthane bölgesinde kentsel dönüşüm projesi olarak yükselen Mari Rezidans’ta 100 metrekare 2+1, 105 metrekare 2+1, 115 metrekare 3+1, 130 metrekare 3+1 ve 135 metrekare 3+1 daire seçenekleri sıralanıyor.
137 konuttan oluşan Mari Residence, 2014 yılsonunda tamamlanarak teslim edilecek. 19 bin metrekare inşaat alanı bulunan proje 12 bin 100 metrekare alana yayılıyor. Epigraf Mimarlık imzasıyla tasarlanan Mari Rezidans içerisinde, oyun parkı, çocuk oyun odası, çok amaçlı toplantı ve sinema salonu, yetişkin hobi odaları, fitness, hamam, sauna ve çatı seyir terası sıralanıyor. Konut alanı 12 bin 100 metrekare olarak belirlenen proje, 2 bloktan oluşuyor.

Milyonluk villaların satışları devam ediyor

2680 yatak kapasitesi ile Avrupa’nın en büyük sağlık kompleksi olacak İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü’ne 1 kilometre uzaklıktaki Başakşehir Konakları’nda, son 5 villa satışa sunuluyor. İnşaatı tamamlanarak iskanı alınmış, oturuma hazır son 5 triplex villanın fiyatı, 1 milyon 100 bin lira.
Yüzde 60’ı yeşil alan olarak ayrılmış 22 dönüm arazi üzerinde inşaatı tamamlanan Başakşehir Konakları’nda, 54 villa ve 80 konut yer alıyor. Celaloğlu Gruop’a bağlı Yeni Örnek İnşaat tarafından tamamlanan projede, alışveriş merkezi, kapalı spor salonu, yürüyüş yolu gibi sosyal donatı alanları bulunuyor.

Uptown döviz artışını fiyata yansıtmayacak

Türk ekonomisi için Ocak ayı belirsizlik içinde geçerken, özellikle döviz fiyatlarındaki yükseliş inşaat sektörünü de olumsuz etkilemişti. Artan maliyet, bazı projeleri durma noktasına getirip, bazılarında ise fiyat artışına neden oldu. Başkent’in göl ve orman manzaralı projesi Uptown İncek ise döviz fiyatlarını şu an için fiyatlarına yansıtmama kararı alan nadir firmalar arasında yer aldı.
Projeyi hayata geçiren LEMA Grup’un ortağı Emre Katırcı, “Kaliteli ve güvenilir bir projeye imza atarsanız, her süreçten başarıyla çıkarsınız” dedi. 1+1 ‘den 6+1 ‘e kadar 18 ayrı tipte 226 daire bulunan proje, 36 katlı inşa ediliyor.