Ekonomi Dijital servislerden 2.3 milyar TL ‘gelir’

Dijital servislerden 2.3 milyar TL ‘gelir’

24.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Turkcell, dijital iş servislerini yüzde 29 oranında büyüttüğünü duyurdu. 4.5 milyar TL kontrat değerine sahip 7 binden fazla projeye imza atan Turkcell Dijital İş Servisleri'nin gelirleri 2.3 milyar TL’ye ulaştı. Pazar araştırmaları şirketi IDC'nin sektör değerlendirmesi raporuna göre Turkcell Dijital İş Servisleri'nin 2020'de gerçekleştirdiği performansıyla bilgi teknolojileri hizmet pazarında birinciliği elde ettiği belirtildi.

Dijital servislerden 2.3 milyar TL ‘gelir’

 

Turkcell Kurumsal Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata, 2018 yılı sonunda kurdukları Dijital İş Servisleri şirketiyle bugüne kadar 1500'den fazla şirketin dijital dönüşümüne katkı sağladıklarını belirterek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz 7 binden fazla projemizin yaklaşık yüzde 22'si uçtan uca yönettiğimiz sistem entegrasyon projelerinden oluşuyor. Sağlık sektöründe devreye aldığımız dev projelerimizden olan 7 şehir hastanesi ve 2 acil durum hastanesi açılışıyla bu alanda lider şirket haline geldik. Ülkemizi dünyanın önde gelen 'veri ve bulut teknolojileri üssü' haline getirme hedefimiz doğrultusunda yaptığımız 2.5 milyar TL'yi aşan yatırımla yerli veriye sahip çıkıyoruz. Veri merkezlerimizde 2 bin 500'den fazla kurumsal müşterimize hizmet sunuyoruz. Siber güvenlik alanında ise alan uzman 150'yi aşkın çalışanımızla 7/24 güvenliklerini sağlıyoruz."

İhracatı da artıracağız

Ceyhun Özata, dijital dönüşümün Türkiye’deki öncüsü olduklarına da değinerek, şöyle konuştu: “Dijital ürün ve hizmetler günümüz dünyasında rekabetçi konumunu sağlamlaştırmayı hedefleyen kurumların tüm operasyonlarında artık zorunluluk haline geldi. Ülkemizin dijital gücünün potansiyeline inanan bir şirket olarak, Türkiye’nin dijital ekonomisine katkı sağlıyor, sağlıktan endüstriye, finanstan perakendeye kadar geniş bir alanda dijital dönüşüm projelerini hayata geçiriyoruz. Bir yandan da toplumsal faydayı gözeterek değer yaratan işlere imza atıyoruz. Önümüzdeki dönemde yurt dışına yönelerek dijital çözüm ihracatında da öncü şirket olmayı hedefliyoruz.”