Ekonomi Döviz ve petrolde dalgalanma geçici

Döviz ve petrolde dalgalanma geçici

14.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanı Ağbal, petrol ve dövizdeki dalgalanmaların geçici olduğunu ve çok hızlı bertaraf edileceğini söyledi. Ekonomi Bakanı Zeybekci, spekülasyona seyirci kalınmayacağını vurguladı.

Döviz ve petrolde dalgalanma geçici

Maliye Bakanı Naci Ağbal, son birkaç haftadır küresel piyasalarda Suriye ile ilgili gelişmeler nedeniyle petrol ve döviz fiyatlarının dalgalandığını belirterek, “Merak etmeyin bugün dalgalanmalar var, onların hepsi yatışacak. Onun için geçici bir dalgalanma etkisi olarak ortaya çıkan bu gelişmeler, çok hızlı bir şekilde bertaraf edilecek” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Ağbal, Uşak Valiliğini ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. AA’nın haberine göre, Suriye odaklı gelişmeler nedeniyle döviz ve petrol fiyatlarında dalgalanmaya değinen Ağbal, “Gelişmiş ülkelerin merkez bankalarının faiz kararları da finansal piyasalarda dalgalanmaları beraberinde getirdi. Bugünkü meseleler bir boyutuyla uluslararası piyasalardaki gelişmelerin Türkiye’ye yansıması, bu dalgalanmalar kalıcı değil” diye konuştu.

Türkiye’nin sağlam ekonomik parametreleri ile bu dalgalanmalardan etkilenmeyeceğine işaret eden Ağbal, şöyle konuştu:

“Türkiye ekonomisi, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra ortaya çıkan bütün tehditleri bertaraf etti. Herkesin 2017 yılında ‘yüzde 2, en fazla 3 büyür’ dediği ortamda Türkiye ekonomisi yüzde 7.4 büyüdü. 2018’in ilk çeyreğinde ekonominin reel tarafında yani yatırım, istihdam, ihracat ve tüketim tarafında gerçekten her şey olumlu devam ediyor.”

Haberin Devamı

‘Hepsi yatışacak’

Ağbal, Türkiye’nin sahip olduğu ekonomik yapının herkes tarafından takdir edildiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

“Merak etmeyin bugün dalgalanmalar var, onların hepsi yatışacak. Hükümet olarak ekonomiyle ilgili gelişmeler noktasında hep hassas olduk. Her zaman ekonomi politikalarında doğru kararlar ürettiğimizi herkes biliyor. Onun için geçici bir dalgalanma etkisi olarak ortaya çıkan bu gelişmeler, çok hızlı bir şekilde bertaraf edilecek.”

Spekülatif harekete müdahale

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de, asker olan oğlunun yemin töreni için gittiği Bilecik’te, kur dalgalanması ve akaryakıt fiyatlarıyla ilgili soruları yanıtladı.

Zeybekci, kurlardaki dalgalanmanın, jeopolitik algılardan kaynaklı olduğunu belirterek, “Türkiye’yle ilgili de birilerinin spekülatif amaçlı bunları kullanmasından kaynaklı. Bunların Türkiye’nin gerçeklerini yansıtmadığını söylemiştik. Önümüzdeki dönemde kısa vadedeki döviz mükellefiyetlerinin yerine getirmesiyle ilgili hiçbir problem yok. Bunlar geçecektir. Yakın gelecekte de ilgili kurumların çalkantılar ve spekülatif hareketlere müdahale ederek gereğini yaptıklarını göreceğiz inşallah. Türkiye’nin spekülasyona seyirci kalması beklenemez” dedi.

Haberin Devamı

Döviz ve petrolde dalgalanma geçici

Yazarlar